به گزارش خبرنگار مهر، هفتم اسفند ۹۴ صحنه آزمون دیگری برای ملت ایران خواهد بود، آزمونی از جنس حضور و انتخاب که در بیش از سه دهه گذشته همواره شاهد سرافرازی این ملت بوده و برگزاری متوسط سالانه یک انتخابات ملی گواه این ادعاست.
در این میان انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در اسفند امسال با توجه به موقعیت حساس کشور و لزوم تثبیت جایگاه بین المللی و منطقه ای ایران بواسطه حضور حداکثری مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و همین اهمیت موجب تلاش و برنامه ریزی مسئولان برای برگزاری هر چه با شکوه تر این انتخابات شده است.
آذربایجان شرقی نیز یکی از استان هایی بوده که همیشه نقشی چشمگیر در چنین برهه هایی را ایفا کرده و با توجه به همین مشخصه ها، جلسه هیئتهای بازرسی انتخابات این استان با حضور دست اندرکاران این حوزه برگزار و موضوعات مرتبط با این هیئت ها بررسی شد.
فراهم کردن زمینههای مشارکت حداکثری مردم وظیفه شرعی و ملی دستاندرکاران انتخابات است
رئیس هیئت بازرسی انتخابات آذربایجانشرقی ظهر پنجشنبه در جلسه هیئتهای بازرسی انتخابات با بیان اینکه هیئت بازرسی انتخابات استان با شش عضو تشکیل شده است، گفت: اعضای هیئتهای بازرسی میتوانند در تمام مراحل از روند اجرایی انتخابات بازدید و بر حسن جریان انتخابات نظارت کنند.
علی نواداد در ادامه سخنان خود اظهار داشت: وزارت کشور بر اساس قانون، مامور اجرا و حسن جریان انتخابات است و بر این اساس هیئتهای بازرسی انتخابات در این وزارتخانه و همه استانها و شهرستانها تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه بازرسی از جریان انتخابات در کلیه مراحل و ارزیابی عملکرد عوامل اجرایی انتخابات مهمترین وظایف هیئتهای بازرسی است، افزود: تبلیغات پیش از موعد و ترفندهای تبلیغاتی کاندیداها، عملکرد دستگاههای دخیل در امر انتخابات، سوءاستفاده از امکانات دولتی و تخلفات عوامل اجرایی و دستگاههای دولتی را از جمله مواردی اعلام کرد که بازرسان باید آنها را گزارش کنند.
نواداد خاطرنشان کرد: هیئتهای بازرسی انتخابات در ادوار گذشته عمدتا در روز انتخابات مسوولیت داشتند، اما وظایفی که در انتخابات پیش رو بر عهده این هیاتها گذاشته شده از روز ثبتنام تا روز اعلام نتایج انتخابات را شامل میشود.
رئیس هیئت بازرسی انتخابات استان با بیان این که هیئتهای بازرسی استانها با پنج عضو تشکیل میشود، گفت: قانون اجازه داده است تا در استانهایی که بیشتر از ۱۵ نماینده در مجلس دارند اعضای هیئت بازرسی تا هفت نفر قابل افزایش باشد که بر این اساس هیئت بازرسی انتخابات آذربایجانشرقی با شش عضو تشکیل شده است.
وی از تشکیل هیئتهای بازرسی با سه عضو در تمام شهرستانهای استان خبر داد و افزود: علاوه بر این برای هر صندوق یک بازرس و برای هر ۲۰ صندوق یک سربازرس توسط این هیئتها تعیین خواهد شد.
به گفته نواداد، کنترل جریان انتخابات در روز رایگیری، حصول اطمینان از انجام صحیح، دقیق و به موقع وظایف قانونی مجریان انتخابات و شناسایی بازرسان صندوقها را از جمله مهمترین وظایف هیئتهای بازرسی انتخابات شهرستانها به شمار میرود.
وی، شرط اول موفقیت در انجام وظایف را آشنایی کامل به قوانین و مقررات دانست و از اعضای هیئتهای بازرسی انتخابات استان خواست بر تمام قوانین مربوط به انتخابات مسلط باشند و به اعضای این هیئت ها توصیه کرد بازرسها را از میان افرادی انتخاب کنند که هیچ گونه گرایشی به کاندیداها نداشته باشند و در روز رایگیری اجازه اعمال سلیقه در روند رایگیری را به هیچ کس ندهند.
رئیس هیئت بازرسی انتخابات آذربایجانشرقی گزارش مستمر تحولات انتخاباتی حوزههای تحت ماموریت را از مهمترین وظایف هیئتهای بازرسی انتخابات شهرستانها عنوان و با اشاره به اهمیت بالای انتخابات اسفند سال جاری تصریح کرد: مشارکت حداکثری مردم اصل بسیار مهم و قابل توجه در انتخابات است و دستاندرکاران برگزاری انتخابات از نظر شرعی و ملی وظیفه دارند زمینههای این مهم را فراهم کنند.
هیاتهای بازرسی حافظ اعتماد مردم به مجریان انتخابات هستند
عضو هیئت بازرسی انتخابات آذربایجانشرقی نیز در این نشست گفت: مردم بر اساس اعتماد به مجریان انتخابات پای صندوقهای رای میآیند، لذا وظیفه هیاتهای بازرسی در صیانت از آرای مردم بسیار مهم است.
محمدصادق پورمهدی همچنین بر آشنایی کامل بازرسان با قوانین و مقررات، رعایت اصل بیطرفی و پرهیز از ایجاد شائبه و گزارش به موقع تحولات انتخاباتی از سوی آنان تاکید کرد.
گفتنی است سایر اعضای هیئت بازرسی انتخابات استان و تعدادی از اعضای هیئتهای شهرستانی نیز به بیان دیدگاههای خود در خصوص وظایف و ماموریتهای هیئتهای بازرسی پرداختند.