به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: هم اکنون چین بزرگترین بازار صادراتی فرشهای ماشینی ایران است و تولید سالانه فرش ماشینی در ایران بالغ بر ۱۲۰ میلیون متر مربع برآورد میشود و در مجموع افزون بر یک هزار واحد تولیدی دارای مجوز در این صنعت کشور فعال است.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران افزود: قدمت صنعت فرش ماشینی در ایران بیش از ۴۰ سال است و هم اکنون حدود ۷۵ درصد از واحدهای تولیدی فرش ماشینی کشور در شهر کاشان واقع شده و این صنعت کشور به لحاظ کیفیت در دنیا رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشور ترکیه اصلی ترین رقیب ایران در صنعت فرش ماشینی به شمار می رود، تصریح کرد: با این وجود محصولات تولیدی کشور ترکیه به لحاظ طرح، نقشه، تراکم و کیفیت به هیچ وجه قابل رقابت با فرش های ایرانی نیست. علاوه بر چین، کشورهای عربی، آسیای میانه، عراق، افغانستان، استرالیا، کانادا، سوئد، ژاپن و دیگر کشورهای اروپایی به عنوان بازارهای صادراتی فرش های ماشینی ایران شناخته می شوند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک، همچنین از راهاندازی بزرگترین مرکز عرضه فرش های ماشینی و دستباف کشور در هفته جاری در تهران خبر داد و افزود: این مجموعه در فضایی به مساحت ۶ هزار متر مربع و در بازار مبل یافت آباد تهران واقع شده و با عرضه فرشهای ۲۰ برند معتبر فرش ماشینی ایران فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی از راه اندازی شعب جدید این مجموعه در دیگر مراکز استانها خبر داد و افزود: یکی از مهمترین مشکلات برندهای متفرقه در سطح بازار فرش را عدم شفافیت در ارائه اطلاعات به مشتریان است و در بسیاری از موارد مشاهده شده که در شناسنامه فرشها از عبارت طرح ۵۰۰ شانه یا طرح ۷۰۰ شانه استفاده می شود در حالی که این فرشها کیفیتی به مراتب کمتر از مندرجات شناسنامه دارند و به جای فرش ۵۰۰ یا ۷۰۰ شانه فروخته می شوند، این در حالی است که در این مجموعه فرشهای دریافتی از تمام برندها ابتدا مورد ارزیابی کیفی قرار خواهد گرفت و سپس با گارانتی ویژه در درب منزل و طبقه مشتریان تحول خواهد شد.