خبرگزاری مهر - گروه استانها: ابراهیم سلیمانی در حاشیه برگزاری هفتمین نشست باشگاه هنرمندان عکاس استان قم که در حوزه هنری قم و با محوریت معرفی مهدی مریزاد، عکاس موفق کشوری و حوزه بینالملل برگزار شد، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ظرفیتهای عکاسی در استان قم بسیار زیاد است و قم عکاسان خوبی در عرصههای ملی و بینالمللی داشته و دارد، افزود: معرفی عکاسان موفق قمی یکی از برنامههای باشگاه هنرمندان عکاس استان قم است و امیدواریم در هفتههای آینده نیز چهرههای موفق عکاسی به عکاسان جوانتر شناسانده شود از تجربیات آنان بهرهمند شویم.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری برخی از جشنوارهها و مسابقات عکاسی در استان قم گفت: مسابقه عکاسی بهترین عکس نماز ظهر روز عاشورا و نیز برگزاری دوسالانه عکس حوزه در سال آینده از جمله این مسابقات است که عکاسان قمی میتوانند آثار خود در این زمینهها را به دبیرخانه جشنوارهها ارائه دهند.
این استاد و پیشکسوت رشته عکاسی در ادامه به برگزاری سومین جشنواره بینالمللی عکس خیام اشاره کرد و اظهار داشت: جشنواره بینالمللی عکس خیام با هدف ارتقای سطح عکاسی و گفتگوی بصری میان عکاسان ایران و جهان و به منظور بزرگداشت حکیم عمر خیام دانشمند، فیلسوف و شاعر بزرگ ایرانی، توسط نمایندگی فدراسیون بینالمللی هنر عکاسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار میشود.
سلیمانی، با اشاره به بخشهای مختلف این جشنواره گفت: موضوع آزاد تک رنگ، موضوع آزاد رنگی، موضوع شهر من، موضوع محیط زیست، موضوع آیینها، میراث فرهنگی و گردشگری، موضوع کشاورزی و صنایع غذایی از جمله شش بخش این جشنواره است.
مسئول باشگاه هنرمندان عکاس استان قم با اشاره به اینکه محورهای برگزاری این جشنواره عکس، در دسترس عکاسان بوده ابراز امیدواری کرد تا عکاسان استان قم بتوانند حضور پررنگی در این جشنواره داشته باشند.
عکاسان قمی از ظرفیتهای بسیار عکاسی در استان غافل نباشند
مهدی مریزاد نیز در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت خود در عرصه عکاسی خبری اظهار داشت: در سال ۸۰ به عنوان عکاس روزنامه ۱۹ دی قم و همچنین هفتهنامه آوای قم فعالیت خود را آغاز کردم و بعد از ۴ سال فعالیت عکاسی در مطبوعات استان قم، از سال ۸۴ وارد حرفه عکاسی در خبرگزاریهای تهران شدم.
وی با بیان اینکه در استان قم سوژههای فراوانی برای عکاسی وجود دارد افزود: متأسفانه عکاسان قمی قدر این شرایط و فضای مناسبی که در شهر مقدس قم وجود دارد را آنگونه که باید و شاید نمیدانند.
این عکاس قمی اضافه کرد: تنها در صورتی میتوان قدردان این فضای مناسب عکاسی در قم بود که مدتی را در خارج از استان باشیم.
وی عنوان کرد: عکاسان خبری در مقایسه با عکاسان هنری فعالیت زیادی دارند . قم به دلیل مرکز بودن این استان و همچنین وجود حوزههای علمیه و حضور مراجع معظم تقلید و اهمیت این شهر از نظر سیاسی و فرهنگی، استان پر خبری است که عکاسان خبری در این رویدادها میتوانند هنر عکاسی خود را بروز دهند.
مریزاد با تأکید بر اینکه حضور عکاسان قمی در جشنوارههای مختلف از جمله جشنوارههای عکس استانی همانند دوسالانه عکس حوزه و جشنوارههایی که با زیارت و اماکن مذهبی در ارتباط است باید پررنگتر باشد، افزود: اینکه در یک جشنواره عکس حوزوی که شرایط گرفتن عکس برای عکاسان قم بسیار فراهم است و میتوانند زندگی طلاب و روحانیون را در عرصههای مختلف به تصویر بکشند اما حضور عکاسان استانهای دیگر در این زمینه پررنگتر باشد نشان از کمکاری عکاسان قمی است.
وی با اشاره به اینکه توجه ما به ظرفیتهای عکاسی در استان قم باید بیش از عکاسان سایر استانها باشد، ابراز داشت: به عنوان نمونه طلاب خارجی جامعه المصطفی العالمیه که از کشورهای مختلف و با رنگ و نژاد متفاوت در قم مشغول به تحصیل هستند پتانسیل بسیار خوبی برای عکاسی است و انعکاس زندگی و فعالیتهای آنها برای جامعه میتواند جالب توجه باشد.
تأکید بر برگزاری جشنوارههای عکس در قم به صورت کشوری و بینالمللی
وی اضافه کرد: انتظاری که از پیشکسوتان و اساتید برجسته عکاسی در استان قم میرود این است که با همفکری و همدلی جشنوارههای استانی و کشور را در قم راهاندازی و توجه عکاسان سراسر کشور را به قم جلب کنند که این امر میتواند اتفاق مبارکی باشد.
مریزاد افزود: برگزاری جشنوارههای مختلف عکس میتواند زمینه بروز و شکوفایی و همچنین محلی برای دیده شدن آثار هنری عکاسان باشد و از طرفی برگزاری جشنوارههای عکس به صورت سالانه و دو سالانه در استان قم میتواند موجب ایجاد انگیزه برای عکاسان جوان شود.
وی گفت: در اطراف و پیرامون ما سوژههای فراوانی برای عکاسی وجود دارد و عکاسان نیز باید همت به خرج دهند و با شناسایی سوژهها برای ثبت آنان تلاش کنند.
این عکاس قمی، بیان داشت: عکاسان خبری در عرصههای مختلف میتوانند فعالیت کنند و در حوزههای سیاسی و اجتماعی و حتی هنری و ورزشی نیز حضور داشته باشند و فضاهای متفاوتی را تجربه کنند.
در هفتمین نشست باشگاه هنرمندان عکاس استان قم که به معرفی مهدی مریزاد به عنوان عکاس موفق کشوری و حوزه بینالملل اختصاص داشت، مجموعه عکسهای وی در موضوعات تبلیغ و روحانیت، سفر ریاست جمهوری به هرمزگان، انتخابات ریاست جمهوری سوریه و بازیهای آسیایی گوانگجو به نمایش در آمد.
دو سال پیاپی رتبه اول در مسابقات عکاسی آموزش و پرورش استان قم، عکاس برگزیده در جشنواره عکس آب و زندگی در سال ۸۱، رتبه اول مسابقات فرهنگی و هنری آموزشگاههای استان قم، رتبه چهارم مسابقات دانشجویی سراسر کشور در سال ۸۴، عکاس برگزیده و تقدیر ویژه در یازدهمین هفته فیلم و عکس سینمای جوان استان در سال ۸۴، رتبه سوم عکاس خبرنگار استان در سال ۸۵، عکاس برگزیده و دیپلم افتخار نخستین جشنواره فرهنگی هنری شهر شهرداری شهروند در سال ۸۶، رتبه اول عکاسان شهرستانی خبرگزاری فارس در سال ۸۶، رتبه اول عکاس خبرنگار استان قم در سال ۸۶، عکاس برگزیده سومین جشنواره فرهنگی هنری طلیعه ظهور در سال ۸۷، رتبه دوم و دیپلم افتخار در مسابقه بینالمللی عکس انسجام اسلامی تبریز در سال ۸۷، رتبه سوم عکاس خبرنگار استان در سال ۸۷ بخشی از موفقیتهای مهدی مریزاد در سالهای عکاسی وی است.