محمدجواد سروش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پسماند هماکنون یکی از معضلات جدی جوامع بشری است؛ مبحثی که منبع آلودگی آبهای زیرزمینی، آب شرب و خاک است.
وی ادامه داد: هماکنون سالانه یکهزارم هکتار از اراضی کشاورزی ما براثر روان شدن شیرابههای پسماند از حیض انتفاع خارج میشود و هزینههای بسیاری از تجمع و عدم مدیریت صحیح پسماندها بر کشور وارد میشود.
وی افزود: استانهای شمالی هماکنون به دلیل شرایط اکوسیستمی و انبوه جمعیت و عدم امکان انتخاب محل مناسب برای دفن بهداشتی پسماند بسیار با مشکل مواجه هستند.
مدیرکل دفتر آبوخاک سازمان حفاظت محیطزیست کشور با یادآوری اینکه هماکنون تنها سه درصد از پسماند استانهای شمالی و هفت درصد پسماند سایر استانها دفن بهداشتی میشوند، اضافه کرد: تجمع زباله باعث تولید شیرابه و آلوده سازی محصولات کشاورزی و آبوخاک را به همراه دارد ازاینرو باید برنامه ضربتی برای مدیریت پسماندها در استانهای شمالی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: این برنامه در ۱۸ ماده و بند تا اول مهرماه امسال در سه استان شمالی (گلستان، گیلان و مازندران) اجرایی میشود.
سروش تصریح کرد: در اجرای این طرح نقش سازمانهای دولتی بیشتر نقش نظارتی و ساماندهی است و همکاری و حمایت از بخش خصوصی به جد موردتوجه قرارگرفته است.
وی متذکر شد: در این طرح باید شرایط ثبات سرمایهگذاری و امنیت اقتصادی برای بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخش پسماند فراهم شود.
مدیرکل دفتر آبوخاک سازمان حفاظت محیطزیست کشور بابیان اینکه در اجرای مدیریت پسماند تاکنون با مشکل مواجه بودهایم، افزود: بر اساس قانون تاکنون وزارت کشور و سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریها تصدیگری و تولی گری مدیریت پسماندهای عادی را بر عهده داشته است.
سروش متذکر شد: هماکنون وقت آن است که از این پیله خارج شویم؛ تا وقتی بخش خصوصی ورود پیدا نکند در این حوزه موفق نخواهیم شد.
وی در پایان تأکید کرد: همانگونه که محیطزیست متعلق به قشر خاصی نیست، اجرای برنامههای محیطزیست هم باید با مشارکت و همراهی همه دستگاهها و بخش خصوصی صورت پذیرد.