گرگان- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان گفت: ایجاد پایانه تخصصی صادرات صنایع‌دستی گلستان یکی از نیازمندی‌های استان است که به تصویب رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم کریمی، عصر چهارشنبه در نخستین کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در سال جاری، اظهار کرد: عملیاتی شدن این پایانه نیازمند کار کارشناسی است و این پایانه باید راهکار برون‌رفت و حل معضل صادرات استان باشد.

وی افزود: سال گذشته بیش از ۳ میلیون دلار صنایع‌دستی از استان به‌صورت واسطه‌ای و چمدانی صادر شده است.

کریمی ادامه داد: یکی از مشکلات در حوزه صادرات صنایع‌دستی نبود ثبت و ضبط آمارهاست و آمار موجود از صادرات صنایع‌دستی بر اساس آماری است که از ۱۲ صادرکننده دریافت کرده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان اضافه کرد: هم‌اکنون بخشی از تولیدات صنایع‌دستی گلستان به نام دیگر استان‌ها صادر می‌شود که برای مدیریت این موضوع نیز باید برنامه‌ریزی کنیم.

پیش‌بینی تولید ۱۳۵۰ تن میگو در سایت پرورشی گمیشان

در ادامه مدیرکل شیلات گلستان از پیش‌بینی تولید ۸۹ درصدی میگو در سایت گمیشان خبر داد و خاطرنشان کرد: با این افزایش میزان تولید میگوی استان از ۷۱۵ تن به یک هزار و ۳۵۰ تن می‌رسد.

سید جواد قدس علوی متذکر شد: فعالیت‌های حوزه شیلات در عرصه اقتصادی تحول زا و در راستای شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی تصریح کرد: سال گذشته در ۲۶۷ هکتار سطح مفید استخرها، ۷۱۵ تن میگو تولید شد که نسبت به سال قبل‌تر (1393)که ۴۸۱ تن بوده رشد ۵۰ درصدی داشته است.

وی اضافه کرد: برای سال جاری نیز سطح استخرها به ۴۴۸ هکتار افزایش خواهد یافت و پیش‌بینی می‌کنیم میزان تولید نیز به یک هزار و ۳۵۰ تن برسد.

مدیرکل شیلات استان ادامه داد: بیش از ۶۱۵ تن از محصول تولیدی در سال گذشته به استان‌های جنوبی کشور ارسال و از آنجا صادر و بالغ‌بر ۳.۵ میلیون دلار درآمد ارزی نیز سهم کشور شد.

قدس علوی بابیان اینکه یکی از چالش‌ها در این حوزه تولید بچه میگوست، افزود: بچه میگو هرساله در پایان اردیبهشت‌ماه در استخرها رهاسازی می‌شوند، متأسفانه در استان تولید بچه میگو نداریم و لاروها از استان‌های جنوبی وارد می‌شود که اگر مشکلی ایجاد شود، به‌طورقطع ما هم دچار ضرر و زیان خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون استان با دغدغه عمل‌آوری و کمبود سردخانه در تولید میگو مواجه است، پیشنهاد داد: ستاد ویژه‌ای برای طرح‌های اولویت‌دار صادراتی استان تشکیل و فعالیت‌های آن رصد شود.

وی به پرورش ماهی در قفس هم اشاره کرد و افزود: قریب به ۲۰ هزار حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد که هرکدام دارای حوضچه‌هایی است که برای نگهداری آب از آن‌ها استفاده می‌شود، در هرکدام از این حوضچه‌ها بدون استفاده از آب مازاد می‌توان ۵۰۰ تا هزار کیلوگرم ماهی تولید کرد که مجموعاً حدود ۱۰ هزار تن می‌شود.

رشد ۵۴۲ درصدی صادرات غیرنفتی گلستان در ۱۰ سال گذشته

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان در این جلسه گفت: از سال ۸۴ تا ۹۴ صادرات استان با رشد همراه بوده است و در این بازه زمانی ارزش وزنی صادرات غیرنفتی استان ۲۶۲ درصد و ازنظر ارزش دلاری ۵۴۲ درصد رشد پیداکرده است.

حسین پیش‌قدم افزود: همچنین در سال گذشته نسبت به سال ۹۲ ( آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید) نیز ازنظر میزان وزنی صادرات ۷۷ درصد و ازنظر ارزش دلاری رشدی ۱۲ درصدی را شاهد بوده‌ایم.

وی اضافه کرد: هرچند دولت با مشکلات خارجی و تحریم مواجه بوده اما آمار نشان می‌دهد استان بستر خوبی برای صادرات غیرنفتی داشته است.

وی تصریح کرد: برای اینکه صادرات غیرنفتی استان توسعه پیدا کند، باید آینده‌پژوهی را در دستور کار قرار دهیم.

پیش‌قدم متذکر شد: نیازهای واقعی بازارهای هدف و ظرفیت‌های موجود صادراتی باید به‌درستی شناسایی‌شده و نباید نقش مؤثر استاندارد را در تولیدات داخلی از یاد ببریم.

همچنین رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی گلستان نیز یادآور شد: در این کارگروه به‌غیراز صادرات باید تولیدات استان هم‌محور گفتمان قرار گیرد.

داوود طبرسا متذکر شد: باید دید مطابق نظر کارشناسان آیا رشد صادراتی در استان اثر مثبت بر تولید گلستان داشته یا خیر؟

به گفته وی همچنین باید سهم هر یک از صادرات، چمدانی، ترانزیتی و موقت و ... مشخص‌شده و بر آن اساس برنامه‌ریزی برای توسعه آن صورت پذیرد.