مقامات وزارت انرژي تركيه اعلام كردند: تركيه به علت كاهش صادرات گاز ايران به اين كشور و اختلاف‌نظرهاي دو كشور در رابطه با قيمت گاز صادراتي ايران،‌ با پيوستن ايران به پروژه خط لوله گاز "نابوكو" مخالف است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از رويترز، مقامات وزارت انرژي تركيه اعلام كردند: اين كشور خواستار تغيير مفاد قرارداد خط لوله انتقال گاز خاورميانه و آسياي ميانه به اروپا (نابوكو) به منظور جلوگيري از پيوستن عرضه‌كنندگان ديگري همچون ايران به آن است.

بر اساس اين گزارش، خط لوله گاز نابوكو به منظور انتقال گاز كشورهاي خاورميانه و آسياي ميانه از طريق خاك تركيه به اتريش، بلغارستان،‌ روماني، و مجارستان احداث خواهد شد و وابستگي اروپا به گاز روسيه را كاهش خواهد داد.

در حالي كه ايران به عنوان دومين دارنده ذخاير بزرگ گاز طبيعي جهان از اهميت فراواني براي تامين گاز كشورهاي اروپايي و حضور در اين پروژه محسوب مي‌شود، آنكارا قصد دارد به منظور تلافي اقدام ايران در كاهش صادرات گاز به تركيه، با حضور ايران در اين پروژه مهم مخالفت كند.

به گفته مقامات وزارت انرژي تركيه،‌ اين كشور اجازه نخواهد داد گاز صادراتي ايران از طريق خط لوله نابوكو به قيمتي كمتر از قيمت گاز صادراتي ايران به تركيه، به كشورهاي اروپايي صادر شود.

در حالي كه بر اساس مفاد فعلي قرارداد خط لوله نابوكو امكان پيوستن عرضه‌كنندگان ديگر گاز همچون ايران به اين پروژه وجود دارد، مقامات ترك در گفتگو با رويترز اعلام كردند اين كشور خواستار تغيير اين مفاد و جلوگيري از پيوستن شريك ديگر به اين پروژه شده‌اند.

ايران كه پس از روسيه دومين تامين‌كننده گاز وارداتي تركيه محسوب مي‌شود به علت اختلاف نظر با تركيه در رابطه با قيمت گاز صادراتي، عرضه گاز خود به تركيه را در زمستان گذشته از رقم مورد توافق 26 ميليون متر مكعب به 5 ميليون متر مكعب در روز كاهش داد كه اين امر موجبات خشم مقامات تركيه را فراهم آورد.

مقامات وزارت انرژي تركيه در گفتگو با رويترز علت مخالفت خود با انتقال گاز ايران از طريق خاك تركيه به اروپا را اختلاف‌نظرهاي تركيه با ايران در رابطه با كيفيت، قيمت، و تداوم عنوان كردند.

پروژه خط لوله نابوكو بر عهده كنسرسيومي متشكل از شركت‌ تركي بوتاس، شركت اتريشي او.ام.دبليو، شركت ملي نفت مجارستان، شركت بلغارگاز بلغارستان، و شركت ترانسگاز روماني مي‌باشد و انتظار مي‌رود تا سال 2011 به بهره‌برداري برسد.

اين خط لوله قرار است گاز كشورهاي ايران،‌ آذربايجان،‌ قزاقستان، تركمنستان،‌ مصر و سوريه را به كشورهاي فوق منتقل كند. اين پروژه كه به منظور كاهش وابستگي اروپا به گاز روسيه ايجاد شده است از پشتيباني آمريكا نيز برخوردار است.