شب نکوداشت یاد کریم اصفهانیان با حضور چهره‌هایی مانند سیدمصطفی محقق داماد، محمدرضا شفیعی کدکنی، ژاله آموزگار و محمد روشن، امروز یکشنبه در کانون زبان پارسی برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم شب بزرگداشت کریم اصفهانیان عصر امروز یکشنبه ۵ اردیبهشت با حضور سیدمصطفی محقق داماد، محمدرضا شفیعی کدکنی، ژاله آموزگار، محمد روشن، قدرت‌الله روشنی زعفرانلو، رسول شکیبا، محمدحسن ابریشمی، میلاد عظیمی و علی دهباشی در کانون زبان پارسی برگزار می‌شود.

کریم اصفهانیان در ۲۷ آبان ۱۳۱۵ خورشیدی در تبریز چشم به جهان گشود. پدرانش اصفهانی و به کار تجارت مشغول بودند و در اصفهان کارخانه زریبافی داشتند. جدش حاج عبدالحمید تاجر اصفهانی که طرف تجاری حاج امین الضرب معروف بود، چون آذربایجان دروازه اروپا به شمار می‌رفت، به تبریز کوچ کرد.

وی از کودکی به تهران رفت و تحصیلاتش را در این شهر پی گرفت. دوره ابتدایی را در دبستان ابن سینا، دوره متوسطه را در دبیرستان فیروز بهرام و کلاس دوازدهم را در مدرسه علمیه گذراند. آنگاه وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و لیسانس گرفت. وی در کلاس‌های فوق لیسانس علوم اجتماعی نیز شرکت کرد اما چون علوم اجتماعی متناسب با ذوق ادبی او نبود، ادامه نداد.

از استادان او باید به عبدالعظیم خان قریب، جلال‌الدین همایی، محمدتقی مدرس رضوی، محمد معین، ذبیح‌الله صفا، سیدکاظم عصار، صادق کیا، صادق گوهرین، حسن مینوچهر (دانشیار ملک‌الشعرای بهار)، صدیقی، بدیع‌الزمان کردستانی، لطفعلی صورتگر و عیسی سپهبدی اشاره کرد. همچنین گاه در جلسات درس بزرگان به ویژه بدیع‌الزمان فروزانفر شرکت می‌کرد.

در سال ۱۳۴۷ در دانشگاه تهران مشغول به کار شد. نخستین مسئولیت او ریاست دفتر دکتر ذبیح‌الله صفا در اداره کل انتشارات دانشگاه تهران و آخرینش معاونت دکتر بهرام فره‌وشی، مدیرعامل مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران بود.

وی در سال ۱۳۶۰ بازنشسته شد. در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۲ مدیر امور اداری مجله آینده و مؤسسه روان‌شناسی دانشگاه تهران به ریاست دکتر محمود صناعی بود و از سال ۱۳۷۲ به مدت ۱۰ سال دبیر شورای تولیت موقوفات دکتر محمود افشار یزدی بود و سال‌‌های بسیاری عهده‌دار مسئولیت انتشارات این بنیاد بوده است. اصفهانیان در مجموع نیم قرن با استاد ایرج افشار همکاری مستمر داشته است، چه در موسسه انتشارات و کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، چه در دورانی که مجله آینده را به چاپ می‌سپرد و چه در بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار.

وی چهل سال بر روی اسناد و مدارک دوره قاجاریه کار کرد. اسناد تاریخی خاندان غفاری در هفت جلد، رهاورد این پژوهش چهل ساله است که شش جلد آن توسط دانشگاه تهران و یک جلد آن در انتشارات دکتر محمود افشار به چاپ رسیده است. همچنین او سی سال به انتشار پژوهش های ایرانشناسی (نامواره دکتر محمود افشار) مشغول  بود که حاصل آن در ۲۲ جلد چاپ شد و چندی نیز به همکاری در چاپ فرهنگ ایران زمین پرداخته است.

مخزن الوقایع، تاریخ موسسات تمدنی جدید در ایران و ستوده نامه (یادمان دکتر منوچهر ستوده) از آثاری است که به اهتمام کریم اصفهانیان انتشار یافته است. اشعار وی نیز در مجلات، مجموعه‌ها و یادنامه‌ها با نام‌های مستعار گوناگون از جمله «طراز تبریزی» به چشم می‌خورد. کریم اصفهانیان، ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۴ در تهران بر اثر عارضه قلبی درگذشت.

شب بزرگداشت کریم اصفهانیان امروز یکشنبه پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت پنج عصر در کانون زبان پارسی واقع  در خیابان ولی عصر، سه راه زعفرانیه، خیابان عارف نسب، شماره  ۱۲ برگزار می‌شود.

برچسب‌ها