به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "عليرضا جهانگيريان" - قائم مقام فناوري وزارت علوم صبح امروز در مراسم افتتاحيه اولين كلينيك اشتغال در دانشگاه تربيت مدرس افزود: جامعه علمي كشور امروز در معرض آزموني بزرگ براي ساختن آينده اي روشن مبتني برسند چشم انداز 20 ساله قرار گرفته و دامنه وسيعي از انتظارات، اميدها و مسئوليت ها را براي نسل حاضر ايجاد كرده است.
قائم مقام فناوري وزارت علوم اضافه كرد: بي ترديد اين مسئوليت بزرگ به ويژه در عرصه سياستگذاري و برنامه ريزي جز با تلاش همه جانبه تمامي عوامل و در قالب هاي نظامندي همچون نظام ملي نوآوري محقق نمي شود.
وي گفت: براي هر كشور جوياي توسعه ، شناسايي اجزاي كليدي و موثر در توسعه درون زا، پايدار و پويا از مراحل بسيار حساس و مهم بوده و در صورتي كه يك يا چند جزء از آن مورد غفلت قرار گيرد، ممكن است دستيابي به توسعه را به تأخير اندازد.
"جهانگيريان" اظهار داشت: در توسعه مبتني بر دانايي شرايط، ساختار و سياست هايي كه شكل دهنده يك محيط مطلوب براي افراد و موسسات فعال در عرصه هاي علمي و فناوري است در نظام ملي نوآوري گردهم مي آيند و متعاقب آن از طريق كسب توانايي هاي علمي، فناوري و اقتصادي، امكان ورود به عرصه هاي رقابت فراهم مي شود.
وي ادامه داد: در جامعه مبتني بر اين ساختار، توليد دانش و ذخيره آن سير فزاينده اي داشته و به عنوان يك سرمايه اساسي و ركن بنيادين در رقابت بين ملت ها ايفاي نقش مي كند.
قائم مقام معاونت فناوري وزارت علوم افزود: نتايج بررسي هاي انجام يافته در نقاط مختلف دنيا حاكي از اهميت موسسات كوچك و متوسط در توسعه با برخي ويژگي ها است.
وي گفت: بر اساس آمار موجود سهم عمده ارزش افزوده و همچنين اشتغال در كشورهاي توسعه يافته متعلق به اين نوع موسسات است. بخش قابل توجهي از ابداعات و اختراعات نيز در اين بنگاه ها توليد و رشد پيدا مي كنند. نكته مهم ريسك بالايي است كه فرا روي اينگونه موسسات قرار داشته و ايجاد زير ساخت مناسب حمايتي از آنها اجتناب ناپذير است.
قائم مقام فناوري وزارت علوم اظهار داشت: پارك ها و مراكز رشد علم و فناوري از جمله تجارب موفق براي كاهش ضريب ريسك اين موسسات محسوب مي شوند. اين مراكز از طريق مديريت جريان دانش، ايجاد محيط مطلوب رشد، توسعه و ارتقاي شركت هاي كوچك و متوسط دانش بنياد، زمينه هاي لازم را براي ورود به ميدان رقابت و تبديل ايده فناورانه به محصول تجاري را فراهم كرده است.
"جهانگيريان" افزود: هم اكنون حدود 700 واحد و هسته نوپاي فناور در اين مراكز مشغول بكار بوده و مرحله آغازين رشد را پشت سر گذاشته اند كه براي مقابله با دشواري ها و موفقيت در كسب و كار خود نيازمند خدمات مشاوره اي هستند. استفاده از اين خدمات ضريب ريسك آنان را كاهش داده و در رشد آنان موثر است.
وي ادامه داد: از جمله مواردي كه كلينيك اشتغال مي تواند در آن موثر و فعال باشد، پر كردن چنين خلائي است.
قائم مقام فناوري وزارت علوم اضافه كرد: اين كلينيك مي تواند خدمات خود را در زمينه هايي از جمله آموزش مشاوره اي براي توسعه كاري و فعاليت هاي بين المللي، مشاوره در زمينه يافتن نيروي كار متخصص، عقدقراردادهاي مناسب، يافتن سرمايه گذاران داخلي و خارجي و ارائه خدمات بازاريابي و ارانه مشاوره هاي حقوقي و مالي ارائه كند.