یزدـ معرفی کتاب سال یزد امسال برای نخستین بار برگزار شد و مسئولان و صاحب‌نظران فرهنگ و هنر، خواسته‌ها و بایدها و نبایدهای بسیاری را در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد، مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، فرهنگ و هنر یزد از دیرباز زبانزد خاص و عام بوده و همین فرهنگ از نگاه صاحب‌نظران فرهنگی می‌تواند بهانه‌ای برای نگارش کتاب‌های بسیار ارزشمندی است که می‌تواند برای آیندگان نیز به یادگار بماند.

احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران در این مراسم با تاکید بر اینکه هر توسعه‌ای مبتنی بر کتاب است، اظهار داشت: حتی هنر نیز در طول سال‌های متمادی از کتاب بهره گرفته و فیلم، نقاشی، موسیقی و حتی هنری نظیر نقاشی، می‌تواند با یک نوشته یا شعر اثرگذاری بیشتری داشته باشد بنابراین نگارش متفکرانه در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی عنوان کرد: یزد با وجود چهره‌های کهن و تاریخی، فرهنگ و تمدن مثال‌زدنی، خیراندیشی و تدینی که دارد، می‌تواند الگو و پیام‌های جهانی ارائه دهد.

جامع‌الخیرات صفت برگزیده‌ای برای استان یزد است

مسجدجامعی، یکی از صفات برگزیده برای یزد را جامع الخیرات دانست و افزود: خیر و خیرخواهی در یزد قدمتی قبل از دیانت دارد و تمدن یزد، تمدنی سه هزار ساله است که امروز به دست انسان‌های فرهیخته و ارزشمند سپرده شده است.

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که بزرگان شهر یزد انجام دادند، مستندنگاری‌ها است و این روند باید ادامه پیدا کند و فرهنگ امروز یزد نیز باید مستندنگاری شود تا برای آیندگان به یادگار بماند.

مسجدجامعی تصریح کرد: بخش نظری تلاش‌های فرهنگی، هنری، معماری و ... باید مستند و به روزآوری شود.

مدیر بنیاد شهید صدوقی نیز در این مراسم با بیان اینکه یزد فرهنگ و تمدنی بسیار غنی دارد و در دوره‌های دیگر کتاب سال باید به این فرهنگ‌ها پرداخته شود، اظهار داشت: فرهنگ زندگی مسالمت آمیز افراد، افکار و ادیان در کنار یکدیگر، فرهنگ کار و سختکوشی، فرهنگ تدین و قناعت و ... از فرهنگ‌های اصیل یزدی است که باید به آن پرداخته شود.

نگاه ویژه بنیاد شهید صدوقی به ۳ کتاب مدون در حوزه فرهنگ کار

حجت الاسلام محمد صدوقی تاکید کرد: بر این اساس نگاه ویژه ای در سال آینده به سه اثری که در حوزه فرهنگ کار یزد مدون شده باشد، خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از فرهنگ‌های اصیل یزدی‌ها در حال فراموشی است، بیان کرد: امیدواریم با ترغیب و تشویق نویسندگان به نگارش کتاب در مورد فرهنگ‌های اصیل به ویژه فرهنگ زندگی مسالمت آمیز و فرهنگ کار، بتوانیم به احیای این فرهنگ‌های اصیل کمک کنیم.

استاندار یزد نیز در این مراسم اظهار داشت: برای هر چیزی می‌توان محدودیت قائل بود اما برای فکر و اندیشه نمی‌توان محدودیت قائل شد و کتاب اندیشه‌ها را پویا می‌کند و انسان هنگامی که در مسیر کتابخوانی قرار گرفت، راه نجات و رستگاری را پیدا می‌کند.

سیدمحمد میرمحمدی بیان کرد: در استان یزد گنجینه‌های ارزشمند بسیاری در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری، معماری و ... داریم که ورای هر یک از این فرهنگ‌ها، یک تفکر و اندیشه وجود دارد و این اندیشه‌ها باید مستند شود.

برند دارالعبادگی یزد باید حفظ شود

وی تاکید کرد: کسانی که به دنبال تبیین این اندیشه‌ها هستند، کار بسیار بزرگی انجام می‌دهند زیرا هم نسل امروز را با این فرهنگ آشنا می‌کنند و هم آن را به آیندگان منتقل می‌کنند.

میرمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه صفت دارالعبادگی برای یزد به سادگی به دست نیامده است، اظهار داشت: باید این صفت و برند استان یزد را در سایه توسعه فرهنگی حفظ کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این مراسم با بیان اینکه معرفی کتاب سال ۳۰ سال است که در کشور انجام می‌شود، اظهار داشت: به دلیل نبود منابع مالی و حمایت‌های مالی و معنوی، این دوره تاکنون در استان یزد برگزار نشده است.

کتاب‌های برگزیده دهه ۸۰ یزد در قالب طرحی دیگر تجلیل می‌شوند

علی غیاثی ندوشن بیان کرد: اکنون با همکاری و حمایت بیت شهید صدوقی و بنیاد شهید صدوقی، این دوره برگزار شده و امیدواریم به صورت سالانه یا دو سالانه برگزار شود.

وی یادآور شد: کتاب‌های برگزیده این دوره مربوط به دوره زمانی سال ۹۰ تا ۹۴ است و باید تلاش کنیم کتاب‌های دهه ۸۰ یزد که کتاب‌های بسیار خوب، ارزشمند و فاخری هستند را نیز در قالب طرحی دیگر مورد تجلیل قرار دهیم.

در این مراسم با حضور مسئولان استان یزد از شش برگزیده کتاب سال و هشت شایسته تجلیل با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.