رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه مجتمع تجاری فردوسی تا قبل از اقدامات ایمنی اجازه بهره برداری ندارد، گفت: دوباره نام مجری ذیصلاح در پروانه ساختمانی ثبت می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله بیطرف در نشستی خبری با اشاره به نظارت بر حسن خدمات مهندسان و اجرای ساخت و سازها توسط مدیران ذیصلاح و افراد دارای صلاحیت فنی، گفت: این موضوع یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما در دوره جدید مدیریت جدید سازمان نظام مهندسی است.

وی با بیان اینکه تبیین راهبردهای مدیریت از اهم وظایف سازمان نظام مهندسی است، اظهار داشت: هیات مدیره جدید چهار اصل مهم قانونگرایی، اخلاق‌مداری؛ برنامه‌محوری و شایسته‌سالاری را برای مدیریت امور در پیش گرفته است و در تصمیم‌گیری ها به طور قطع به این اصول پایبند خواهیم بود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ادامه داد: پیاده‌سازی ساختار سازمانی جدید از دیگر برنامه‌های ما در دوره جدید است، اظهار داشت: اولین اقدام هیات مدیره در دوره هفتم پیاده‌سازی ساختار جدید سازمانی است که این کار را آغاز کرده‌ایم و دو معاونت به ساختار سازمان اضافه شده است. ایجاد معاونت امور دفاتر نمایندگی و معاونت توسعه سرمایه‌ای از اولین اقدامات هیات مدیره جدید بوده است.

وی با اشاره به اینکه تفکیک دو بخش عملیاتی و راهبردی از دیگر تغییرات ساختاری سازمان است، افزود: سازمان نظام مهندسی یک سازمان مردم نهاد و کمیسیون محور است و به طور قطع این تغییرات در ساختار سازمان نتایج خوبی را در بر خواهد داشت. همچنین در بحث ارائه خدمات طراحی طبق آسیب‌شناسی‌هایی که انجام شده وضعیت قابل قبولی در سطح شهر تهران داریم.

بیطرف با بیان اینکه هرچند که عملکرد این حوزه در سطح تهران قابل قبول بوده اما در سایر شهرهای استان تهران وضعیت مطلوب نیست و با ایده‌آل‌ها فاصله زیادی داریم، افزود: مداخله افراد فاقد صلاحیت در امر ساخت و ساز غیر قانونی یکی از مشکلات ساخت و ساز است؛ به همین دلیل یکی از برنامه‌های جدی سازمان نظام مهندسی کنترل مضاعف نقشه‌های طراحی شده و کنترل نقشه‌های متعلق به پروژه‌های بالای ۲ هزار متر مربع است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: در بخش نظارت هم سیستم ارجاع کار به شرکت‌های حقوقی به افراد حقیقی واگذار شده است و واگذاری بخش نظارت به شرکت‌های ساختمانی از اردیبهشت ماه توسط سازمان نظام مهندسی انجام می‌شده و فرآیند صدور پروانه با شهرداری‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه کار نظارت در پروژه‌های بالای ۱۵۰۰ متر مربع توسط ۴ ناظر و در پروژه‌های زیر ۱۵۰۰ متر توسط یک ناظر انجام می شود، گفت: البته در بخش نظارت گازرسانی و برق‌رسانی با چالش‌هایی مواجه هستیم، چرا که شرکت‌های برق و گاز این نظارت را قبول ندارند و باید برنامه جدی در این حوزه داشته باشیم.

بیطرف ادامه داد: در بخش اجرا هم با چالش بسیار جدی دخالت افراد فاقد صلاحیت مواجه هستیم، متاسفانه بیشتر ساخت و سازها امروز توسط افراد فاقد صلاحیت انجام می‌شود. از تیرماه امسال براساس رای دیوان عدالت اداری ثبت نام مجری ذیصلاح در پروانه ساخت توسط شهرداری‌ها لغو شد و پس از آن مشکلاتی هم در بحث انعقاد قراردادهای سوری به وجود آمد که هیات‌مدیره جدید برای رفع این مشکل جلسات هفت‌جانبه‌ای را برگزار کرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه نتیجه جلسات هفت جانبه این شد که از تیرماه سال آینده دوباره نام مجری ذیصلاح در پروانه ساختمانی ثبت می شود، اظهار داشت: تمام مسئولیت‌ها از این پس بر عهده مجری ذیصلاح است. بنابراین فرد باید دارای صلاحیت‌های فنی و مجوزهای تایید باشد.

وی با اعلام اینکه در استان تهران بیش از ۱۵ هزار مجری ذیصلاح حقیقی و چهار شرکت حقوقی وجود دارد و حقیقی‌ها می‌توانند در پروژه‌های ۵هزار متر مربع فعالیت داشته باشند و حقوقی‌ها هم در پروژه‌های بالای ۵ هزارمتر مربع وارد می‌شوند، گفت: برنامه ما تعامل با شهرداری‌ها منوط به اجرای زیرساخت‌‌ها و اجرای قوانین است.

بیطرف افزود: یکی از آفت‌های رکود بازار مسکن افزایش بیکاری در میان مهندسان است و برای افزایش اشتغال مهندسان برنامه ورود مهندسان به بازارهای کار جهانی را در پیش داریم و از آنجایی که در کشورهای عراق و افغانستان نیاز شدید به حضور مهندسان وجود دارد می‌توان با اعزام مهندسان به این کشورها علاوه بر اشتغالزایی، ارزآوری کشور را هم افزایش داد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین رسالت‌های سازمان نظام مهندسی در سطح شهر تهران تلاش برای اجرای مقررات ملی ساختمان و شهرسازی است، افزود: با وجود طرح‌های جامع و طرح‌های تفصیلی بستر اجرای این مقررات وجود دارد و با شهرداری‌ها برای اجرای قوانین تعامل خوبی داریم. هرچند که شاهد ساخت و سازهای بی‌ضابطه در تهران هستیم که گاهی این مجوزها از سوی شهرداری ها داده می‌شود.

وی ادامه داد: شهرداری مدعی است که این مجوزها از مراجع قانونی صادر شده اما معتقدیم شهرداری می تواند با پایبندی بیشتری به قوانین نسبت به صدور مجوزها اقدام کند.

بیطرف در خصوص مجمتع تجارت جهانی فردوسی، گفت: از ابتدا براساس ارزیابی‌های کارشناسی شده از این پروژه تاکید سازمان نظام مهندسی بر روی انجام مقاوم‌سازی‌ها بوده که نشان‌دهنده این است که پروژه از استحکام لازم برخوردار نبوده است. در نامه دوم به مالک پروژه و شهرداری صراحتاً اعلام کردیم که به دلیل عدم اجرای سازه‌های استحکامی باید قبل از بهره‌برداری از این پروژه این استحکام‌سازی‌ها انجام شده و حالا هم تا زمانی که این اقدامات ایمن‌سازی انجام نشود، پروژه به بهره‌برداری نخواهد رسید.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: در حال حاضر ۴۰۰ هزار مهندس در ۷ رشته مهندسی عضو سازمان نظام مهندسی هستند و در طول ۲۰ ساله یک و نیم میلیارد متر مربع مجوز ساخت داده شده است، بنابراین برای ارتقای کیفیت ساخت و سازها و دانش مهندسی اصلاح قوانینی که مربوط به ۳ دهه گذشته می‌شود لازم است.