به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" سخنگوي دولت در ادامه نشست هفتگي خود با خبرنگاران، در پاسخ به اين سوال كه گفته مي شود تصميمات دولت از پشتوانه فكري لازم برخوردار نيست، اظهار داشت: تصميمات دولت به دور از مباني منطقي نيست اما نبايد تصور كرد كه وظيفه دولت به جاي امورات اجرايي كار تئوريك است.
وي از نخبگان و اصحاب رسانه خواست كه به تحليل مسائل گوناگون بپردازند چرا كه دولت نيز توانسته با توجه به همين تصميماتي رضايتمندي بسيار زيادي را در بين مردم ايجاد كرده و قطعا جلب اين رضايتمندي با تصميمات بي مبنا ممكن نبود.
خبرنگار ديگري پرسيد" مركز تحقيقات استراتژيك يك ديپلمات كهنه كار آمريكايي را كه پيشتر فعاليت هاي جاسوسي عليه ايران داشته است درهمايش خود دعوت كرده است كه الهام پاسخ داد: اين مركز از طريق دولت اداره نمي شود و آن همايش را نيز دولت برگزار نكرده بلكه مجمع تشخيص مصلحت نظام آن را به اجرا در آورده و اگر ابهاماتي در مورد آن وجود دارد بايد از خودشان بپرسيد.
سخنگوي دولت درباره تعدد مصوبات در جلسات استاني هيات دولت اظهار داشت: اين مسئله مكررا گفته شده است اما سفرهاي استاني همانند " قند مكرر" است كه تكرارش شيرين است؛ پيش از انجام يك سفر استاني، كارگروههايي متشكل از وزراء، كارشناسان دستگاههاي اجرايي، نمايندگان مردم و مسئولين استاني تشكيل مي شود و مشكلات استان و بودجه هاي در نظر گرفته شده مورد بررسي قرار مي گيرد و سپس پيش نويس اوليه مصوبات در هنگام انجم سفر استاني در دستور كار قرار مي گيرد و بر اين اساس و البته با توجه به سفرهايي كه وزرا به شهرستانها دارند، مواد پيش نويس به سرعت در جلسه هيات دولت به تصويب مي رسد و فقط در برخي موارد بحث هايي صورت مي گيرد و يا پيشنهادات جديد مطرح مي گردد.
وي در پاسخ به سوالي درباره ميثاق رئيس جمهور با وزرا افزود: اين ميثاق نامه كه در آغاز كار دولت نيز منتشر شد بر اين اساس است كه هر وزيري بايد خود را خالصانه وقف خدمت به مردم كند و اصول و قانون را رعايت نمايد و مجاز به خود سانسوري و خيرخواهي نابجا نبوده و در عزل و نصب ها بايد اصول را در نظر بگيرد.
الهام در پاسخ به سوال خبرنگار "مهر" درباره بحث آوردن نفت بر سر سفره مردم و اينكه بعضي ها مي گويند رئيس جمهور از شعارهاي خود عقب نشيني كرده، با بيان اينكه خود نفت را كه قرار نيست سر سفره بياوريم چون بوي بدي دارد، گفت: بعضي كلمات مفهومي مجازي دارد و رئيس جمهور درباره اين كلمه گفت كه اين تعبير من نبوده و روزنامه ها اين تعبير را به كار برده اند و رئيس جمهور تاكيد كرده كه با افزايش قيمت نفت مردم بايد اثر رشد اقتصادي را در زندگي شان ببينند و پول نفت را نبايد در حساب هاي خاص خارجي نگه داشت كه سودش را آنان ببرند و بر اين اساس دكتر احمدي نژاد به اين شعار عمل مي كند و از آن عدول نكرده است.
وي در ادامه توضيحات در اين رابطه به سفرهاي استاني هيات دولت و تلاش براي پيشرفت زندگي مردم اشاره كرد و افزود: در سفرهاي استاني بر اساس برنامه چهارم دولت سرمايه گذاري هاي فراواني انجام مي دهد كه به عنوان نمونه نهصد ميليون دلار در خراسان رضوي و دويست ميليون دلار در زنجان براي رفع مشكلات و پيشرفت مردم اختصاص داده شد و اين كار در استانها در حال انجام است و با اين معنا آثار نفت در حال آمدن بر سر سفره ها مي باشد.
سخنگوي دولت در ادامه به تاسيس صندوق مهر امام رضا (ع) اشاره و خاطر نشان كرد: در اين صندوق منابع دولتي به صورت جداگانه به هر شهرستان اختصاص مي يابد كه از آنها براي اشتغال، مسكن و ازدواج به صورت وام قرض الحسنه استفاده مي شود.
وي تاكيد كرد: رئيس جمهور از شعار خود به معناي احساس رشد در زندگي مردم برنگشته است و به آن معنايي كه شما مي گوئيد پول نفت جاري شده است اما با رايحه خدمت نه بوي نفت.
الهام در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار مهر مبني بر اينكه پنج سال از فرمان هشت ماده اي مقام معظم رهبري مبني بر مبارزه با مفاسد اقتصادي گذشته است و در اين پيام تصريح شده بود كه در صورت انجام اين مبارزه صداي فريادها و نعره ها شنيده خواهد شد اما پس از پنج سال چرا صداي نعره اي شنيده نمي شود، اظهار داشت: اتفاقا در اين اواخر صداي نعره شنيده مي شود چرا كه دولت آن چيزي را كه در فرمان رهبري بود پيگيري كرده و اصلاح برنامه ها و مبارزه با مفاسد را نيز در دستور كار خود گذاشته و به همين علت فشارهايي به برخي جاها وارد آمده كه در اشكال مختلف علائم خود را نشان مي دهند و اگر دقت كنيد خواهيد ديد كه بسياري از شانتاژها عليه تصميمات اصولي دولت به همين علت است.
سخنگوي دولت جلوگيري از دست اندازي افراد خاص به بيت المال، ولخرجي، اسراف، هدايت منابع كشور به سمت سرمايه گذاري مولد را از جمله مواردي دانست كه زمينه هاي تحقق فرمان هشت ماده اي مقام معظم رهبري را فراهم مي كند و تصريح كرد: اما حوزه مجازات سوء استفاده ها مربوط به قوه قضائيه است و همه قوا بايد با يكديگر همكاري داشته باشند. به هر حال دولت بناي دخالت در قوه قضائيه را نداشته و از استقلال اين قوه حمايت مي نمايد و در هر جهتي كه براي مبارزه با مفاسد گام بردارند، استقبال مي كند.
وي همچنين درباره تشكيل جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي يك جلسه براي انجام كار در يك فصل را كافي دانست و تاكيد كرد: اواخر فروردين ماه آخرين جلسه اين ستاد تشكيل شده است ولي مبارزه با مفاسد متوقف به تشكيل اين جلسه نيست.
خبرنگار واحد مركزي خبر از سخنگوي دولت پرسيد كه اوضاع جوي را در روزهاي آينده چطور پيش بيني مي كنيد كه وي پاسخ داد: در روزهاي آينده آفتاب شفاف بهاري و وزش بادهاي لذت بخش، راحت و آرام را خواهيم داشت البته رگبارهاي بهاري هم مي آيند و مي رود اما بالاخره شفافيت آسمان نمايان مي شود و من هوا را در حال به شفاف شدن مي دانم.
الهام همچنين در پاسخ به سوالي درباره شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور گفت: براي اين شورا جلسه اي تشكيل شده و تصويب اصلاح ساختارش نيز صادر شد و مسائل آن زير نظر رياست جمهوري با قوت در حال پيگيري است .
وي تصريح كرد: تسهيلات حقوقي و فرهنگي به ايرانيان خارج از كشور در برنامه هاي دولت قرار دارد كه مدام اعلام مي گردد چون مي خواهيم هر ايراني در هر جاي دنيا كه هست بتواند به هم وطنانش خدمت كند.
سخنگوي دولت در پاسخ به خبرنگاري كه ادعا كرد از فعاليت فعالين سياسي در دانشگاهها جلوگيري مي شود، اظهار داشت: اين از همان موارد "خودگويي و خودخندي" است چرا كه دولت فرصت ها را در اختيار همه جوانان قرار مي دهد و سطح تصميمات دولت تنزل نيافته و قطعا دولت پيشرفت هاي كشور در زمينه توليد را مرهون جوانان دانسته و از اين سرمايه استفاده مي نمايد.
وي درباره مشكلات كارگران با تبريك فرا رسيدن روز كارگر از حمايت دولت براي تحقق حقوق كارگران خبر داد و گفت: دولت با هدايت و نظارت شخص رئيس جمهور براي كارگران و كارمندان تمهيداتي را در نظر گرفته چرا كه حمايت از توليد داخلي از اولويت هاي اصلي است و به كارفرمايان توصيه مي كنيم كه افزايش حقوق كارگران لطمه اي به روابط كارفرما و كارگر وارد نمي كند.
الهام در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالي درباره سهام عدالت، شروع كار ايجاد ساختار قانوني براي اين سهام را زمانبر عنوان كرد و افزود: اساسنامه شركت مادر تخصصي سهام عدالت هفته گذشته به تاييد شوراي نگهبان رسيد و ساز و كار قانوني آن تكميل شد.
وي ادامه داد: در گام اول توزيع اين سهام كه در چهار استان شروع شده تجربياتي كسب مي شود ولي در مراحل بعدي توزيع اين سهام، شتابي تصاعدي خواهد يافت كه خود رئيس جمهور اين شتاب را مشخص مي كند و الا به صورت عادي اجراي چنين طرحي شايد حداقل دو سال براي تصميم گيري آن زمان مي برد.
رئيس دفتر رئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره رسيدگي به نامه هاي مردمي گفت: اين نامه ها در ستادي در خود استان ها دسته بندي و به صور مختلف عملياتي شده و آنهاييكه مربوط به دستگاههاي نظارتي دولت است ارجاع داده مي شود و ساير موارد كه مربوط به مشكلات مردم نيز هست را دولت با مصوبات استاني و ساير موارد پيش بيني شده رفع مي كند چرا كه رويكرد كلان دولت در سيستم، پاسخگويي از طريق تصميمات است.
وي در پاسخ به سوالي درباره حملات نيروهاي ايران به پايگاه هاي يك گروه تروريستي در كشورهاي همسايه اظهار داشت: ورود نيروهاي ايران به هيچ كشوري از جمله عراق مورد تاييد نيست و از اين جهت براي كشورهاي همسايه هيچ نگراني وجود ندارد و در راستاي موافقت نامه هاي فيمابين گام برداشته مي شود.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره احتمال تحريم ايران و نگرانيهاي شديدي كه مردم از اين مسئله دارند، اظهار داشت: يكي از چيزهايي كه امنيت خاطر را بر هم مي زند اينگونه سوالات است كه القاء رواني مي كند و گرنه ما در ميان مردم هيچ ناآرامي نمي بينيم كه نمونه بارز آن سفرهاي استاني هيئت دولت است.
الهام اقدامات دولت را در راستاي كاهش تورم و افزايش سرمايه گذاري دانست و تاكيد كرد: همانطور كه گفتم هوا آفتابي است وزش هاي بهاري بسيار ملايم است و من هيچ نگراني نمي بينم.
وي درباره موضوع مطرح شده از جانب يكي از خبرنگاران مبني بر وجود نابساماني در برخي مناطق آزاد گفت: ما گزارشي مبني بر اين مطلب نداريم اما در حال مشكلات بايد منعكس شده و موانع مرتفع گردد.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوال خبرنگاري ديگر در خصوص مسئله سرگرداني نقدينگي، با تاكيد بر اينكه بايد از پولدار شدن مردم خوشحال بود و به آنها اعتماد كرد، گفت: آنان اين پول را در جهت توليد و رشد كشور به خوبي استفاده مي نمايند اما افراد خاصي با برنامه ريزي به صورت مصنوعي مي خواهند مشكلاتي ايجاد كنند كه آن مشكلات مسئله اي واقعي نيست. نمونه بارز آن جريان "طلا" است كه قيمت آن به آن حدي گفته شده بود افزايش نيافته بود.
الهام، دولت را در حال برنامه ريزي و تلاش براي رفع مشكل مسكن و عرضه زمين به فيمت تمام شده و واقعي عنوان كرد و افزود: ميل به سرمايه گذاري در داخل كشور افزايش داشته و ارتباطات اقتصادي ما با ساير كشورها رو به توسعه است كه روند اجرايي خوب خط لوله گاز ايران به هند و پكستان و همچنين ادامه گفتگوها براي انتقال آن به اروپا را مي توان از جمله مثالهاي بارز اين امر دانست و از اين جهت است كه تاكيد مي كنم بسياري از نگراني ها كاذب است.
وي در پايان پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره علت تعطيل بودن چهار هفته اي جلسات سخنگوي دولت تصريح كرد: ارتباط دولت با رسانه ها قطع نبوده ضمن آنكه خود رئيس جمهور نيز كنفرانس مطبوعاتي مستقيمي با رسانه ها داشته و ساير موارد نيز با تعطيلات مصادف شده بود.