در گفتدكتر سيد محمود آقاميري، صاحبنظر امور هسته اي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" به تحليل آخرين گزارش البرادعي در خصوص فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران پرداخت.
اين استاد دانشگاه گفت: روالي كه در گزارش اخير البرادعي وجود دارد، همان روند سابق است و ما نبايد توقعي جز اين داشته باشيم، غرب در مقابل ايران هسته اي دو راهبرد را پيگيري مي كند و آژانس هم متاسفانه همان دو راهبرد را در دستور كار خود قرار داده است.
ابهام زدايي با نيت خواني قابل جمع نيست .ما بايد منافع و مصالح كشور را حفظ كنيم نه اينكه به رضايت آقاي البرادعي فكر كنيم، آژانس تا به حال پاسخ خوبي به همكاري هاي فراوان ايران نشان نداده است |
آقاميري اين دو راهبرد را چنين معرفي كرد، "بازگرداندن ايران به سمت تعليق كامل " و آنچه كه " شفاف سازي" مي گويند، از همان ابتدا شكل گيري پرونده هسته اي در دستور كار غرب قرار داشت و همچنان قرار دارد.
وي تصريح كرد: ما به هيچ عنوان نبايد از تحول مثبتي كه در سال جاري در خصوص موضوع هسته اي داشتيم، عقب نشيني كنيم، خروج از تعليق داوطلبانه كه غيرقانوني هم بود، يك تحول مثبت در روند موضوع هسته اي بود و بايد در هر شرايطي همين راهكار را دنبال كنيم.
آقا ميري در خصوص درخواست البرادعي در گزارش اخير خود براي "شفاف سازي" از سوي ايران گفت: بايد نقاط ابهام آژانس دقيقا معلوم شود، اينكه مرتب بگويند فعاليت هاي هسته اي ايران ابهام دارد، اين شبيه به كارهاي تبليغاتي و رسانه اي است و در شان و جايگاه آژانس نيست.
اين صاحبنظر امور هسته اي گفت: مبنا و حدود شفاف سازي هم از طرف آژانس مشخص نيست، آنها نبايد توقع داشته باشند ما ماوراي قوانين و مقررات پادمان و آژانس ، شفاف سازي كنيم.
وي راهبرد فعلي آژانس در قبال ايران را " نيت خواني" معرفي كرد و گفت: ابهام زدايي با نيت خواني قابل جمع نيست .ما بايد منافع و مصالح كشور را حفظ كنيم نه اينكه به رضايت آقاي البرادعي فكر كنيم، آژانس تا به حال پاسخ خوبي به همكاري هاي فراوان ايران نشان نداده است.
آقاميري در پايان اين گفتگو به طرح روسيه و احتمال هماهنگ مطرح شدن آن از سوي روسيه و انتشار گزارش البرادعي اشاره كرد و گفت: طرح روسيه هيچ ارزشي براي ما ندارد و حتي يك توهين ملي محسوب مي شود، طرح روسيه مثل اين است كه شما در راه اندازي يك مغاره، سرمايه گذاري كنيد اما مديريت و دخل و خرج آن را به كس ديگري بسپاريد، طرح روسيه هيچ تاثيري بر ارتقاي فن آوري هسته اي براي ايران ندارد، ضمن اينكه متخصصين و دانشمندان هسته اي ما هم نقشي در آن ندارند.