مرتضی محمودی، عضو یک درصد دانشمندان برتر جهان و استادیار گروه علوم و فناوری نانو در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بزرگترین مشکلی که در کشور برای رشد علمی وجود دارد، انجام پژوهش و سرمایه گذاری بر روی آن است.
وی افزود: همچنین انجام کارگروهی یکی از موانع رشد علمی در کشور ما محسوب می شود، چون این فرهنگ هنوز جا نیافتاده است. باید فرهنگ کار گروهی را نهادینه کنیم تا بتوانیم کار بنیادین بدون اشکال را در فضای علمی به نتیجه برسانیم.
محمودی گفت: از سوی دیگر استفاده از تجربه دانشمندان دیگر می تواند ما را در مسیر پیشرفت قرار دهد. امام علی(ع) می فرماید: «تجربه بهتر از علم است»؛ از این رو دانشمندان جوان باید با استفاده از تجربه دانشمندان با سابقه در راستای پیشرفت علمی کشور قدم بردارند.
وی اظهار داشت: به هر حال بهتر است که تجربیات، علم و دانش دانشمندان با تجربه و قدیمی را الگوی کار خود قرار دهیم تا بتوانیم در حوزه علمی موفق تر عمل کنیم. همچنین باید احترام و اعتماد به دانشمندن وجود داشته باشد تا پیشرفت علمی محقق شود. این در حالی است که ما در این زمینه ضعف داریم.
عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: اگر علاوه بر رفع مشکلاتی همچون انجام کار گروهی، استفاده از تجربیات دانشمندان با سابقه توسط دانشمندان جوان، ایجاد امکانات و دستگاههای مورد نیاز پژوهش نیز برطرف شود، می توان گفت ما فاصله چندانی با علم دنیا نخواهیم داشت.