به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مصطفي قاسمي امروز در نشست خبري به خبرنگاران گفت: انتقال بودجه بيماران خاص به وزارت رفاه كه مصوب مجلس شوراي اسلامي در سال 84 بوده باعث ايجاد مشكلات زيادي براي بيماران شده است بنابراين بار ديگر به وزارت بهداشت برگشت داده شد.
وي گفت: به علت وجود مافياي دارويي در كشور كه ريشه آن در وزارت بهداشت وجود دارد بسياري از مشكلات دارويي براي بيماران كليوي در كشور ايجاد شده است و تا زماني كه دارو بايد از خارج كشور وارد شود، اين مشكل ادامه خواهد داشت.
قاسمي گفت: متاسفانه هم اكنون داروهايي از كشور كوبا براي بيماران كليوي وارد كشور مي شود كه اين دارو در كشور توليد كننده فقط 7 درصد مورد استفاده قرار مي گيرد چرا كه اين داروها براي برخي بيماران موثر نبوده و براي برخي ديگر موجب افزايش فشار خون خواهد شد.
وي افزود: هنگام ورود داروهاي كوبايي عنوان شد كه قيمت اين داروها 3 برابر كمتر از داروهاي ديگر است اما هم اكنون اين داروها با همان قيمت داروهاي ديگر كه به لحاظ كيفيت در سطح بسيار بالاتري قرار دارند، به فروش مي رسد بنابراين با وجود از دست رفتن ارز كشور داروهاي با كيفيت نيز خريداري نمي شود.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي ايران گفت: هفته گذشته تعداد زيادي از بيماران به علت مصرف داروها با كيفيت پايين كه اغلب در كشور نيز توليد مي شود تجمع كرده بودند چرا كه مصرف اين داروها موجب پس زدن كليه هاي پيوندي مي شد و علت آن هم اين است كه اين داروها در كشورهاي ديگر از رده خارج محسوب مي شود.
وي گفت: اگر كارخانه دارويي در ايران براي توليد داروهاي اين بيماران ايجاد مي شود بايد در كنار آن شركت خارجي رغيب هم داشته باشد تا موجب افزايش كيفيت داروهاي ايراني شود اما هم اكنون اين رغيب وجود ندارد.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي ايران با تاكيد بر اينكه پزشكان ايراني در دنيا بي نظير هستند گفت: ميزان موفقيت پيوند كليه در ايران در سال اول پيوند 90 درصد بود اما هم اكنون به علت وجود مشكلات دارويي، بهداشت محيط، عدم دسترسي بيماران به پزشكان فوق تخصص اين ميزان به 30 درصد كاهش يافته است.
وي گفت: هم اكنون شركت سهامي دارويي با گرفتن 3 درصد سود از فروش صافي ها و داروهاي مربوط به بيماران كليوي ميلياردها تومان سود مي كنند در صورتي كه اگر وزارت بهداشت اين داروها را از طريق انجمن هاي غير دولتي با كاهش سود به ميزان يك درصد ارائه مي كرد ضمن كاهش سود، درصد سود هم براي خريد تجهيزات و رفع مشكلات بيماران هزينه مي شد.
قاسمي ادامه داد: در گذشته عنوان شد كه هر بيمارستان خصوصي كه بخش دياليز راه اندازي كند به لحاظ رتبه بندي يك درجه ارتقا مي يابد اما هم اكنون بسياري از اين بيمارستان ها در صدد تعطيلي اين بخش خود هستند. چون هزينه اين بخش بسيار بالا است و دولت نيز همانند بيمارستانهاي دولتي كه هر 3 ماه 7 تا 10 ميليون بودجه به آنها اختصاص مي دهد به بخش هاي خصوصي هيچ گونه كمكي ارائه نمي كند.
وي گفت: با وجود اينكه سال گذشته 5/9 ميليارد تومان و امسال 14 ميليارد تومان بودجه به بنياد بيماري هاي خاص تعلق گرفت و صرف جشنواره فيلم و هزينه هاي رابطه اي شد اما هيچ گونه كمك دولتي به انجمن حمايت از بيماران كليوي با داشتن 137 شعبه در سراسر كشور ارائه نمي شود و از طريق كمك هاي مردمي اين بودجه ها تامين مي شود.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي ايران با بيان اينكه هزينه يك كليه با انجام آزمايشات مربوط به آن حدود 2 ميليون و 200 هزار تومان مي شود ، گفت: 25 مركز پيوند در سراسر كشور بيماران كليوي كه مشكل اقتصادي دارند را به صورت رايگان با ارائه كليه و و انجام پيوند، جراحي مي كنند.
وي گفت: 304 مركز دياليز در كشور وجود دارد كه 55 مركز آن در تهران و بقيه در ديگر استانهاي كشور قرار دارند اما تحت پوشش انجمن نيست و از كمك هاي مردمي هزينه مي شود.
وي از ورود دستگاه هاي دياليزي از رده خارج و قديمي خبر داد و گفت: هم اكنون 13 هزار بيمار دياليزي و 14 هزار بيمار پيوند كليوي در كشور وجود دارد كه البته به علت اختلافات آماري موجود در كشور اين ميزان در مجموع 33 هزار نفر نيز مي رسد.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي ايران گفت: با وجود سالانه حدود 27 هزار مرگ و مير ناشي از تصادفات رانندگي در كشور و وجود تعداد زيادي مرگ مغزي ناشي از آن، در صورتي كه فقط يك هزار پيوند كليه در كشور از طريق مرگ مغزي صورت گيرد ديگر نيازي به خريد و فروش كليه نخواهد بود.
وي افزود: بر اساس بخشنامه ها، نمي توان كليه يك فرد خارجي را به فرد خارجي ديگر پيوند زد ، به گونه اي كه اگر فردي از انگلستان در ايران تقاضاي پيوند كليه داشته باشد بايد حتما فرد ديگر از همان كشور كليه را اهدا كند. در صورتي كه اگر بخشنامه به گونه اي اصلاح شود كه اين فرد انگليسي اجازه پيوند كليه با ديگر افراد خارجي به جز ايراني را داشته باشد ، ضمن نجات جان يك انسان ، مي توان از هزينه ارزي وارد شده به كشور ناشي از اين پيوند براي بيماران ايراني استفاده كرد.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي ايران گفت: هم اكنون در بسياري از موارد ، كليه هاي ايراني به افراد خارجي پيوند زده مي شود و وزارت بهداشت هم از اين موضوع آگاهي دارد اما نمي تواند از اين اقدام پيشگيري كند.
قاسمي گفت: يك ماه پيش قانوني مصوب شده كه بر اساس آن هر گونه آگهي در خصوص اهداي كليه در زمان حيات ممنوع است و انجام آن موجب پيگرد قانوني فرد آگهي دهنده و رسانه منتشره خواهد شد همچنين واسطه گري و يا تجارت در اين زمينه هم بر خلاف قانون است بنابراين انجمن حمايت از بيماران كليوي نام افراد تاجر در اين زمينه را در ليستي وارد مي كند تا از انجام جراحي از اين افراد خودداري كنند.