سنندج- نماينده مردم شهرستان های سنندج، ديواندره و كامياران در مجلس شورای اسلامی عنوان كرد: وجود امنيت و آرامش و توسعه كشور مديون همزيستی و گفتمان مشترک همه اقوام ايرانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، سالار مرادی امروز دوشنبه در هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران که با حضور رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران و بنیانگذار جفرافیای سیاسی در ایران در دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: از ۲۰۰ کشور دنیا فقط ۱۴ کشور دارای جمعیتی یکدست هستند مابقی آنها درگیر تنوع و تکثر قومی، نژادی و زبانی هستند.

وی عنوان کرد: هر کدام از کشورهای مذکور رویکردی را برای حفظ همدلی و انسجام و تقویت وحدت ملی خود در پیش گرفته است و درایران اسلامی هم بسترتاریخی و زمینه های فکری و عرفی برای حفظ همدلی و انسجام ملی ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه جغرافیای سیاسی حوزه مشترک جفرافیا و سیاست و جزو علوم بین رشته ای است، اظهارداشت: جغرافیای سیاسی به پراکندگی قومی و تاثیر محیط برسیاست می پردازد.

نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره وکامیاران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در این برهه در خاورمیانه با آن روبرو هستیم تئوری خاورمیانه قلب زمین است که ویژگی های قومی و مذهبی را تحت تاثیر متغییرها و شاخص های موجود در خاورمیانه قرارداده است.

مرادی ادامه داد: امروزه نیازمندبررسی و ارزیابی و انجام تحلیلی صحیح و اصولی از وضعیت کنونی خاورمیانه هستیم.

وی امنیت و آرامش و توسعه کشور را مدیون همزیستی و گفتمان مشترک همه اقوام ایرانی خواند و اظهارداشت: خوشبختانه امروز تمامی اقوام این ارزش و باور را دارند که برای حفظ اب و خاک کشورشان با جان ودل دفاع کنند.

ایجاد رشته ادبیات کردی موجب تقویت اعتماد عمومی و سیاسی شده است

رئیس دانشگاه کردستان هم در این مراسم گفت: ملت ایران شامل اقوامی است که در بردارنده آرمان ها و منافع مشترک هستند و همین امر آنها را بهم پیوند زده است.

فردین اخلاقیان بیان کرد: هویت اقوام ایرانی همیشه همراه با هویت ملی بوده و در شکل گیری تاریخ و حفط امنیت و مقاومت در مقابل متجاوزان وسربلندی کشور نقش داشته اند.

وی با بیان اینکه تنوع قومی نه تنها تهدید نیست بلکه از مولفه های امنیتی کشور هم محسوب می شود، اظهارداشت: مطالبه اقوام این است که در حد ظرفیت های قانون اساسی و عدالت خواسته های آنها به رسمیت شناخته شود.

وی بیان کرد: می طلبد هر گونه مطالبه قومی در چارچوب قانون اساسی تهدید تلقی نشود و اقوام هم باید از افراط گرایی خودداری و وحدت ملی را در خواسته های خود مدنظر داشته باشند.

رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد: توسعه نیافتگی مناطقی که اقوام در آن ساکن هستند باعث شده تعاملات این مناطق با سایر مناطق کشور کند شود و این می تواند گسست ایجاد کند.

اخلاقیان رفع موانع و مشکلات و بهره گیری از ظرفیت های این مناطق را لازم و ضروری خواند و افزود: دولت تدبیر و امید با راه اندازی رشته زبان و ادبیات کردی  در دانشگاه کردستان اعتماد عمومی و سیاسی را در منطقه تقویت کرده است.

برچسب‌ها