خبرگزاری مهر، گروه استانها: باوجود گذشت دو سال از تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر پنج شهید گمنام در شهرستان قوچان اما محل دفن پیکر های این یادگاران دفاع مقدس باوجوداینکه همه روزه میزبان صدها عاشق دلسوخته است اما نشانی از یادبود و نمادی از استقامت و رشادت ندارد و مسئولان این شهر که مسئولیت خود را مرهون جانفشانی این رزمندگان میدانند تنها به اختصاص ۵ سنگقبر معمولی و مشتی سیمان به نشان گمنامی این شهدا اکتفا کردند.
۱۳ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۳ پیکر پاک مطهر پنج شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس همزمان با سراسر کشور با حضور مردم شهیدپرور قوچان تشییع و در پارک نشاط قوچان و ملقب به «هفتتپه» خاکسپاری شد اما در حال حاضر بیتوجهی به ساماندهی گلزار و محل دفن این پنج شهید موجب نارضایتی بسیاری از شهروندان شده است.
شرمنده شهدا شدیم
در این رابطه یکی از شهروندان قوچانی به مهر گفت: مکان دفن شهدای گمنام و سادگی مزار آنها خود گویای گمنامی و فروتنی آنها است اما قصور مسئولان در خصوص ساماندهی و ایجاد جایگاهی درخور شان شهدا تنها موجب شرمندگی ما شده است.
علی سام بابیان اینکه برای دفن این شهدا بهتر بود مکان دیگری در نظر گرفته میشد ادامه داد: با توجه به سردسیر بودن این منطقه لذا دفن شهدا در این پارک رفتوآمد بسیاری از خانوادهها و بازماندگان دفاع مقدس را که شوق دیدار شهدا رادارند کم میکند و آنها را از حضور در این مکان بازمیدارد.
یکی دیگر از شهروندان قوچانی نیز اظهار کرد: از زمانی که میزبانی شهدای گمنام در شهرستان قوچان مردم بهصورت خودجوش اقدام به برگزاری مراسمهای مختلفی در این مکان میکنند و در سال گذشته برای نخستین بار مراسم احیای شبهای ماه مبارک رمضان با استقبال پرشور مردم انجام شد که در نوع خود کمنظیر بود.
مهین زعفرانلو به مهر گفت: باوجود استقبال مردم و برپایی مراسم سوگواری در جوار شهدای گمنام اما فضای موجود و رهاسازی شهدا در میان تلی خاک و به شکل فعلی در هیچ وجهه درخورشان و جایگاه شهدا نیست.
کارشکنی در گلزار شهدا
اما فرماندار شهرستان قوچان در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص این نقیصه ابراز کرد: باور ما این است که میهمان بر روی چشم جا دارد بهویژه که وقتیکه صحبت از شهید میشود همه به یاد میآورند که تمامی عزت و آبروی انقلاب درگرو مجاهدتهای این عزیزان است.
علیرضا قامتی در خصوص ساماندهی گلزار شهدای گمنام بیان کرد: مسئولیت شهدای گمنام در این شهرستان بر عهده فرمانداری بوده و شهدای گمنام بهعنوان مهمانان این شهرستان باید بهترین مکان برای آنان در نظر گرفته شود.
فرماندار قوچان ادامه داد: طی نشستهایی که با شورای اسلامی شهر و شورای تأمین انجام شد مقررشده بود به منظور ساماندهی پایههای موجود در میدان امام خمینی (ره) قوچان به مزار شهدای گمنام انتقال پیدا کند اما متأسفانه برخی افراد دلسوز و ناآگاه به اصول مدیریتی بهرغم ریخته شدن فوندانسیون آن را تخریب کردند.
وی تخریب انجامشده را از سر دلسوزی یا مانعتراشی برای این موضوع دانست و تأکید کرد: این مزاحمتها موجب تأخیر درروند ساماندهی مزار شهدای گمنام شد که یکی از اولویتهای سال جاری تشکیل هیات امنای مزار شهدای گمنام این شهرستان است.
قامتی با یادآوری وضعیت نامناسب مزار شهدای قوچان در سال ۹۲ گفت: هیچیک از افرادی که به دنبال فضاسازی منفی در سطح شهرستان هستند پس از اتمام جنگ تا سال ۹۲ پیگیری ساماندهی مزار شهدای قوچان نبودند درصورتیکه با اعتبارات جذبشده تاکنون باید شاهد وضعیت مناسبتری می بودیم.
فرماندار قوچان خاطرنشان کرد : اگر بخواهیم راه شهدا را ادامه دهیم باید بدانیم شهدا از ما خواهان اسلام هستند و اسلام با تهمت، افترا، غیبت و دروغ سنخیت ندارد پس باید از هرگونه بداخلاقی در این زمینهها پرهیز شود.
ورود استاندار به پرونده ساماندهی
گمنامی گلزار شهدای گمنام قوچان باوجود گذشت دو سال تا آنجا پیش رفت که با رسیدن خبرهای نارضایتی مردم و کارشکنیهای انجامشده استاندار خراسان رضوی روز گذشته اعلام کرد: گلزار شهدای مذکور بهصورت موقت ساماندهی شد.
علیرضا رشیدیان در این خصوص گفت: اجرای پروژهی میدان امام خمینی(ره) قوچان به دلیل مجاورت با محل دفن پیکرهای مطهر شهدای گمنام، موضوع ساماندهی را با مشکل مواجه کرد.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از اولویتهای سال جاری تشکیل هیئتامنای مزار شهدای گمنام قوچان است که موضوع نصب نماد نیز در آن بررسی خواهد شد.
وی تأکید کرد: ساماندهی گلزار شهدا، حداقل کاری است که میتوانیم در راستای زنده نگاهداشتن یاد و خاطره شهیدان گرانقدر، انجام دهیم.