«فاروق لوغ اوغلو» معاون حزب جمهوری خلق ترکیه ائتلاف سعودی ضد تروریسم را رخدادی شوم برای خاورمیانه دانست که می تواند بخاطر ماهیت ضد شیعی آن تبعات خطرناک بیشماری برای خاورمیانه داشته باشد.

گروه بین الملل-پیمان یزدانی: انتشار خبر تشکیل ائتلافی به رهبری عربستان سعودی تحت عنوان ائتلاف اسلامی ضد تروریسم در روزهای اخیر واکنش های متفاوتی را در سطح منطقه به دنبال داشته است.

در خصوص آثار و تبعات احتمالی این رخداد برای منطقه که عموما  اعضای آن را آن دسته از کشورهایی تشکیل می دهند که بنا به دلایلی دارای گرایش هایی به سوی عربستان هستند، گفتگویی با «عثمان فاروق لوغ اوغلو» معاون حزب جمهوری خلق ترکیه و منتقد سیاست های دولت این کشور انجام داده ایم.

فاروق لوغ اوغلو تشکیل این ائتلاف را یک «پدیده شوم» برای منطقه دانست و گفت: در خصوص ائتلاف ضد تروریسم به رهبری عربستان باید بگویم که این یک اتفاق شوم است که تبعات زیاد خطرناکی را برای آینده خاورمیانه به همراه خواهد داشت خاورمیانه ای که همین الان هم وضع دشواری دارد.

وی در خصوص عدم حضور ایران و سورریه در این ائتلاف گفت:  وارد نکردن ایران و سوریه در این ائتلاف موجب می شود تا اینگونه تصور شود که این یک جبهه ضد شیعی است که گشوده شده است، امری که موجب افزایش قطب بندی ها در منطقه در راستای تنش های قومی خواهد شد. راهکارهای بسیار زیادی برای مبارزه با ترروریسم وجود دارد مثل همکاری های  متعدد دو جانبه و چند جانبه. همچنین ما سازمانی بنام سازمان همکاری های اسلامی داریم که تمامی کشورهای اسلامی در آن عضو هستند.

لوغ اوغلو درباره پیام غلط تشکیل این ائتلاف گفت: این اقدام همچنین پیام غلطی را در زمانی اشتباه به جهان می دهد. پرداختن به مسئله مبارزه با تروریسم بر اساس بنیان های مذهبی بنام اسلام دارای تضاد درونی است و از نظر اخلاقی به سختی قابل توجیه است. زیرا اولا اسلام دین صلح است در حالیکه این ائتلاف سعی دارد با توسل به زور با تروریسم مقابله کند. توجیه این کار از نظر اخلاقی سخت است زیرا متاسفانه بسیاری از خشونت هایی که در جهان رخ می دهند توسط آنهایی صورت می پذیرد که مدعی هستند به نیابت از اسلام می جنگند. پس باید این سوال را پرسید که آیا ائتلاف سعودی واقعا برای مقابله با تروریسم طراحی شده است.

این منتقد سیاست های حزب حاکم ترکیه در ادامه با اشاره به نقش احتمالی قدرت های بزرگ در تحولات منطقه گفت: باید از این احتمال که قطب بندی های قومیتی منطقه توسط قدرت های غربی به عنوان بخشی از راهکار مقابله با داعش  طراحی شده باشد، غافل نباشیم. آنها نمی خواهند سربازان خودشان وارد منطقه شوند.

وی در انتها گفت: امیدوار باشیم که این ائتلاف سعودی زیاد پیش نرود و فقط در حد یک ایده بر روی کاغذ باقی بماند. راه مقابله با تروریسم برای چنین ائتلافی باید بر اساس ایده و نه با تفاسیر غیر مرتبط با اسلام باشد.

لوغ اوغلو همچنین درباره برخی خبرهای منتشر شده درباره اختلافات رئیس جمهور و نخست وزیر ترکیه گفت: اختلاف بین رئیس جمهور اردوغان و نخست وزیر داود اوغلو هر چه که باشد به اعتقاد من بی اهمیت هستند زیرا چنین اختلافاتی حتی اگر وجود داشته باشند در تصمیمات سیاسی حقیقی خودشان را نشان نمی دهند.