به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، دبيركل حزب الله لبنان روز گذشته در پي ديدارش با سليم الحص نخست وزير اسبق لبنان گفت: ما به منشور شرافت پايبند هستيم و به همين علت تفسيري درباره مواضع و سخن جنبلاط نماينده ارائه نمي كنم.
بر پايه اين گزارش، رئيس حزب سوسياليست ترقي خواه دروزي لبنان روزيكشنبه با تندي بشار اسد رئيس جمهوري سوريه را "ظالم شام" توصيف كرد و حفظ سلاح از سوي حزب الله را رد كرد.
به گزارش فرانس پرس، جنبلاط گفت : " منشور شرافت سازش و صلحي با ظالم شام نيست و منشورشرافت در مرحله بعدي با سوري هاي آزاده در داخل و خارج پس از آزادي بلاد شام از ظالم شام خواهد بود".
برپايه اين گزارش، جنبلاط درباره سلاح حزب الله لبنان كه قطعنامه بين المللي خواستار خلع سلاح آن است و گفتگوي ملي لبنان اين موضوع را در چارچوب بند استراتژي دفاعي لبنان براي رويارويي با اسرائيل مورد بحث وبررسي قرار مي دهد، گفت : "ماموريت مقاومت پايان يافته و مي توان از تجارب آن در دفاع از لبنان، اما در چارچوب دولت استفاده كرد."
در همين حال، دبيركل حزب الله لبنان در پاسخ به سوالي افزود كه از آن بيم دارم،هنگامي كه يكي از طرف هاي اساسي اقدام به نقض منشور شرافت مي كند معني آن اين باشد كه اصراري براي وارد كردن كشور به بحران وجود داشته باشد .
سيد حسن نصرالله درباره اين مسئله(نقض منشور شرافت توسط جنبلاط) ابراز تاسف كرد وابراز اميدواري كرد تا اين مسئله بررسي و حل وفصل شود، زيرا پاسخ به اين نقض از طريق بررسي و حل آن و نه از طريق توسعه دادن آن مي باشد.
نشست گفتگوي ملي لبنان روز پنجشنبه گذشته(18 خرداد) منشور شرافتي را براي مهار بحراني كه در مورد خطرات بزرگ هشدارمي دهد، تصويب كرد و اين گفتگوها به 29ژوئن موكول شد.
سيد حسن نصرالله همچنين مخالفت خود را با آنچه در طرح نيروهاي موسوم به "14مارس" (اكثريت پارلماني) درباره استراتژي دفاعي و تكيه آن بر نيروهاي بازدارنده بين المللي تحت بند هفتم منشور سازمان ملل آمده اعلام كرد.
وي افزود: اين امربه عقيده ما محال است و از زمان تشكيل رژيم غاصب در فلسطين اشغالي صورت نگرفته است و نمي توانيم متصور شويم كه روزي از روزها شوراي امنيت كه آمريكا در آن حق وتو دارد، اقدام به اعطاي نيروهاي بين المللي بازدارنده به لبنان كند تا اين نيروها دربرابر اسرائيل بايستند وبا هرموارد نقض (حاكميت لبنان از سوي اين رژيم ) مقابله كنند، اين گفته عملي و واقعگرايانه نيست.
دبيركل حزب الله لبنان همچنين گزارش سرژ برامرتز رئيس تيم بين المللي بررسي ترور رفيق حريري نخست وزير پيشين لبنان را به طور كلي "مثبت و معقولانه" دانست.
برامرتز قاضي بلژيكي در دومين گزارش خود در مورد ترور حريري كه شنبه 20 خرداد(10 ژوئن) تقديم عنان كرد،اظهار داشت كرد كه همكاري سوريه با تيم تحقيقات بسيار خوب بوده وي همچنين براين مسئله تاكيد كرد كه مقامات سوري به تمام پاسخ هاي وي پاسخي مناسبي ارائه دادند.
رئيس تيم تحقيقات سازمان ملل متحد همچنين در اين گزارش به نوعي با درخواست لبنان براي تمديد مهلت تحقيقات تا يك سال ديگر موافقت كرد.
دتليو مهليز رئيس سابق تيم تحقيقات سازمان ملل متحد در مورد ترور حريري در گزارش خود به احتمال دست داشتن دستگاه هاي امنيتي سوري و لبناني در اين عمليات اشاره كرده بود و همچنين دمشق را به همكاري نكردن با تحقيقات متهم كرد.