به گزارش خبرنگار مهر، این حمام بیش از ۲۰ سال به حال خود رها شده بود و شرایط ایجاد شده در این حمام، نارضایتی مردم را به دنبال داشت اما اکنون سرانجام پس از ۲۰ سال مرمت و بهسازی شد.
حمامهای عمومی که امروزه دیگر کاربرد چندانی در زندگی شهری و روستایی ندارند، میتوانند با تغییر کاربری به مجموعههای ارزشمند تبدیل شوند به ویژه حمامهای تاریخی که نوع معماری و سبک و سیاق ساخت آنها، میتواند از آنها فضایی دل انگیز برای مردم به نمایش بگذارد.
نمونه این حمامها در مناطق مختلف استان یزد کم نیست و حتی در مرکز استان چند حمام تاریخی وجود دارد که البته برخی از آنها به تدریج متروکه شدند و برخی دیگر به بهترین نحو ممکن تغییر کاربری داده شدند.
لزوم تغییر کاربری فضاهای تاریخی نظیر حمام ها و آب انبارها
این حمامها عموما به رستوران، موزه، کافی شاپ، کتابخانه و ... تغییر کاربری دادهاند و اتفاقا فضایی بسیار خوب و دلنشین دارند به ویژه رستورانهای سنتی که تعداد آنها در یزد کم نیست.
اکنون حمام تاریخی اسلام آباد در شهرستان اشکذر نیز با توجه به اینکه دیگر کاربری قدیمی آن مورد استفاده مردم نیست، میتواند به مجموعه فرهنگی تبدیل شود.
چنین فضایی ضمن ایجاد تنوع برای مردم روستا، گردشگرپذیر کردن روستا و ثبت یک اثر تاریخی ارزشمند در آن، میتواند به احیای فرهنگ، آداب و رسوم مردم آن کمک کند.
مشارکت شورای شهر اسلام آباد در مرمت حمام تاریخی
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اشکذر در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: حمام تاریخی روستای اسلام آباد رستاق با مشارکت شورای اسلامی روستا آغاز شده و به زودی تکمیل و قابل بهره برداری می شود.
سید محمدجعفر میرجلیلی اظهار داشت: مرمت این حمام که متعلق به دوران قاجاریه است، پس از ۲۰ سال انجام شده و امیدواریم با مرمت و بهسازی، به بهترین نحو ممکن مورد استفاده مردم اسلام آباد قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: این عملیات مرمتی در مرحله اول شامل کاهگل و آجر فرش پشت بام، نصب جام خانه ها و نصب و مرمت ناودانها است.
میرجلیلی عنوان کرد: این بنا قابلیت تغییر کاربری و تبدیل به موزه مردم شناسی یا موزه صنایع دستی روستایی را دارد.
حمام اسلام آباد قابلیت تبدیل شدن به یک مجموعه فرهنگی و تاریخی را داراست
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشکذر بیان کرد: با توجه به وجود آثار تاریخی ارزشمندی نظیر مسجد جامع، قلعه، خانه حاجی کریمی و آب انبار کریم و ... در این روستا و در نزدیکی حمام تاریخی اسلام آباد، می توان این حمام را به یک مجموعه فرهنگی، تاریخی تبدیل کرد و گامی در مسیر احیای فرهنگ این روستا و ماندگار شدن آن برداشت.
به طور قطع بناهایی نظیر آب انبارها، حمام ها و... و. که کاربری خود را از دست داده و با این کاربری برای مردم قابل استفاده نیستند، حتی اگر مرمت شوند، پس از مدتی دوباره متروکه می شوند و به نظر می رسد ایجاد کاربری جدید برای آنها می تواند علاوه بر درآمدزایی و رونق گردشگری، به حفظ و نگهداری آنها نیز کمک کند.