شیراز- نشست «خانه و خانواده» در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه کتاب فارس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، یک استاد دانشگاه و کارشناس مسایل خانواده یکشنبه شب در نشست «خانه و خانواده» در حلشیه چهاردهمین نمایشگاه کتاب فارس با بیان اینکه رفتارهای جوان مابانه دخترها و پسرها نیاز به بازنگری در دوران تاهل دارد، گفت: بازتعریف نیاز پسران و دختران برای ازدواج از مواردی است که باید انجام گیرد زیرا بدون بلوغ فکری به ازدواج انجامیدن این رفتارها را مشکل آفرین می سازد.

دکتر هادیه پرهیزکار ستون خانواده را مرد دانست و گفت: این بدین معناست که مرد نقش پمپاژ محبت را برعهده دارد و زن ایستاده و همه جوره در زندگی گام برمی دارد.

وی ادامه داد: برای یک مرد خانواده مهمترین موضوع این است که تکیه گاهی برای همسرش باشد.

پرهیزکار با بیان اینکه در اسلام توصیه می شود زن در خانه نباید حالت قلدرمابانه داشته باشد، افزود: چنانچه بانوی خانه این روش را داشته باشد هر اتفاقی بیفتد از جانب اوست.

وی ادامه داد: اصلی ترین وظیفه ای که ساختار اعتماد را قوت می بخشد اظمینانی است که زن به همسر خود منتقل می کند از این رو، زن و مرد نیز موظفند به هم پیام های مثبت منتقل کنند.

وی با تاکید بر اینکه در روابط زوجین محبت جاری خود را دارد، اظهار کرد: محبت به معنای احترام نیست. زیرا در اسلام توصیه شده به زیباترین شکل ممکن ادبیات میان زوجین رعایت شود.

در روابط زوجین احترام به یکدیگر اهمیت دارد

وی در ادامه این نشست با بیان اینکه در روابط زوجین احترام به یکدیگر اهمیت دارد، افزود: از این بابت که والدین همواره به فرزندان پیغام می دهند، اگر بی حرمتی زوجین شدت یابد به فرزندان اجازه داده می شود به آنها نیز بی حرمتی کنند.

پرهیزکار محبت را مورد اشاره قرار داد و گفت: زوجهایی که بلدند به هم با محبت رفتار کنند فرزندان را در محیطی امن رشد می دهند. تشنج و ناامنی در خانواده پرورش فرزند را با مشکل روبه رو می سازد. ناامنی یکی از احساساتی است که اگر در انسان ریشه بدواند خارج کردن آن کار بسیار سختی است. از این جهت، می توان با صبوری، تحمل و دور شدن از نگاه مردم مردم جلو این ناامنی را گرفت. گاهی ناامنی در کودکی تا بزرگسالی ریشه دار می شود.

پس از ازدواج حاکم شدن مهارتهای انسان شأن می بخشد

وی با بیان اینکه نظام هستی را نباید انتظار داشت در خانواده ای شکل بگیرد که افراد آن در قلب خود دچار فردیت هستند، گفت: آنچه به انسان پس از ازدواج شأن می بخشد حاکم شدن مهارتهای انسان است. زیرا، این در دوران تجرد به دست نمی آید.

پرهیزکار تاکید کرد: در سیره اهل بیت(ع) این از جایگاه والایی برخوردار است از این رو تشنج ایجاد نکردن پس از ازدواج یک مهارت است. در نگاه دینی ما نیز هرگاه کسی مراقب خود باشد باید سراغ شاخصه های شخصیتی خود باشد.

وی مرتبه بعدی را فرایند ازدواج دانست و گفت: زوجها موظفند به تعالی هم کمک کنند و مانند دو کوهنورد پشتیبان یکدیگر باشند.