سيد ابوطالب ميرعابديني - محقق و استاد ادبيات ، گفت : بي توجهي نويسندگان و شاعران معاصر به باورهاي اصيل و اساطير ملي نسل آينده كشور را دچار بي هويتي و از خود بيگانگي فرهنگي مي كند .

اين پژوهشگر و استاد ادبيات فارسي درگفتگو با خبرنگاركتاب مهر، با  بيان اين مطلب ، افزود : با بررسي افتخارات گذشته و شخصيت انسانهايي كه درطول تاريخ در اين سرزمين زندگي كرده اند ،  ايرانيان با ريشه هاي فرهنگي خود آشنا مي شوند چرا كه مطالعه ادب حماسي به نسل جوان هويت مي بخشد و با خواندن و شنيدن رستم پهلوان به عنوان نماد شرف ايران زمين ، در خود احساس عزت و توانمندي مي كند .

ميرعابديني ادامه داد : با دقت و تفحص در هنر و ادبيات كهن مي توان با نقطه هاي پنهان و مجهول تاريخ اين سرزمين در لابلاي حوادث تلخ و شيرين آن پي برد . هنر و ادبيات فارسي همان تاريخ ايران است كه با لايه هاي عميق شخصيت و احساس ايرانيان عجين شده است .

وي اضافه كرد : متاسفانه در زمان حاضر بر اثر هجوم فرهنگ غربي دررسانه هاي ملي و ارتباطي كشور ما اسطوره رستم و اسفنديارجاي خود را به قهرمانان تخيلي داستانها و فيلمهاي اروپايي و آمريكايي داده اند . نويسندگان و ناشران نيزدرشرايطي به سر مي برندكه در اين بحران و وضعيت آشفته اقتصادي ناچار هستند سود مالي را به دغدغه فرهنگي ترجيح دهند .

ميرعابديني تصريح كرد : براي حل اين بحران مسئولان فرهنگي بايد در آموزش خانواده ها و مربيان مدارس و حمايت جدي تر از ادبيات و فرهنگ ملي اقدام كنند . زماني مردم ما در قهوه خانه ها و زورخانه ها هر روز جلوه هاي اقتدار ملي را ياد آور مي شدند ولي امروز جاي پهلوانان و حماسه سازان ايراني در ذهن و احساس فرزندان خالي است .

اين محقق و نويسنده در ادامه اظهار داشت : بحرانهاي هويتي در كشورهايي رخ مي دهد كه درمرزعبور از سنت به مدرنيته هستند و اغلب از  هشياري فرهنگي كافي در كنار هم گذاشتن باورهاي اصيل و زندگي امروز برخوردار نيستند . براي رفع اين مشكل بايد برنامه ريزي و كنكاش پايه اي صورت بگيرد و بدانيم كه اگر خشت اول كج نهاده شود ديوار تا ثريا ناراست مي رود .

اين نويسنده در پايان به مهر گفت : اساطير در گذر زمان تغيير مي كنند ، ولي به شكلي پايدار باقي مي مانند ؛ به عنوان مثال نمادهاي نوروز و جشن هاي آييني از دوره اي به دوران ديگر به شكلهاي مختلفي جلوه مي كنند . در عين حال عوض شدن اساطير اگر به فراموشي آنان منجر نشود خطري براي فرهنگ ملي ما نخواهد بود .

به گزارش مهر ، دكتر سيد ابوطالب ميرعابديني از محققان سبك شناسي و ادبيات فارسي و صاحب تصنيفات بسياري است كه از ميان آنها مي توان به تلخيص سبك شناسي بهار و تصحيح نسخ خطي و نيز فرهنگ قلندري وي اشاره كرد .

سيد ابوطالب ميرعابديني در حال حاضر در دانشگاه تهران و واحدهاي مختلف دانشگاه آزاد اسلامي به تدريس سبك شناسي ومتون نثر به دانشجويان زبان و ادبيات فارسي مشغول است .