سیدمحمد میرهاشمی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه بیشترین میزان اراضی بیابانی در سطح استان مرکزی در زرندیه قرار دارد، اظهار داشت: از مجموع ۴۹۰ هزار هکتار اراضی بیابانی و کویری استان ۲۷۰ هزار هکتار آن در زرندیه قرار دارد.
وی افزود: چرای بی رویه دام، پایین رفتن سطح سفره های آب زیرزمینی، تغییرات آب و هوایی و کم شدن بارندگی، عواملی هستند که بیشترین تاثیر را طی سال های اخیر، بر گسترش بیابان زایی در این منطقه داشته اند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری زرندیه بیان داشت: با وجود اجرای طرح هایی از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف پیشگیری از پدیده بیابان زایی در این منطقه، بخش مرکزی و دشت خشکرود زرندیه در حال تبدیل شدن به بیابان است.
میرهاشمی خاطرنشان کرد: با مشارکت مجریان و بهره برداران از این عرصه ها در فضایی به مساحت تقریبی ۷۵ هزار هکتار از مناطق در معرض خطر بیابانی شدن این شهرستان، طرح های مقابله با بیابان زایی در قالب بوته کاری سازگار با اقلیم منطقه شامل آتریپلکس و انجام سایر عملیات اصلاح و احیا با روش های مناسب اقدام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری زرندیه هدف از اجرای این طرح ها را حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش آن و همچنین افزایش ذخیره نزولات جوی عنوان کرد.
به گفته میرهاشمی با اجرای این طرح ها، ضمن افزایش پوشش گیاهی در منطقه، علوفه مورد نیاز دام نیز فراهم می شود.