به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رايزني فرهنگي ايران در آنكارا، آيت الله محمد علي تسخيري دبير كل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي و نايب رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمانان در اين همايش گفت: ما با چالشهاي عظيم جهاني مثل جهاني سازي، لائيسيم و سكولاريسم، عقب ماندگي اقتصادي، سياسي، اجتماعي، فقر، جهالت و اشغالگري از سوي دشمن روبه رو هستيم. از اين رو علما مي بايست در قبال اين چالشها استراتژي مقاومت را در پيش گيرند و در راستاي دفاع از فرهنگ اسلامي، مفيد و مؤثر عمل كنند .
وي درك صحيح از اسلام را راهكار ديگري براي رفع چالشهاي امروز اعلام كرد و افزود: چنانچه علماي مسلمان با اين درك عميق به فعاليت بپردازند نتايج مثبتي كسب خواهند كرد .
يوسف القرضاوي رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان نيز گفت: علما حافظ امت پيامبر هستند و مدافع حق وعدالت هر مشكل و آفت و خطري كه امت پيامبر را تهديد مي كند اين علما هستند كه مسلمانان را از هر ظلم، فتنه و خطري محافظت مي كنند.
قرضاوي در ادامه افزود: در بسياري موارد درك درستي از اسلام نداريم، اگر مي خواهيم عصر طلايي و شكوه تمدن گذشته اسلامي را تجديد كنيم بايد به سؤالات روز و مشكلاتي كه با آن مواجه هستيم پاسخ دهيم، لازم است در اين راه به قرآن و دين متوسل شويم و اگر صادق باشيم امت اسلامي به طور قطع از ما علما پيروي خواهند كرد.
محمد علي شاهين معاون نخست وزير تركيه با اشاره به اينكه خاورميانه و حوزه بالكان در يك وضعيت بحراني قرار دارند، گفت: اين حكايت از عدم حضور دين و معنويت در زندگي بشر امروز دارد و تا دين در زندگي انسانها دخالت و حضور نداشته باشد بحرانها همچنان ادامه خواهند داشت.
وي تأكيد كرد: امروز علماي مسلمان وظايف خطيري بر عهده دارند، اين گروه به عنوان وارثان پيامبر مي توانند با تجربه و علم خود و با همبستگي و وحدت به اين وضعيت خاتمه دهند .
دومين نشست اتحاديه علماي جهان اسلام، با هدف بررسي مسائل روز دنياي اسلام و مسلمانان از 19 تير ماه به مدت سه روز در تركيه برگزار شد.