به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از محيط، براي اين همايش محورهايي چون وضعيت فعلي تحقيق از ابن خلدون، بيوگرافي ابن خلدون، ميراث يونان و سوابق عربي، افقهاي فكري و فرهنگي ابن خلدون، تصوف، علوم، تربيت، ادبيات و فقه ابن خلدون و وارثان ابن خلدون پيش بيني شده است.
اين همايش به منظور ارائه آثار ابن خلدون و تأثير آن بر كشورها و فرهنگ اسلامي و همچنين تأثير نظرات شرق شناسان از ابن خلدون برگزار مي شود.
ابن خلدون كه در اصل از خانواده اي اندولسي (اسپانيايي) و ثروتمند و نزديك به قدرت سياسي بود، سالياني پر تب و تاب را گذراند و در دربارهاي تونس، مراكش و مصر، به شغل ديواني و قضاوت پرداخت و بارها عزيز و محترم و به دفعات نيز مغضوب و مطرود و زنداني شد.
وي كه در كشورهاي ديار مغرب اسلامي اقامت داشت، از سياست و قضاوت تجربه اي گران اندوخت و اين تجربه را به دانش دايرة المعارفي گسترده خود در زمينه فلسفه، طبيعيات و علوم ديني گره زد و سرانجام به نوشتن تاريخ روي آورد.
كتاب "تاريخ" ابن خلدون مشهور به "العبر" با عنوان كامل آن "العبر و ديوان المبتدأ و الخبر، في ايام العرب و العجم و البربر و من عاصرهم من ذوي السطان الاكبر" (عبرت ها و ديوان مبتدا و خبر، درباره روزگار تازيان و ايرانيان و بربرها و قدرتهاي بزرگ معاصر آنها) نام دارد، اما اين كتاب بيشتر با "مقدمه" آن شهرت دارد.
همايش بين المللي" ابن خلدون؛ منشأ نوگرايي" با همكاري سازمان تربيت و علوم و فرهنگ اسلامي( آيسيسكو) در تونس برگزار مي شود.