به گزارش خبرگزاري مهر، مدير عامل سازمان منطقه آزاد قشم تقابل علم، ثروت، ماديات و معونيات را مانعي براي توسعه علمي و اقتصادي كشور ذكر كرد و افزود: نتيجه اين تقابل دوري نظام هاي اقتصادي، صنعتي و تجاري كشور از نظام هاي علمي آموزشي و تحقيقاتي شده است.
مهندس سيد فخر الدين انوار افزود: از باز گفتن اين واقعيت نبايد هراس داشت كه صنعت، تجارت و بازار ما فاقد يك ريشه علمي و متكي به دانش روز است.
وي افزود: در دنياي امروز قدرت اقتصادي، سياسي و نظامي كشورها متكي به حجم توليدات علمي آنهاست و محصولات اقتصادي، تجاري، صنعتي و تحقيقاتي آنان جملگي يك عنصر واحد را تشكيل مي دهد.
بر اساس گزارش روابط عمومي سازمان منطقه آزاد قشم، انوار افزود: براي از بين بردن شكاف بزرگ علمي و اقتصادي كشور با دنياي پيشرفته بايد دست به انقلاب بزرگ اجتماعي زد و ان نيز " تجاري سازي علم" است.
به گفته وي، تازمانيكه اين گره باز نشود ما همچنان در سطحي گسترده نه به علم دسترسي پيدا خواهيم كرد و نه به ثروت.
انوار گفت: در مسابقات و جشنواره هاي علمي و تحقيقاتي آن دسته از تحقيقات كه ارزش اقتصادي بيشتري براي جامعه به بار آورده اند بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرند و محققين آنها بالاترين دستمزدها و احترام را داشته باشند.
انوار افزود: سازمان منطقه آزاد برنامه توليد ثروت و توسعه جزيره را بر مبناي مطالعات علمي، فني و اقتصادي توسط مشاوران طراز نخست بين المللي در دستور كار خود قرار داده است.
معاون پژوهشي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري نيز با مثبت خواندن نهمين نشست انديشگان منابع آبي دريايي در منطقه آزاد قشم گفت: در اين نشست اطلاعات بسيار با ارزشي ميان متخصصان و مديران اجرايي مبادله شد كه نتيج ان بزودي در قالب بيانيه نهايي كه در واقع سند راهبردي در اين زمينه است تنظيم و منتشر مي شود.
دكتر منصوري گفت: در اين نشست بررسي شد كه چه راهكارهايي براي استفاده و حفظ ذخاير منابع دريايي به عنوان يكي از ثروت هاي عظيم كشور وجود دارد و مردم چگونه مي توانند از آن بهره مند شود.
وي يادآور شد: راهي كه شوراي نحقيقات و فناوري در پيش روي پژوهشگران قرار مي دهد بايد هدفمند باشد و مكان و زمان از ابتدا مشخص شود و كوتاه مترين راه رسيدن به هدف را دارا باشد.
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۸۲ - ۱۱:۱۴
در نهمين نشست "انديشگان منابع آبي دريايي" راهكارهاي استفاده و حفظ ذخاير منابع دريايي به عنوان يكي از ثروت هاي عظيم كشور و چگونگي بهره مندي بهينه از اين منابع بررسي شد.