به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از گاردين، بر اساس اين تحقيق 40 درصد مسلمانان، رسانه ها را به دليل اشاعه احساسات ضد اسلامي و 74 درصد از غير مسلمانان افزايش اسلام هراسي را به حملات يازدهم سپتامبر نسبت دادند.
شايسته گوهر از انجمن صداي مسلمانان بريتانيا در اين گزارش نوشته است: روابط مسلمانان و غرب به نحو فزايندهاي به علت يك رشته ازحوادث چون يازدهم سپتامبر 2001 ، جنگ افغانستان 2002، جنگ عراق، انفجارهاي لندن 2005 و جريان كاريكاتورهاي موهن دانمارك تيره شده است.
اين گزارش مي افزايد: در فضاي فعلي بررسي رويكردهاي مسلمان و غير مسلمان با هدف حل اختلافات ضروري به نظر مي رسد.
وي طي اين گزارش كه توسط مأسسه گلوبال ماركت، صداي مسلمانان بريتانيا، دانشگاه كوينز بلفست و دانشگاه ليورپول انجام شده، اظهار داشت: اين امر بسيار قابل توجه بود كه مسلمانان به شدت به مسائل بين المللي اهميت مي دهند. همچنين مشخص شده است كه اسلام هراسي، سياست خارجي غربي ها و سوء استفاده از قوانين حقوق بشر در مورد مسلمانان در حس بيگانگي مسلمانان بريتانيا نقش دارد.
اين گزارش يادآور شده است كه ازسوي ديگرغير مسلمانان نيز از افراط گرايي و عدم ادغام نگران هستند، اين در شرايطي است كه بزرگترين تهديد براي رابطه جامعه مسلمان و غير مسلمان، ارائه اطلاعات نادرست درباره اسلام از سوي رسانه ها است.
اسلام هراسي چه در پادشاهي متحد بريتانيا و چه در هر جاي ديگر پديده اي نيست كه ناگهاني رخ داده باشد.
تعصب عليه مسلمانان از سوي پليس بسياري از دولتهاي غربي چون ايالات متحده و بريتانيا كه به دنبال تسلط برخاورميانه هستند پديد آمده است كه علت آن را مي توان تاريك جلوه دادن تصوير مسلمانان براي توجيه مداخله سياسي و نظامي خود در كشورهاي خاورميانه دانست.
افزايش اسلام هراسي به دنبال حملات يازدهم سپتامبر برتلاش مسلمانان در راستاي ادغام در جوامع غربي نيز تأثير گذاشته و آنها را دوگام به عقب سوق داده است.
در شرايطي كه مسلمانان در سالهاي اخير نقش فعالي در جوامع كشورهاي غربي ايفا كردند و در بسياري از كشورها ثابت كردند كه با موفقيت در جوامع ادغام شده و موانعي كه همواره حضور واقعي آنها در نظام سياسي و زندگي اجتماعي ممانعت به عمل مي آورد را شكسته اند.