به گزارش خبرگزاری مهر، توسعه و ترویج فرهنگ غنی قرآن در سطح ایران وجهان اسلام و دنیا و معرفی اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به برنامه های قرآنی، افزایش تبادل فرهنگی در سایه قرآن در بین مسلمانان جهان وبه وجود آوردن زمینه وحدت؛ همگرایی و بيداري امت اسلامی حول محور قرآن از اصلی ترین اهداف برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم است.
نگاهی گذرا به برنامههای متنوع فرهنگی و قرآنی اجرا شده در این دوره ها نشان میدهد که در حد امکان به موضوع تنوع برنامهها، استفاده مناسب از ظرفیتهای موجود و بهره برداری لازم از این فرصت ارزشمند برای ایجاد انس و ارتباط بیشتر آحاد جامعه با زیبایی، آموزهها و هنرهای قرآنی و بهره مندی از مفاهیم و معارف قرآنی با محوریت دیدگاههای رهبر فرزانه انقلاب توجه شده است، اگر چه در این میان وجود برخی کاستیها هم اجتنابناپذیر بوده است.
حضور اقشار مختلف مردم در این برنامهها، برگزاری مراسم افتتاحیه با حضور روسای جمهور و سخنرانی آنها، حضور بالاترین مقامهای کشور در تمامی ایام برگزاری مسابقات، برگزاری مراسم اختتامیه در محضر مقام معظم رهبری و رهنمودهای ارزشمند معظم له، انتخاب مکانهایی چون حسینیه ارشاد و سالن همایشهای بین المللی به عنوان محل برگزاری، همزمانی مسابقات با ایام عید مبعث و آغاز نزول قرآن، حضور مستمر میهمانان خارجی بویژه سفرا، اجرای برنامههای جذاب توسط نونهالان، برگزاری نمایشگاه قرآنی، ایجاد فر صت مناسب برای معرفی حافظان و قاریان جهان اسلام به ویژه قاریان ممتاز کشور مصر و بهره مندی جامعه از قرائتهای زیبا و جذاب آنان و کیفیت بالای داوری مسابقات بینالمللی که جایگاه آن را به سطح بزرگترین رویداد قرانی جهان اسلام ارتقا داده است از جمله دیگر ویژگیهایی است که میتوان برای مسابقات بین المللی قرآن کریم در ایران برشمرد.
در ادامه نگاهی کوتاه به رویدادهای برگزاری دوره های بیست و دوم تا بیست و چهارم مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران می اندازیم و دوره های بعد نیز در گزارش های بعدی بازخوانی خواهد شد:
حضور ۴۳ کشور جهان در بیست و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن
بیست و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ۱۴ تا ۲۰ مهر ۱۳۸۴ در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد. در این دوره از رقابتها ۶۷ نفر از ۴۳ کشور جهان در مسابقه شرکت کردند که ۹ داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام دادند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
۱-مهدی حسنی از ایران
۲-عبدالمجید عبدالله عمر الغویل از لیبی
۳- فیصل احمد از بنگلادش
نفرات برتر در رشته قرائت:
۱-حمید شاکر نژاد از ایران
۲-میثم تمار از عراق
۳-مصطفی فتحی اسماعیل از مصر
نفرات برتر در رشته تفسیر:
۱-عبدالحمید مشلاح از مغرب
۲-زهرا جرفی یگانه از ایران
۳- محمد رضا مطر الشریفی از عراق
گزیدهای از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:
من بارها گفته ام باز هم میگویم: ما تلاوت برجسته قرآن را در این کشور دنبال می کنیم برای اینکه انس با قرآن و تلاوت قرآن در بین مردم عمومیت پیدا کند.
* ایران صدرنشین مسابقات بینالمللی قرآن سال ۸۵
بیست و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ۳۱ شهریور تا ۵ مهر ماه ۱۳۸۵ در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران برگزار شد. در این دوره ۵۳ نفر از ۴۰ کشور جهان شرکت داشتند که ۱۰ داور خارجی به همراه ۹ داور ایرانی قضاوت این مسابقات را عهده دار بودند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
۱- معتز آقایی از ایران
۲-جمعه علی محمد از لیبی
۳- محمد اسماعیل از بنگلادش
نفرات برتر در رشته قرائت:
۱-محمد جواد کاشفی از ایران
۲- عبدالرحمان از اندونزی
۳- حسین حیدر زاده از سوئد
گزیدهای از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:
اول باید خوب بخوانید، تلاوت را خوب، زیبا، جامع و صحیح بخوانید؛ دوم معانی و مفاهیم قرآن را بفهمید و سوم قرآن را حفظ کنید.
شرکت ۸۰ قاری و حافظ از ۵۳ کشور جهان در مسابقات بیست و چهارم
بیست و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم ۱۹ تا ۲۴ مرداد ۱۳۸۶ در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. در این دوره ۸۰ نفر از ۵۳ کشور جهان در مسابقه شرکت کردند که هشت داور خارجی به همراه هشت داور ایرانی این مسابقات را قضاوت کردند.
نفرات برتر در رشته حفظ کل:
۱- مصطفی جمعه مطاوع از لیبی
۲- عبدالغفور جوهرچی از ایران
۳- محمد عبدالعظیم محمد منصور از مصر
نفرات برتر در رشته قرائت:
۱- حسین فردی از ایران
۲- اسامه عبدالله از عراق
۳- محمد احمد جمال الدین از لبنان
گزیدهای از بیانات مقام معظم رهبری در مراسم اختتامیه:
امروز بشریت در نهایت نیاز و احتیاج است به پیام بعثت و به پیروی از تعالیم انبیای عظام الهی که همه آنها به نحو کامل در تعالیم اسلام و قرآن جمع شده است. »