در آستانه زمستان با بهره برداری از دو طرح جدید در مجموع تولید گاز کشور ۱۵ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافت تا افزایش تولید گاز مهم ترین سناریوی مقابله با پدیده ال نینو باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ورود یک جبهه هوای سرد زمستانی و حتی احتمال ورود جبهه سرمای شدید زمستانی موسوم به پدیده «ال نینو» به استان‌های شمال و شمال غرب کشور در هفته جاری، دو طرح جدید افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی در سطح شرکت ملی نفت ایران در مدار بهره برداری قرار گرفت.

بر این اساس پس از راه اندازی تاسیسات جدید سرچاهی در میدان گازی خانگیران در شمال شرق کشور و افزایش ظرفیت برداشت و ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه خراسان، تولید گاز از سکو و پالایشگاه ساحلی فاز ۱۷ پارس جنوبی هم هفته جاری آغاز شد.

با بهره برداری از این دو طرح جدید گازی، پیش بینی می‌شود در مجموع روزانه حدود ۱۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران افزوده شود، ضمن آنکه شمارش معکوس به منظور راه اندازی اولین ردیف شیرین سازی گاز در پالایشگاه‌های فاز ۱۹ پارس جنوبی در زمستان سال جاری آغاز شده است.

از این رو پس از بهره برداری از طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، اجرای طرح ویژه حفاری چاه‌ها در میادین منطقه زاگرس جنوبی، آغاز تولید گاز از فاز ۱۷ پارس جنوبی سومین طرح بزرگ افزایش تولید گاز ایران از ابتدای سال جاری تاکنون به شمار می رود.

در مجموع از سال گذشته تاکنون و پس از بهره برداری از طرح توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی و بعد از آن، طرح توسعه فاز ۱۵، ۱۶، ۱۷ این میدان مشترک گازی و اجرای طرح های افزایش ظرفیت تولید گاز در حوزه زاگرس جنوبی و خانگیران، در مجموع حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران افزوده شده است.

علاوه بر این، در ادامه سال‌جاری با بهره برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی و از سال آینده با راه‌اندازی و آغاز تولید گاز از فاز ۱۹، ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی پیش بینی می شود در طول دو سال آینده افزایش ظرفیت تولید روزانه گاز ایران در مجموع از مرز ۲۰۰ میلیون مترمکعب عبور کند.