جوان نوشت: ورزشکاران ایرانی در هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از مرز و بوم خود به جبهههای جنگ رفتند و برای سربلندی کشورمان از خون خود گذشتند. تاکنون پنجهزار و ۵۰۰ شهید ورزشکار در سطح کشور شناسایی شدهاند. این شهیدان از ۲۲ فدراسیون کشور شناسایی شدهاند که فوتبال با ۱۳۰۰ شهید، دو و میدانی با ۹۶ شهید، هندبال با ۷۰ شهید، کشتی با ۴۰۰ شهید، تکواندو با ۵۰۰ شهید، کشتی با بیش از ۴۵۰ شهید، بسکتبال با ۷۰ شهید، والیبال با ۲۰۰ شهید و فدراسیون ورزشهای رزمی با ۱۰۰ شهید شماری از فدراسیونهای شناساییشده هستند.
شهید سعید طوقانی
از ورزشکاران باستانی بنام تهران بود. در سن هفت سالگی در سال ۱۳۵۶ توانست تنها در عرض ۳ دقیقه ۳۰۰ دور به دور خود بچرخد و با اجرای حرکات منحصر بهفرد، بازوبند پهلوانی کشور را از آن خود سازد. بعد از انقلاب به همراه گروهی از ورزشکاران و پهلوانان ورزش باستانی به دیدار حضرت امام (ره) رفت و در حضور ایشان به اجرای عملیات چرخ باستانی پرداخت. سعید با حضور در پادگان دوکوهه، به همراه شهید «عباس دائمالحضور» توانست رزمندگان را به ورزش باستانی جذب کند و با بهرهگیری از کمترین امکانات، زورخانهای نیز در اردوگاه برپا کند که بعد از شهادت او نیز ورزش باستانی در جبههها از جایگاه ویژهای برخوردار بود. در سال ۶۳ در شرق دجله به درجه رفیع شهادت نایل آمد.
شهید حسن غازی
سردار شهید حسن غازی در سال ۱۳۳۸ در خانوادهای مذهبی در اصفهان متولد شد. او در سن ۱۶ سالگی به عنوان کاپیتان تیم فوتبال جوانان سپاهان بسیار خوش درخشید و در مسابقات قهرمانی کشور هم در منتخب اصفهان به عنوان ورزشکاری متدین، خوشفکر، خوشاخلاق، مستعد و باخلوص مطرح گردید که با شرایط فنی و تکنیکی بالایی که داشت در مسابقات قهرمانی آسیا به تیم ملی جوانان کشور دعوت شد. شهید غازی همچنین بازوبند کاپیتانی تیم سپاهان را هم به بازو بست. پس از پایان دوره دبیرستان در رشته پزشکی دانشگاه اصفهان پذیرفته و مشغول به تحصیل شد. با شروع جنگ تحمیلی شهید غازی عزم نبرد با متجاوزان بعثی را نمود. او ابتدا مسئولیت یکی از آتشبارهای توپخانه را عهدهدار شد پس از آن به عنوان فرمانده گردان توپخانه منصوب شد. شهید غازی در بسیاری از عملیاتها در غرب و جنوب شرکت داشت، فرماندهی کل سپاه مسئولیت ایجاد اولین گروه توپخانه سپاه را به ایشان واگذار نمود و بعد از مدتی یگانهای مستقل توپخانه در سپاه با همفکری ایشان به وجود آمدند. فوتبالیست بااخلاق سرانجام در عملیات خیبر به لقاء الله شتافت.
شهید مهدی رضاییمجد
ورزش ایران از وجود مردان آسمانی بیبهره نبوده و شهید «مهدی رضاییمجد» کاپیتان اسبق تیم فوتبال جوانان ایران یکی از مردان آسمانی فوتبال ایران است که در زمان حضورخود در این تیم افتخارات زیادی را نصیب ورزش کشور کرد. او در سالهای ۶۱ و ۶۲ به همراه تیم ملی جوانان به ترتیب در رقابتهای جام پادشاهی بنگلادش و مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در نپال شرکت داشت و موفق شد برای تیم ملی جوانان در مجموع ۱۵ گل به ثمر برساند. این شهید والامقام در تیمهای فوتبال نوجوانان آذر تهران، جوانان و بزرگسالان اکباتان و تهرانجوان عضویت داشت و در سال ۶۵ به تمرینات تیم پرسپولیس دعوت شد ولی او با حضور در سپاهیان حضرت محمد (ص) برای چهارمین بار راهی جبهههای حق علیه باطل شد تا اینکه در دهم اسفند ماه ۱۳۶۵ در عملیات تکمیلی کربلای ۵ در منطقه عمومی شلمچه به فیض شهادت نائل شد.
شهید محمد قورچانی
استاد محمد قورچانی متولد محله خوزان خمینیشهر اصفهان در سال ۱۳۴۸ تکواندو را نزد استاد کرهای به نام جونگ که دان شش داشت فراگرفت. در سال ۱۳۵۰ پس از بازگشت از تهران بنیانگذار تکواندو در اصفهان شد و باشگاه ورزشی والعصر را در ملکشهر تأسیس کرد و در بین شاگردان به استاد (قوچانی) معروف شد. پس از درگیری در فلسطین و لبنان، وی به همراه شهید دکتر چمران و تعدادی از ورزشکاران باشگاه به عنوان یک چریک به لبنان رفت و به آموزش نیروهای فلسطینی و مبارز اسرائیل غاصب پرداخت و در آنجا به ابوفاضل معروف شد. پس از آغاز جنگ تحمیلی به همراه جمعی از ورزشکاران باشگاه (کمربند مشکیها) در جبهه حاضر شد و به همراه دکتر شهید چمران نقش بسزایی در سازماندهی اوضاع داشت. ایشان فرمانده گردان تیپ ۲۵ کربلا بود و سرانجام در سال ۶۱ و در عملیات فتح در جبهه شوش به درجه رفیع شهادت نائل آمد. از شاگردان بزرگ او میتوان به مرحوم حاجزمان خلیلی، استاد عباس خسروی و دو تن از کارگردانان سینمای دفاع مقدس (ابوالقاسم طالبی و مجتبی راعی) و بسیاری از داوران و مربیان رده بالای فدراسیون تکواندو کشور اشاره کرد.