محمد مهدي زاهدي گفت: با برخي از اساتيد كه دانشجويان را تهديد به حذف درس مي كنند بايد برخورد شود چرا كه اين موارد در شان دانشگاه نيست. ضمن اينكه بايد دقت نظر داشت و نگذاشت دانشگاه ها به محفل و پناهي براي احزاب سياسي تبديل شوند. بعد علمي دانشگاه به تمامي مسائل ديگر مي چربد.

برخورد با اساتيدي كه دانشجويان را مجبور به حذف درس مي كنند

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر در مشهد، دكتر محمد مهدي زاهدي در ديدار با دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد با بيان اين مطلب افزود: دانشگاه و دانشگاهيان از فرصت و جايگاه ويژه اي برخوردارند و بايد در دانشگاه اين حرمت ها حفظ شود.

وي تاكيد كرد: مهمترين عامل حفظ حرمت دانشجويان خود آنها هستند كه بايد به خود آگاهي برسند چرا كه با سختگيري هاي كميته انظباطي در خصوص حجاب و ساير موارد دانشجويي مشكلي ايجاد نخواهد شد.

وزير علوم در پاسخ به اعتراض يكي از دانشجويان در خصوص نگرش دولت به شهروندان اظهار داشت: بايد در بيان خواسته ها از ادبيات درست و روشني استفاده كرد و نبايد گرايشات خاصي را در بيان خواسته هايمان اعمال كنيم.

وي اضافه كرد: با برخي از اساتيد كه دانشجويان را تهديد به حذف درس مي كنند بايد برخورد شود چرا كه اين موارد در شان دانشگاه نيست.

ايجاد تعاوني هاي دانشجويي در جهت اشتغال فارغ التحصيلان

زاهدي با بيان اينكه دغدغه اصلي دولت ايجاد اشتغال براي فارغ التحصيلان دانشگاهي است افزود: مهمترين تصميم دولت در راستاي رسيدن به اين هدف، هماهنگي ميان سه وزارتخانه علوم، كار و تعاون جهت ايجاد زمينه ها اشتغال و جذب و تشويق كارآفرينان است.

وي گفت : هم اكنون اين مذاكرات در مرحله شفاهي قرار دارد و با پيگيري وزراي سه وزارتخانه به ويژه با مساعدت وزارت تعاون مشكلات موجود در زمينه اشتغال حل خواهد شد.

دانشگاه ها نبايد محفل و پناهي براي احزاب سياسي به شمار آيند

زاهدي به ايجاد تعاوني هاي دانشجويي در اين زمينه اشاره كرد و گفت: ايجاد تعاوني هاي دانشجويي در دستور كار وزارت علوم قرار دارد.

وزير علوم اضافه كرد : دانشگاه ها نبايد محفل و پناهي براي احزاب سياسي به شمار آيد تا به يك پياده نظام جريان سياسي تبديل شوند.
 
زاهدي با بيان اين مطلب در مراسم ديدار با دانشجويان افزود : بايد منش علمي دانشگاه ها بر ديگر خطوط كاري آنها بچربد و دانشگاه و دانشجو ديگر جريان هاي موجود در جامعه را هدايت كنند.

وي گفت : دانشجويان بايد شعور خود را در عمل نشان دهند و با تكيه زدن بر كرسي هاي آزاد انديشي فكر و ايده خود را ارايه كنند تا نقاط ضعف و قدرت سيستم آموزشي شناسايي شود.

افزايش ظرفيت دانشجويي تا پايان برنامه چهارم توسعه و ايجاد رشته هاي بين رشته اي

وزير علوم با اشاره به افزايش ظرفيت دانشجو در دانشگاه هاي كشور اظهار داشت : ظرفيت دانشجو در دانشگاه هاي كشور تا پايان برنامه چهارم توسعه به 3 ميليون نفر افزايش مي يابد كه اين روند بايد از طريق جذب دانشجو در دوره هاي شبانه، مجازي و فراگير صورت گيرد.

دكتر زاهدي درخصوص ايجاد رشته هاي مجازي در دانشگاه ها گفت : عمده تلاش دولت جهت رسيدن به اهداف برنامه چهارم توسعه براي آموزش مجازي از طريق ايجاد بانك هاي اطلاعاتي و كتابخانه هاي الكترونيكي متمركز شده است.

به گزارش مهر، دكتر "محمد مهدي زاهدي" گفت : وزارت علوم در بعد آموزشي برنامه خاصي در دست اجرا دارد كه مي توان به ايجاد رشته هاي ميان رشته اي به ويژه در تحصيلات تكميلي اشاره كرد. در گذشته توجه خاصي به ايجاد رشته هاي ميان رشته اي به خصوص در تحصيلات تكميلي نشده است و در اين زمينه بايد اقدام كرد.

وزير علوم گفت: ما معتقديم كه اگر بخواهيم فناوري هاي نو و توليد علم را به سمت كاربردي پيش ببريم بايد به رشته هاي ميان رشته اي روي آوريم و اين رشته ها نه تنها در رشته هاي مهندسي بلكه در رشته هاي علوم انساني نيز ايجاد شوند. در حال حاضر حدود يكصد رشته بين رشته اي در دست تدوين است.

تغيير در آزمون كارشناسي ارشد

زاهدي در زمينه آموزش كارشناسي ارشد افزود: در آزمون كارشناسي ارشد با توجه به اينكه در گذشته از صد درصد كل نمره 70 درصد آن به امتحان كتبي و 30 درصد به مصاحبه اختصاص داشت، تصميم براين شد 80 درصد نمره به آزمون كتبي و 20 درصد باقيمانده به فعاليت هاي علمي و سوابق تحصيلي و تحقيقاتي دانشجويان داوطلب اختصاص يابد.

ايجاد دانشگاه صنعت و معدن در خراسان رضوي

وزير علوم ، تحقيقات و فناوري اظهار داشت : مشهد داراي پتانسيل تاسيس دانشگاه صنعت و معدن مي باشد كه بايد شرايط آن به صورت ويژه اي ايجاد شود.

وي در خصوص سفرهاي استاني رئيس جمهور تصريح كرد : در اين سفرها هيأت دولت با مشكلات و كاستي هاي شهرستان هاي مختلف از نزديك آشنا مي شوند كه اين امر رسيدگي به مشكلات را براي آسان مي كند.