به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله زین العابدین قربانی در خطبه های این هفته نماز جمعه رشت با بیان اینکه ناامیدی از رحمت خداوند گناه کبیره است اظهار کرد: آدمی با امیدواری زنده است و کسی که بنده خدا است و می خواهد خداگونه زندگی کند، امیدش همواره به خداست.
وی افزود: انسان در عین حال که باید همواره به رحمت خدا امیدوار باشد، خود نیز باید در راه تعالی و کمال تلاش کند.
امام جمعه رشت هدف از آفرینش انسان را بروز و ظهور و تعالی و کمال صفات خدایی در انسان دانست و گفت: کسی که اخلاق و ادب و فضیلت نداشته باشد، چیزی ندارد و خداوند انسان را آفرید که مظهر حق تعالی باشد حال اگر صفات خدایی و نعمت های معنوی در انسان رشد نکند، زندگی چه هدفی می تواند داشته باشد؟
آیت الله قربانی با اشاره به فضیلت های ماه های رجب، شعبان و رمضان خاطرنشان کرد: این ماه ها، زمان بارش رحمت و مغفرت خداوند است و باید از فرصت این ماه ها برای آمرزش گناهان و خودسازی استفاده کرد.
وی در ادامه با اشاره به واقعه طبس گفت: بر اساس تمام برآوردهای آمریکا، هیچ چیز نمی توانست مانع از اجرای عملیات در صحرای طبس شود اما، خواست خدا بر این بود که طوفان تمام تجهیزات آنها را از بین ببرد و امام (ره) آن را کمکی از جانب خدا دانست.
نماینده ولی فقیه در گیلان یاد آور شد: از همان زمان تا به امروز که بیش از ۵۰ کشور علیه ایران و لبنان و یمن قطعنامه صادر می کنند و ایران را عامل اغتشاشات منطقه می دانند، امید ما به خدا بوده و ایمان داریم که او بلا را از ما دور می کند و ما نیز مخالف دشمنان و مطیع رهبر بوده و در صحنه انقلاب حضور داریم.
لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی
امام جمعه رشت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم توجه به فرامین رهبر در خصوص اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی پرداختن به تولیدات داخلی و این مهم جز با سرمایه گذاری در این حوزه و به راه انداختن چرخ صنایع داخلی امکان پذیر نیست.
آیت الله قربانی افزود: متاسفانه کاهش چشمگیر تولیداتی مانند چای، برنج، پیله ابریشم و... که خاص استان است، نشان از بی توجهی مسئولان امر به تولید داخلی و عملی کردن اقتصاد مقاومتی دارد.
وی تولید چای در سال های گذشته را ۷۲ هزار تن اعلام کرد و گفت: بی توجهی به اقتصاد مقاومتی و حمایت نکردن از تولید کننده داخلی باعث شده تا در استانی که در سال های گذشته رقم بالای تولید چای داشته، تنها ۲۰ هزار تن از این محصول تولید شود.
نماینده ولی فقیه در گیلان همچنین کاهش تولید پیله ابریشم از هشت هزار تن به ۴۰۰ تن را نتیجه بی توجهی به این صنعت درآمدزا دانست و تاکید کرد: اگر مسئولان استان به دنبال اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی هستند باید به تولید داخلی بها داده و از آن به صورت واقعی و نه تنها در حرف حمایت کنند.
خطیب جمعه رشت حمایت از صنایع داخلی را در گرو هدایت سرمایه های موجود به سمت تولید داخل عنوان و تصریح کرد: تا زمانی که سرمایه های وارد شده به استان صرف امورات دیگر می شود و چرخ کارخانه ها به گردش در نیامده و واحدهای تولیدی به حالت نیمه تعطیل هستند، تحقق اقتصاد مقاومتی امکان پذیر نیست.
الگوگیری از سیره حضرت زینب (س)
آیت الله قربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالروز وفات حضرت زینب (س) گفت: زینب (س) تنها یکسال بعد از شهادت امام حسین (ع) زنده ماندند و داغ برادر و شهدای کربلا زندگی را بر ایشان سخت کرده بود اما بانوی پیام آور کربلا در عرض یکسال پیامی که باید به مردم می رساندند را به نحو شایسته ای منتقل کردند.
وی تصریح کرد: حتی امروز هم پرچمدار قیام امام حسین (ع) در سوریه، حضرت زینب (س) است و سربازان وطن برای دفاع از حریم حرم ایشان است که در سوریه به شهادت می رسند.
خطیب جمعه رشت تاکید کرد: همه باید راه زینب (س) را ادامه بدهند چرا که اگر روشنگری های ایشان نبود، دمشق مرکزا امویان می شد اما امروز مرکز شیعیان است و همه اینها از روشنگری های این بانوی بزرگوار است.
اسلام دین سلامت و پاکیزگی
نماینده ولی فقیه در گیلان در ادامه به دومین روز از ایام البیض و مراسم معنوی اعتکاف اشاره کرد و گفت: این روزها زمان خودسازی و بهره گیری از رحمت های خداوند است و مایه خوشحالی است که اکثر معتکفان را جوانان تشکیل می دهند.
آیت الله قربانی همچنین با اشاره به هفته سلامت خاطرنشان کرد: هیچ دینی مانند اسلام طرفدار سلامت انسان ها نیست و همواره پاکیزگی را مد نظر داشته و در همه موارد به سلامت توجه دارد.
وی تصریح کرد: مردم اگر همه اصول اسلامی را رعایت می کردند این همه مشکلات در حوزه سلامت وجود نداشت اما متاسفانه خیلی از دستورات اسلام در حوزه بهداشت و سلامت مغفول مانده و از این رو مردم با انواع بیماری ها و مشکلات سلامتی دست و پنجه نرم می کنند.