خبرگزاری ایسنا نوشت: تاکنون تحقیقات زیادی نشان دادهاند که گیاهان با وجود این که مغز ندارند از برخی تواناییهای حیوانات برخوردارند. این مطالعه جدید به پیکره رو به رشد تحقیقاتی از این دست، شواهد خوبی اضافه میکند.
محققان دانشگاه ورزبرگ توضیح میدهند که گیاه گوشتخوار Dionaea muscipula که به نام ونوس حشرهخوار نیز شناخته میشود میتواند تعداد دفعاتی را که توسط یک حشره لمس میشود بشمارد. این گیاه با توجه به تعداد دفعاتی که حشره اندامهای صیدکننده او را لمس میکنند حشره را به دام انداخته و به عنوان غذا به مصرف میرساند.
برای این مطالعه که در مجله Current Biology به چاپ رسیده است، محققان از ماشینی برای شبیهسازی تماسهای حشره با ونوس حشرهخوار استفاده کردند. این ماشین پالسهای الکتریکی منتشر میکرد تا باعث شود گیاه فکر کند یک حشره بر روی آن نشسته است.
محققان دریافتند که هر پالس یا تماس با پاسخهای ویژهای از سوی گیاه همراه است. با اولین پالس گیاه وارد حالت آماده میشود. با دومین پالس گیاه شروع به بسته شدن حول منبع تحریک میکند. با پالس سوم گیاه به شدت بسته میشود و با پالس چهارم گیاه هورمون های غذایی تولید میکند و با پالس پنجم، غدههای سطح داخلی، آنزیمها و انتقالدهندههای هضمکننده ترشح میکنند تا به جذب مواد غذایی کمک کنند.
تعداد تحریکهای بالقوه به گیاه درباره اندازه و محتوای مواد غذایی صید مورد نظر اطلاعاتی میدهد. این امر به گیاه امکان میدهد که هزینه و فایده شکار صید را تخمین بزند و سپس وارد عمل شود.