به گزارش خبرنگار مهر، مسعود احمدی عصر چهارشنبه در دومین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند در گرگان، اظهار کرد: طی سالهای گذشته طرح مدیریت پسماند عادی کشور تصویبشده و سیاستگذاریها در این حوزه در کشور صورت گرفته است.
وی افزود: در این طرح سیاستگذاریها در استانهای شمالی و ساحلی با مشارکت بخش خصوصی ارائه و طرحهای استانی آن با محوریت استانداریها مشخصشده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: کاهش دودرصدی تولید زباله در هرسال و انجام بازیافت ۸۰ درصد پسماندها و ۳۰ درصدی دفن بهداشتی ازجمله برنامههایی است که در قالب این طرح دیدهشده است.
وی با تأکید بر اینکه برنامههای جدید در حوزه مدیریت پسماند باید در راستا و تکمیلکننده این طرح باشد، اضافه کرد: احداث کارخانه پردازش و کود کمپوست در استان گلستان در راستای این برنامه انجامشده و هماکنون نیازمند تأمین اعتبار برای مستقر شدن تأسیسات زبالهسوز که از برنامههای بلندمدت این طرح بوده، است.
احمدی با یادآوری اینکه مجری طرحهای پیشبینیشده در استانها شهرداریها و دهیاریها هستند، تصریح کرد: امسال سه طرح و برنامه پیشبینی و تأمین اعتبارشده است و تا پایان سال با هماهنگی استانها انجام میشود.
به گفته وی اجرای کامل طرح تفکیک زباله از مبدأ با برش استانی و انجام آن در ۵۰۰ شهر و روستای کشور، ساماندهی محل دفن زبالههای این ۵۰۰ شهر و روستا و بهبود مدیریت پسماند کشور و همچنین مکانیزاسیون جمعآوری زباله با ۲۰۰ ماشین حمل پسماند شهری و روستایی جدید ازجمله طرحهای امسال است.
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور یادآور شد: هماکنون سه هزار محل دفن زباله غیرمجاز در کشور وجود دارد که باید با کمک سازمان محیطزیست و تشکیل کمیته ویژه در استانها شناسایی و مکانیابی شوند.
وی همچنین اظهار کرد: برنامههای پیشبینیشده نیازمند تأمین اعتبار است و سال گذشته در راستای برنامه ۳۱ میلیارد تومان اعتبار برای هفت استان ساحلی پیشبینیشده بود که تنها ۱۲ درصد از آن تخصیص یافت.