به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، اين نظرسنجي كه توسط مركز پژوهشي مردم و مطبوعات " پيو" انجام شد، نشان داد كه بر خلاف ادعاهايي كه برنامه صلح آميز هسته اي ايران را براي امنيت و ثبات منطقه خاورميانه بزرگترين تهديد تلقي كرده است، حضور نظاميان آمريكايي در عراق، ثبات منطقه را تهديد مي كند.
بر اساس اين نظرسنجي، مردم در انگليس، فرانسه ، آلمان، اسپانيا و روسيه مداخله مداوم آمريكا را در عراق مشكل بدتري نسبت به ايران و برنامه هسته اي آن مي دانند.
نتيجه ديگر اين نظرسنجي هم نشان داد كه كشورهايي مثل اندونزي، مصر، اردن، تركيه و پاكستان ديدگاه منفي تري نسيت به نظاميان آمريكايي در عراق دارند.
در اين نظرسنجي آمده است : تصورات نسبت به آمريكا سال گذشته در برخي كشورها پس از پيشنهاد كمك آمريكا به قربانيان سونامي بهبود يافت، اما اين كمكها ناپديد شده است.
به طور مثال 52 درصد از روسها ديدگاه مثبتي درباره آمريكا در سال 2005 داشتند، اما اين رقم در سال 2006 به 43 درصد كاهش يافت. در هند 71 درصد ديدگاه مطلوبي نسبت به آمريكا داشتند، اما اين رقم نيز طي سال جاري به 56 درصد رسيد. در اسپانيا نيز رقم مطلوب از 41 درصد به 23 درصد در سال جاري رسيده است.
در اندونزي درصد ديدگاه مطلوب به آمريكا از 38 درصد به 30 درصد كاهش يافت . كمتر از يك سوم مردم مصر، پاكستان ، اردن و تركيه ديدگاه مطلوبي نسبت به آمريكا داشتند.
" اندرو كوهات" مدير اين مركز پژوهشي گفت كه موضوع عراق يكي از دلايل مهم براي ديد منفي نسبت به آمريكاست.
در اين نظرسنجي آمده است : با وجود آنكه برخي برنامه هسته اي ايران را يك تهديد تلقي مي كنند، اما جنگ عراق براي جهان تهديد بيشتري در زماني است كه تصورات مثبت از آمريكا و جنگ آن عليه تروريسم از نظر بين المللي رو به كاهش است.