به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر سامع شامگاه یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم ضمن ارائه گزارشی از خدمترسانی نوروزی شهرداری قم به زائران اظهار داشت: یکی از دغدغههای مهم در نوروز امسال به حداقل رساندن نصب چادر در سطح شهر بود.
وی با اشاره به اینکه نصب چادر مشکلات امنیتی، ترافیکی و اخلاقی در پی داشته و به چهره شهر آسیب میزند افزود: ابتدا برای نصب چادر ۱۷ بوستان آماده شد که درصدد بودیم تعداد بوستانها را کاهش دهیم که در نهایت به هشت بوستان رسید.
به گفته معاون خدمات شهری شهردار قم در نوروز امسال در سطح شهر قم بیش از ۱۱ هزار چادر نصب شد که نیروهای آتشنشانی و پیشگیری از تخلفات شهرداری به طور مرتب اطراف این چادرها گشت و بازرسی داشتند.
وی ایمنسازی بوستانها و ترمیم روشنایی آنها را از دیگر اقدامات نوروزی شهرداری قم دانست و افزود: گلکاری بوستانها و رسیدگی به فضای سبز از دیگر اقدامات شهرداری بود.
جمعآوری نخالههای ساختمانی از مبادی ورودی شهر، تجهیز بوستانها، آمادهسازی نمازخانهها، فضاسازی شهر، برپایی نماز جماعت در هشت بوستان، آمادهسازی هزار و ۲۵۷ چشمه سرویس بهداشتی و برپایی سه خیمه نماز از دیگر اقداماتی بود که سامع به آن اشاره کرد.
تولید ۸۵۰ تن زباله در روز
معاون شهردار قم معتقد است برنامههای فرهنگی که برای زائران در نوروز امسال تدارک دیده شده بود، از جمله برپایی غرفههای فرهنگی در بوستانها مورد استقبال خوبی قرار گرفته که البته ظرفیت برای کار بیشتر همچنان وجود دارد.
آنطور که سامع میگوید حجم زبالههای تولید شده در شهر قم در روزهای نوروز از ۶۵۰ تن تا بیش از ۸۵۰ تن هم رسیده است که نسبت به نوروز سال گذشته که بیشترین حجم زباله تولید شده در روز ۷۶۸ تن بوده هم افزایش داشته است.
وی به برنامههای سازمان مدیریت پسماند در روز طبیعت اشاره کرد و افزود: اقدامات فرهنگسازی برای تفکیک زباله در ۱۰ بوستان و مبادی ورودی شهر اجرا شد. خودروهایی مستقر شدند که سبزهها را از مردم گرفته و در ازای آن هدیه پرداخت میکردند و کیسههای سیاه و آبی برای تفکیک پسماند به شهروندان داده میشد.
افزایش ۱۰ درصدی تردد خودروها در شهر
به گفته معاون شهردار قم نوروز امسال تردد وسایل نقلیه داخل شهر و حجم وسایل ورودی به شهر نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است. همچنین خودروها در شهر ۱۰ درصد بیشتر از پارکینگهای شهرداری استفاده کردهاند.
سامع ادامه داد: برای خدمترسانی بهتر به مردم نیاز داریم هماهنگی بیشتری میان دستگاههای استان ایجاد شده و محوریت اقدامات به شهرداری سپرده شود تا کارهای موازی صورت نگیرد.
وی با اشاره به کمبودهای شهر قم در زمینه اقامت مسافران و عقبماندگیهای متراکم این حوزه اضافه کرد: بخش مهمی از نارضایتی مسافران نوروزی به کمبود امکانات اقامتی و نقص شبکه معابر و کمبود پارکینگ مربوط میشود.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط در یک شب در شهر قم نیاز به ۳۰۰ اسکان داریم ابراز داشت: نگاهی گذرا به تعداد تختهای اقامتی نشان میدهد که چه اندازه در شهر قم در این زمینه کمبود وجود دارد.
خطر سیل بیخ گوش زائران
معاون شهردار قم اظهار داشت: موضوع دیگر این است که ما نیاز به توسعه معابر داریم تا بلوار زائر را به عنوان یک معبر اصلی در نظر نگیریم. وقتی بلوار زائر معبر اصلی مورد استفاده زائران در ایام نوروز باشد، مدیریت وضعیت شهر در مواقعی که خطر جاری شدن سیلاب وجود دارد بسیار مشکل میشود.
وی با اشاره به اینکه در روز چهارم فروردین به دلیل بارندگیها شهرداری مجبور شده مانع از ورود مسافران به رودخانه شود، ادامه داد: به نظر میرسد باید برای این مسیر جایگزینی داشته باشیم.
به گفته سامع در ایام نوروز امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار وسیله نقلیه به شهر قم وارد شده است.
در ادامه این جلسه مصطفی ملایی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم با اشاره به اهمیت عمقبخشی به فعالیتهای فرهنگی شهرداری در نوروز ابراز داشت: این اقدامات نسبت به سالهای گذشته از محتوای بهتری برخوردار بود.
وی به اهمیت سامانه ۱۳۷ در راهنمایی زائران اشاره کرد و گفت: توانمندسازی کارکنان این سامانه میتواند در هدایت بهتر زائران نقش بسیار پررنگی داشته باشد.
ملایی همچنین خواستار چارهاندیشی شهرداری برای آبگرفتگی معابر به ویژه در ایام نوروز شد.
تدوین طرح جامع مهار آبهای سطحی
محسن عابدینیپور، دیگر عضو شورای شهر قم هم به مسئله آبگرفتگی معابر در هنگام بارندگی که مشکل قدیمی قم است اشاره کرد و خواستار تدوین طرح جامع مهار آبهای سطحی شد.
ناصر رعیتپور، دیگر عضو شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به اینکه شهرداری قم در مدیریت مسائل مربوط به زائران نوروزی تنها است اظهار داشت: ادارات دیگر در استان از این مسئولیت شانه خالی کردهاند.
وی افزود: به عنوان مثال برای جبران کمبود سرویس بهداشتی میتوان از ظرفیت مدارس و مساجد استفاده کرد اما در همین حد همراهی هم از سوی ادارات با شهرداری دیده نمیشود.
ولیالله بیاتی، رئیس شورای اسلامی شهر قم هم خدمترسانی به زائران نوروزی را دارای اجر معنوی دانست و گفت: شهرداری باید روی نقاط ضعف کار کند تا در مناسبتهای دیگر خدمترسانی بهتری را شاهد باشیم.
وی خواستار استفاده بهتر از ظرفیت دیگر ادارات استان و بخش خصوصی برای ساماندهی امور مربوط به زائران در شهر قم شد و گفت: موضوع مهم دیگر، ایجاد مراکزی برای راهنمایی زائران در سطح شهر است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با ابراز رضایت از اقدامات شهرداری در ایام نوروز از جمله پاکیزگی شهر افزود: کمپینگهای زائران هم در این ایام وضعیت خوبی داشت.