تبریز - نشست انعقاد تفاهم نامه تاسیس مرکز آموزش طراحی و توسعه کفش و مصنوعات چرمی با حضور کارشناس سازمان یونیدو در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شماره سه تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تفاهم نامه تاسیس مرکز آموزش طراحی و توسعه کفش و مصنوعات چرمی در تبریز ظهر دوشنبه با حضور «الساندرو پانتلوئه» کارشناس ایتالیایی اعزامی از طرف سازمان یونیدو، دکتر وکالتی معاون آموزش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان، جباریان رییس اتحادیه کفاشان تبریز، اعضای هیئت مدیره انجمن کفش تبریز، رییس مرکز آموزش خوشه های صنعتی تبریز و نمایندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرک های صنعتی، در محل اتاق جلسات مرکز آموزش فنی و حرفه ای شماره سه تبریز برگزار شد.

ایجاد مرکز آموزش طراحی کفش، نقطه شروعی برای ورود به فن آوری و دنیای تازه ای در تولید است

«الساندرو پانتلوئه» کارشناس ایتالیایی اعزامی از طرف سازمان یونیدو، در این نشست اظهار داشت: سازمان یونیدو به من مسئولیت داده تا با مطالعه و بررسی صنعت کفش تبریز، اطلاعات و تجربیاتمان را در اختیار شما قرار دهم و شما را با تکنولوژی روز دنیا آشنا سازم.

وی با اشاره به ایجاد کلاس آموزشی برای صنعت کفش خاطر نشان ساخت: بدون تردید فرآیند تولید کفش فرآیند پیچیده ای بوده و صرفاً با کمک نرم افزار نمی توان کفشی خوب و ایده آل تولید کرد و در بازدید های به عمل آمده از کارخانجات و کارگاه های کفش تبریز، به این نتیجه رسیدم که تولید کفش این شهر به روش سنتی صورت می گیرد.

کارشناس سازمان یونیدو تاکید کرد: استفاده از تکنولوژی زمینه ساز تولید محصول با کیفیت است و بایستی با ساخت کفش به صورت سنتی و دستی و همچنین آشنایی با نحوه استفاده از تکنولوژی، محصولی با کیفیت تولید کنیم و  ایجاد مرکز آموزش طراحی و توسعه کفش و مصنوعات چرمی نقطه شروعی برای ورود تبریز به دنیای تکنولوژی و تازه در تولید خواهد بود.

 وی افزود: بایستی در این مرکز با بهره گیری از تجهیزات، آموزش خوب ارائه شده و این آموزش ها به واحدهای تولیدی کفش به صورت ساده و شفاف انتقال داده شود و این مسئله نقطه شروع خوب و ارمغان آور افزایش تدریجی کیفیت کفش تبریز خواهد بود زیرا پتانسیل خوبی در تبریز وجود دارد.

پانتلوئه خاطر نشان شد: البته در بازدید ها به این نتیجه رسیدیم که کیفیت محصولات در کارخانجات کفش تبریز متوسط به پایین است که شاید بازار این نوع تولید را از شما طلب می کند و همچنین در تولید کفش با رویه چرم و کف پی یو تکنولوژی های خوبی دیدم که این نقطه قوت خوبی برای کارخانجات محسوب می شود.

وی همچنین تصریح کرد: به نظرم امکان رشد کیفی محصول در صنعت کفش تبریز وجود دارد زیرا در بازدید از نحوه تولید کفش های دست دوزتان مشاهده کردم که چه کفش های با کیفیتی تولید می شود و بایستی این کیفیت به کارخانجات بزرگ نیز انتقال یابد.

نماینده سازمان یونیدو با بیان اینکه تکنولوژی موجب تحول در طراحی، تولید و فروش کفش می شود، افزود: درحال حاضر، بواسطه تحریم ها نمی توانید کفش هایتان را صادر کنید و محصول ایرانی در بازارهای جهانی غائب است که با لغو تحریم ها و افزایش دقت و کیفیت کار، حتما باید صادرات کفش به خارج از ایران مورد توجه قرار گیرد و. با گشوده  شدن دروازه بازارهای جهانی مجبور خواهید شد به دنبال طراحی جدیدتر بروید.

وی تاکید کرد: مدرنیزاسیون دستگاه ها، سیستم های اطلاعاتی و بحث زیبا سازی کفش  می تواند تولیدکنندگان را به صادرات نزدیک کند و همه این کارها با مدیریت خوب و اهدافی که وی در نظر می گیرد تحقق می یابد و بعد از مدیریت خوب است که می توان به تولید محصول با کیفیت، تامین دستگاه ها و تکنولوژی و صادرات فکر کرد و مدیری که با تکنولوژی ناآشنا باشد، نمی تواند چندان تاثیرگذار باشد، پس بایستی در ابتدا به فکر آموزش مدیران باشیم.

پانتلوئه همچنین با اشاره به ایجاد مرکز آموزش طراحی کفش و مصنوعات چرمی در تبریز تصریح کرد:در این مرکز بایستی افرادی آموزش ببینند تا بتوانند کارخانجات بزرگ را مدیریت نمایند؛ بهتر است افرادی را انتخاب کنیم که با هنر دست دوزی آشنا بوده و بتوانند با آموختن تکنولوژی، کارها را به خوبی پیش برند.

نماینده سازمان یونیدو در پایان با اشاره به برگزاری سمیناری جهت معرفی نرم فزار مربوط به صنعت کفش خاطر نشان ساخت: با کمی تحقیق  این نکته آشکار می شود که در تمامی کشورهای توسعه یافته، پیشرفت در کنار مراکز آموزشی حاصل شده است؛ بایستی در این مرکز با آموزش تعدادی از افراد، آنان را جهت آموزش و انتقال اطلاعات اکتسابی به افراد بعدی آماده کنیم.

آموزش نیروی ماهر جزء دغدغه های اتحادیه کفاشان تبریز است

رییس اتحادیه کفاشان تبریز نیز در این جلسه ضمن تقدیر از همکاری سازمان یونیدو، اداره کل فنی و حرفه ای، شرکت شهرک های صنعتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ایجاد مرکز آموزش طراحی کفش و مصنوعات چرمی اظهار داشت: بی گمان تبریزی ها اولین کسانی هستند که اقدام به تولید کفش کردند.

علیرضا جباریان افزود: کفش دست دوز تبریز، زبانزد عام و خاص و بسیار جالب توجه و عالی بوده و این امر در جریان بازدید نماینده یونیدو از کارخانجات و کارگاه های کفش تایید شد که البته ضعف هایی در تکنولوژی و طراحی کفش تبریز وجود دارد.

وی همچنین تصریح کرد:در حال حاضر کارخانجات بزرگ کفش در تبریز تکنولوژی روز دنیا و به روز ترین دستگاه ها و ماشین آلات را از ایتالیا وارد می کنند این در حالی است که واحدهای کوچک که تعدادشان زیاد است، نیازمند آموزش هستند.

جباریان با بیان اینکه متاسفانه تاکنون متولی آموزش این صنوف وجود نداشته و نبود دانشگاه و هنرستان کفش باعث شده نیروی جدیدی وارد این صنعت نشود، ابراز امیدواری کرد ایجاد مرکز آموزش طراحی کفش و مصنوعات چرمی موجبات توسعه صنعت کفش تبریز را فراهم کند.

وی در ادامه گفت: نماینده سازمان یونیدو در بازدید از کارخانجات بزرگ و واحدهای کوچک تولیدی کفش، نقاط قوت و ضعف این کارخانجات و واحدها را مشخص و به ما ارائه کرد و ما نیز آن نقاط را به سمع صاحبان کارخانجات و واحدها رساندیم.

رییس اتحادیه کفاشان تبریز آموزش نیروی ماهر را جزء دغدغه های اصلی این حوزه عنوان کرد و افزود: بدون تردید با آموزش نیروی ماهر درآمد و سطح معیشت تولید کنندگان کفش نیز ارتقاء خواهد یافت چرا که در حال حاضر طبق آمار موجود سه هزار و ۶۸۰ واحد تولید کفش دارای پروانه در تبریز فعال هستند که از این مجموع حدود ۷۰ واحد بزرگ بوده و پروانه بهره برداری دارند.

وی در ادامه تصریح کرد:همچنین یک هزار و ۸۱۰ واحد در تولید و بقیه در خدمات و فروش مشغول به فعالیت هستند و ۶۰ درصد واحدها به دلیل مشکلات شهرداری، دارایی و اماکن موفق به دریافت پروانه نشده و بدون پروانه فعالیت می کنند که در این راستا اتحادیه در نظر دارد با رفع مشکل واحدهای مذکور، آنان را به اخذ پروانه کسب ترغیب کند.

جباریان اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر با تولید ۱۰ میلیون جفت کفش در تبریز از صنعت کفش ارتزاق می کنند و در واقع پاسخگویی به ۶۰ درصد مصرف کشور در تبریز صورت می گیرد و ۹۰ درصد کفش چرم دست دوز متعلق به این شهر است که همه موارد ذکر شده پتانسیل بزرگی برای تبریز محسوب می شود و در صورت حمایت دولتمردان و توسعه صنعت کفش خواهیم توانست در صادرات این محصول موفق عمل کنیم  و در این صورت است که کشور دیگر به صادرات نفت نیازی نخواهد داشت.

رییس اتحادیه کفاشان تبریز بحث طراحی و کمبود مواد اولیه مرغوب را بخشی از مشکلات عدیده این صنعت عنوان و تصریح کرد: دو ماه قبل با حضور استاد برجسته ایتالیایی، اقدام به آموزش ۶۰ نفر در حوزه طراحی کردیم و تلاش می کنیم سال آینده نیز این کارگاه برگزار شود و آموزش مربیگری برای ۲۵ تا ۳۰ نفر اولین اقدامی است که در مرکز آموزش طراحی و توسعه کفش و مصنوعات چرمی تبریز انجام خواهد شد.

مرکز آموزش تخصصی طراحی، تولید و بازرگانی کفش ایجاد شود

وکالتی معاون آموزش اداره کل فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی نیز در این نشست ضمن اشاره به ایجاد مرکز طراحی و آموزش تخصصی کفش در تبریز گفت:زمین این مرکز از سوی اداره کل فنی و حرفه ای استان تامین شده و قرار بر این است که مرکز مذکور در محل مرکز فنی و حرفه ای شماره یک تبریز احداث شود.

وی با بیان اینکه در مرکز فنی و حرفه ای شماره سه تبریز، کارگاه های پیشرفته و فناوری های جدید احداث شده، خاطر نشان شد: امیدواریم مرکز آموزش تخصصی طراحی، تولید و بازرگانی کفش نیز به زودی در تبریز ایجاد شود.