اصفهان - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: یک سوم از واحدهای آجرپزی اصفهان مجوز فعالیت موقت را از اداره کل حفاظت محیط زیست استان دریافت کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا ظهرابی پیش از ظهر سه شنبه در مراسم آغاز طرح بیابان‌زدایی ۱۰ هزار هکتاری منطقه شرق اصفهان، اظهار داشت: ۳۵۰ واحد کوره آجرپزی در استان در حال کار است که حدود ۱۳۹ واحد از آنها دارای مجوز موقت فعالیت از اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.

وی بیان داشت: واحدهای آجرپزی بدون مجوز باید تعطیل و برخی از مجموعه‌ها نیز باید به مناطق صنعتی پیش بینی شده، منتقل شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اضافه کرد: فناوری‌های جدید در این صنعت باید مورد استفاده قرار گیرد و این واحدها ملزم به بکارگیری روش‌های نوین در راستای کاهش آلودگی هوا هستند.

وی افزود: طرح بیابان‌زدایی ۱۰ هزار هکتاری منطقه شرق اصفهان با مشارکت نهادهایی همچون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان، جهاد سازندگی، سازمان‌های مردم نهاد و اداره کل محیط زیست اجرا می‌شود.

ظهرابی اعلام کرد: این طرح قرار است تا پایان سال ۹۶ منطقه وسیعی از شرق اصفهان را پوشش داده و از فرسایش خاک و پدیده گرد و غبار جلوگیری کند.

وی بیان داشت: آبیاری این مناطق بوسیله پساب صنعتی تامین می‌شود و مدت آبیاری آن حدود یکسال خواهد بود و پس از آن پوشش گیاهی به طور طبیعی آب خود را تامین می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: استفاده از خاک رس در واحدهای تولیدی آجر باید متوقف شود یا به حداقل ممکن کاهش یابد.

وی ادامه داد: واحدهای تولید آجر و گچ در مناطق مختلف استان به ویژه منطقه شرق تهدید زیست محیطی ایجاد کرده‌اند.

ظهرابی تاکید کرد: واحدهای آجر و گچ‌پزی که در محمد آباد سجزی واقع است مجوز فعالیت در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان را دارند، اما باید تجهیزات خود را مدرن و به روز کرده تا مصرف خاک رس آنها برای تولید آجر به صفر یا حداقل برسد.

وی اظهار داشت: به طور کلی واحدهای صنعتی آجرپزی باید تغییر کاربری داده و هر ۱۰ کارگاه به صورت یک کارخانه با تجهیزات نوین ادغام و تاسیس شوند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار کرد: در راستای مقابله با ریزگرد و غبارها اداره کل حفاظت محیط زیست استان با دستگاه‌های اجرایی جلسات زیادی برگزار کرده که یکی از این جلسات در خصوص ساماندهی بحث کوره‌های آجرپزی است، اما معضلات پیچیده‌ای همچون الگوی کشت گیاهان نیز در این راستا مورد بررسی قرار گرفته است.