تلاش کشورهای اروپای مرکزی و غربی برای محدود کردن پیمان شنگتن به خاطر مسائل امنیتی، با مخالفت کشورهای شرق این قاره روبرو شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ویترز، در واکنش به کشورهای اروپای مرکزی برای محدود کردن کشورهای عضو شنگن چهار کشور اروپای شرقی اعتراض خود را به این طرح اعلام کردند.

جمهوری چک، اسلواکی، مجارستان و لهستان روز پنج شنبه با طرح محدود کردن کشورهای عضو شنگن برای امنیت بیشتر کشورهای اروپایی مخالفت کردند و خواستار تشکیل نشست فوق العاده اتحادیه اروپا برای زنده نگه داشتن شنگتن شدند.

کشورهای مذکور برگزاری نشست کشورهای اروپایی در پراگ تحت عنوان «دوستان شنگن» را خواستار شدند. این در حالی است که بحران مهاجران در کشورهای شرق اروپا انتقاد بعضی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا مثل انگلیس را در پی داشته است.

اروپایی ها اعتقاد دارند عضویت در اتحادیه اروپا و نیز پیمان شنگن هزینه های بسیاری برای آنها به دنبال داشته است.

در همین رابطه بوسلاف سوبوتکا نخست وزیر جمهوری چک ضمن رد درخواست کشورهای غرب و مرکز اروپا برای محدود کردن پیمان شنگن گفت بهتر است به جای این انحصارطلبی ها فکری به حال امنیت مرزها کرد.

وی افزود: باید هدفی مشترک برای نجات شنگن در بین کشورهای اروپایی تعیین شود، ما به طور حتم با کوچک کردن شنگن مخالف هستیم.

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان نیز مخالفت خود را با کوچک کردن پیمان شنگن در مرکز و غرب اروپا اعلام کرد. وی گفت همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا وظیفه حفظ و نجات شنگن را بر عهده دارند.