متاسفانه با وجوداينكه پزشكان كمتر از 5 درصد گروه پزشكي بيمارستانها را تشكيل مي دهند ولي 65درصد درآمداين مراكز به آنها تعلق دارد و فقط 20 درصد اين درآمد به مابقي گروه پزشكي و پيراپزشكي متشكل از 95 درصد كادر بيمارستان تعلق مي گيرد.

محمد شريفي مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود: هم اكنون بازنگري در ميزان تعرفه هاي خدمات پرستاري در دستور كار سازمان نظام پرستاري قرار دارد كه شور اول آن مطرح و شور دوم آن در زمينه استاندارد سازي تعرفه ها در حال بررسي است.

ديبركل خانه پرستار اظهار داشت: بررسي ميزان كارانه هاي پرستاران كه با تعرفه هاي خدمات آنان بسيار مرتبط است به گونه اي كه وزارت بهداشت در حال بررسي طرح نوين خودگرداني بيمارستانها در زمينه تعيين پرداخت ها است چون هم اكنون درآمد بيمارستان ها طوري تقسيم مي شود كه كمترين سهم يعني تا 30 برابر كمتر متعلق به گروه پرستاران خواهد بود.

وي افزود: هم اكنون به طور متوسط درآمد حاصل از بيمارستانها به گونه اي تقسيم مي شود كه 10 درصد آن به بيمارستان، 5 درصد آن به دانشگاهي كه بيمارستان را تحت پوشش دارد، 65 درصد به تعداد محدودي پزشك و فقط 20 درصد به بقيه گروه پزشكي و پيراپزشكي و پشتيباني مي رسد.

شريفي مقدم با تاكيد بر اينكه در هيچ كشوري اختلاف و تفاوت بين ميزان كارانه پزشك و ساير گروه ها به ويژه پرستاران وجود ندارد، گفت: اين تفاوت در اغلب كشورها حداكثر به 5/1 تا 2 برابر مي رسد اما در ايران اين تفاوت تا 30 برابر هم مي رسد.

وي گفت: پرستاران بيشترين و متنوع ترين خدمات را به بيماران ارائه مي كنند و نيز بيشترين حضور و تاثير را داشته و بيشترين افراد گروه پزشكي و پيراپزشكي در بيمارستانها را تشكيل مي دهند اما كمترين سهم از درآمد بيمارستان متعلق به آنان است و اين موجب كاهش انگيزه در ارائه خدمات مي شود.

ديبركل خانه پرستار گفت: با وجود تلاش هاي مسئولان وزارت بهداشت و درمان كشور در حل مشكلات پرستاران هنوز نتوانسته اند بر تفكر پزشك سالاري در وزارت بهداشت غلبه كنند.

وي گفت: بيش از 5 ماه اجراي طرح نوين خودگرداني بيمارستانها در وزارت بهداشت در حال بازنگري است اما هنوز از نظرات صاحبنظران پرستاري در اين زمينه استفاده نشده است بنابراين در صورت غير عادلانه بودن مجدد سهم پرستاران از درآمد بيمارستان، بار ديگر پرستاران معترض خواهند شد.