بيستمين جشنواره ملي و هشتمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران شب گذشته طي مراسمي در تالار وحدت بامعرفي برگزيدگان بخش هاي مختلف رقابتي به كار خود پايان داد .


به گزارش خبرنگار هنري " مهر "در اين مراسم كه با حضور احمد مسجد جامعي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، محمد مهدي حيدريان معاون سينمايي ، عليرضا رضا داد مدير بنياد سينمايي فارابي، مسئولين برگزاري ، جمعي از فيلمسازان برجسته سينماي فيلم كوتاه و نمايندگان مطبوعات، برگزار شد پس از ارائه گزارشي توسط از سوي محمد آفريده مدير انجمن سينماي جوا ن، مركزگسترش سينماي مستند و تجربي و دبير جشنواره فيلم كوتاه در مورد نحوه برگزاري جشنواره ،هيئت داوران
بخش الف وب مسابقه ملي برگزيدگان خود را به شرح زير اعلام كرد :

بخش الف مسابقه ملي :
 ديپلم افتخارجشنواره  بخاطر طرح وتصويركردن دست هاي پنهان درغارت اموال ملي به فيلم گزارش زيرخاكي به كارگرداني مهدي نادري از تهران اهدا مي شود .
جايزه بهترين فيلم پويانمايي بخش الف به خاطر نگاه انساني و همدر دانه اش به آرزوها و شكست ها اهدا مي شود به فيلم خسته و هيچ به كارگرداني بهاره طباطبايي ماسوله از تهران.
جايزه بهترين فيلم تجربي بخش الف به خاطر ساختار دقيق و نگاه جستجو گرانه به مشكلات ودستيبابي به واقعيت تقديم مي شود به فيلم طوفان سنجاقك به كارگرداني شهرام مكري از هران.
جايزه بهترين فيلم مستند بخش الف به خاطر استفاده درست از تكنيك هاي سينما حقيقت به منظور ضبط لحظات دردناك خانواده اي در شرف از هم پاشيدگي اهدا مي شود به فيلم پنجره به كارگرداني بهزاد رسول زاده از تالش.
جايزه بهترين فيلم داستاني بخش الف به خاطر پرداخت صميمي درتصوير كردن سادگي ها و ترس هاي پسر خردسال اهدا مي شود به فيلم دردسر پسر بودن به كارگرداني جميل رستمي از سنندج.
بخش ب مسابقه ملي:
هيات داوران ديپلم افتخارخود را به خاطر نگاه منتقدانه فيلمساز به دوگانگي معيارهاي تربيتي درارتباط با دختران و پسران اهدا مي نمايد به فيلم روزي مثل هر روز به كارگرداني احسان جهانبخشان از بوشهر.
جايزه بهترين فيلم پويانمايي بخش ب به خاطر ايجاز و ظرافت  نگاه درتعامل ميان ملت ها اهدا مي شود به فيلم گفتگوي تمدن ها به كارگرداني ابوالقاسم حيدري از زاهدان.
جايزه بهترين فيلم تجربي بخش ب به خاطر تصوير كردن دنياي كودكان در جامعه اي كه بزرگسالان تعيين كننده اند اهدا مي شود به فيلم دوباره باران به كارگرداني محمود سعيدي از كرج.
جايزه بهترين فيلم مستند بخش ب به خاطر ستايش از بردباري و تحمل انساني تا حصول به خلاقيت اهدا مي شود به فيلم برويم يا بمانيم حالا؟ به كارگرداني اردشير پور نعمت از انزلي.
جايزه بهترين فيلم داستاني بخش ب به خاطر نگاه انتقادي به موضوع، اهدا مي كند به فيلم كدئين به كارگرداني پيمان ماندگار از آبادان.
هيات داوران جايزه بهترين فيلم بخش ب را به خاطرساختار موجز و نگاه ظريف به خانواده اي در موقعيت خاص اهدا مي كند به فيلم آب در خوابگه مورچگان به كارگرداني فردوس خسروي نژاد از خرم آباد.
هيات داوران جايزه بهترين فيلم بخش الف را به خاطر ظرافت سينمايي ونگاه خلاقه در تصوير كردن برخوردهاي محتاطانه روستاييان دور افتاده با موضوعي نامانوس اهدا مي نمايد به فيلم آخرين روستاي  سرشماري نشده به كارگرداني شهرام عليدي از تهران ضمنا جايزه اي از سوي شركت تصويردنياي هنر به اين دو فيلم برگزيده اهدا خواهد شد.
 جوايز جنبي :
دبير خانه شوراي اجتماعي وزارت كشور 5 جايزه ويژه  خود را  به شرح زير اعلام كرد :
يكي از جوايز به خاطر نگاه عميق به تنهايي و نبودن تكيه گاه احساسي دركودكاني كه مادران آنها در زندان به سر مي برند اهدا مي شود  به فيلم صداي ساز من به كارگرداني فرهاد مختاري از تهران.
جايزه بعدي اين وزارتخانه به خاطر نگاهي ژرف در عاطفه انساني اهدا مي شود به فيلم يك شاخه گل براي مجنون به كارگرداني احد عبادي از اروميه.
و جايزه بعدي دبير خانه شوراي اجتماعي وزارت كشور بهخاطر تصوير كردن معصوميتهاي مردمي كه در مناطق جنگ زده به سر مي برند اهدا مي شود به فيلم بازمانده هاي به كارگرداني صمد رحيمي پور از ايلام.
دبير خانه شوراي اجتماعي وزارت كشور به خاطر كوشش درنشان دادن سالم سازي و گردهم آوردن خانواده اي در شرف اضمحلال جايزه خود را اهدا مي نمايد به فيلم قصه ما راست بود به كارگرداني محمد اسلامي از كرمان.
جايزه ديگر اين دبيرخانه به خاطر پرداخت صميمت ها و نيازهاي عاطفي ساكنان يك آسايشگاه جايزه خود را اهدا مي نمايد به فيلم زنان بدون سايه به كارگرداني مهناز محمدي از تهران.
 كمپاني كداك نيز كه براي دومين سال پياپي جايزه ويژه اي به بهتين فيلمبردار سال اهدا كرد اين  جايزه را به خاطر تلاش درارتباط با سطح كيفي فيلم هاي كوتاه براي مجموعه آثار فيلمبرداري شده در بيستمين جشنواره ملي و هشتمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران به بايرام فضلي از تهران اهدا كرد .
هيات داوري مجله فيلم نگار متشكل از آقاي حسن مهدوي فر، خانم نيوشا صدر و خانم سحر عصر آزاد جوايز خود را شامل اشتراك مجله و چاپ فيلمنامه برگزيده به اتفاق آرا به عنوان نمونه هاي برتر به شرح ذيل اعلام مي دارد:
1-عشق تنهاست و ..... به نويسندگي كيوان عليمحمدي ، اميد بنكدار.
2- به طعم خاك به نويسندگي شهرام شاه حسيني.
3- روايت مرگ نازلي از زبان يك جن گير عاشق به نويسندگي جواد امامي.
جشنواره فيلم كوتاه تهران برندگان بخش بين الملل
 به دليل عدم ارائه جوايز  سازمان ميراث فرهنگي و عدم حضور نماينده اين سازمان تنها برگزيدگان مورد نظر سازمان ميراث فرهنگي اعلام شدند و تحويل جوايز آن ها به بعد موكول شد . ضمن اينكه محمد آفريده دبير جشنواره براي جبران اين نا هماهنگي قول داد  يك جايزه ويژه از سوي انجمن سينماي جوانان ايران را  به مجموع جوايز مذكوراضافه كند .  سازمان ميراث فرهنگي 5 جايزه خود را  بدين شرح اعلام كرد :
   يكي از جوايز به خاطر نگاه مردم شناسانه و محققانه به اسطوره آب در سرزمين خشك كويرهاي ايران تقديم مي كند به فيلم سوشيوس ساخته حسن نقاشي از تهران.
يكي ديگراز جوايز اين سازمان را به خاطر تصوير كردن هنرمندان روند مفقود شدن و سرقت سرمايه هاي ملي و نگراني ازتداوم آن تقديم مي كند به فيلم آخرين تير آرش به كارگرداني حبيب احمد زاده از تهران.
و جايزه بعد سازمان ميراث فرهنگي كشور به خاطر پيشتكار و جستجو درنشان دادن تجارت غير قانوني و روابط ميان  سارقان سرمايه هاي ملي اهدا مي نمايد به فيلم گزارش زيرخاكي به كارگرداني مهدي نادري از تهران.
يكي از جوايز سازمان ميراث فرهنگي  به خاطر تصوير كردن هنرمندان سنت كليد زني به شيوه اي مردم نگار تقديم مي شود به فيلم شب وصال به كارگرداني مرضيه كاظمي از رفسنجان.
و جايزه بعدي اين سازمان به خاطر تقديم از استقامت انساني و تبديل آن به نيروي خلاقه اهد مي شود به خانم شهين بارور، شخصيت محوري فيلم برويم يا بمانيم حالا؟ از انزلي.
در ادامه مراسم هيئت داوران بخش بين الملل با حضور بر روي صحنه تالار منتخبين خود را در بخش هاي مختلف اعلام كرد .  
پويانمايي:
ديپلم افتخار به فيلم انيميشن "كيف پول" ساخته و نسان بي يرورتز از فرانسه و بلژيك تنديس جشنواره و ديپلم افتخار بهترين فيلم انيميشن به فيلم "حفره" ساخته وحيد نصيريان از ايران.
تجربي:
ديپلم افتخار به فيلم تجربي "برداشت آزاد يك " ساخته استفان الماجيان از فرانسه.
تنديس جشنواره و ديپلم افتخار بهترين فيلم تجربي به فيلم "مژگان" ساخته كيم جوهراز كره.
مستند:
ديپلم افتخار به فيلم مستند "تعطيلات در ماه نوامبر" ساخته پاول مدودف از روسيه.
تنديس جشنواره و ديپلم افتخار بهترين فيلم مستند به فيلم "چكمه هاي لاستيكي قرمز" ساخته جاسميلاژبانيچ ازبوسني.
داستاني:
ديپلم افتخار به فيلم داستاني "قفس ساخته اينگويلد سودرليند از اسكاتلند.
تنديس جشنواره و ديپلم افتخار بهترين فيلم داستاني به فيلم "فرديناند" ساخته آندري لوپ از استوني.
جايزه ويژه هيات داوران:
تنديس جشنواره و ديپلم افتخار به فيلم "ومرد قرمز سبز شد" ساخته روت مي هان از انگلستان.
بهترين فيلم بخش بين الملل (جايزه بزرگ جشنواره)
تنديس جشنواره و ديپلم افتخار به فيلم "بين جنگ ها" ساخته اميلي ورف از انگلستان.
جايزه يونيكا: مدال برنز يونيكا و ديپلم افتخار به فيلم "يو" ساخته كيارنگ اعلايي.