ساری - مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: ۳۵۰ هزار جنگل به دلیل اجرا نشدن کارهای فنی در قالب طرح تنفس در شرف نابودی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل روغنی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم  کاشت ۱۰ هزاراصله  نهال که به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزارشد، با تاکید بر اینکه ما با طرح تنفس جنگل‌ها مخالفیم افزود: وجود جنگل‌ها نیازمند کارشناسان فنی جنگل است و اگر این کارشناسان فنی نباشند جنگل‌ها آسیب جدی خواهند دید.

وی تصریح کرد: ۳۵۰ هزار هکتار جنگل به صورت پایلوت در طرح  تنفس جنگل در اختیار منابع طبیعی قرار گرفته است که این جنگل‌ها به دلیل اجرا نشدن کارهای فنی توسط کارشناسان جنگل در شرف نابودی هستند.

روغنی، خروج وقطع گونه‌های مریض و فرسوده درختان همچنین کاشت گونه‌های جدیدمتناسب با بوم منطقه را از کارهای کارشناسی و فنی جنگل برای حفظ و حراست جنگل عنوان کرد.

وی با بیان این که مازندران بزرگترین نهالستان کشور را دارا است افزود: مازندران سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نهال تولید می‌کند و ۹۰ درصد این نهالها در جنگل‌های استان و مابقی به سایر استانها ارسال می‌شود.

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران افرا، توسکا، بلوط وحشی و گیلاس وحشی رااز نهال‌هایی برشمردکه برای کاشت در جنگلهای منطقه متناسب با بوم محل، پرورش و کاشت می‌شوند.

روغنی از وجود ۱۰ پست نگهبانی و ۸۰ پست قرق بان برای نگهبانی و جلوگیری از قاچاق چوب و چرای دامها در منطقه تلار خبر داد و گفت: حوزه تلار ۵۵ هزار هکتار جنگل را شامل می‌شود و تاکنون ۴۰۰ هزار اصله نهال در این حوزه متناسب با بوم منطقه کاشته شده است.

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به کاشت ۱۰ هزار اصله نهال به مناسبت هفته منابع طبیعی در یک روز را ازجمله طرح‌های موفق صنایع چوب و کاغذ برشمرد و خاطرنشان کرد: نگهداری منابع طبیعی به عمل نیاز دارد نه حرف و صنایع چوب و کاغذ عمل‌گرا است.

روغنی با اشاره به وجود زیرساخت‌های موردنیاز برای نگهداری و حفظ و حراست از جنگل‌ها گفت: ایجاد راههای دسترسی به مناطق مختلف و بالادست، استقرار پایگاه‌ها و نیروهای موردنیاز در مناطق مختلف جنگل، اطفای حریق این مناطق را آسان کرده است به‌گونه‌ای که در صورت ایجاد حریق ظرف یک ساعت امداد و اطفا اتفاق می‌افتد.