تعهدات بالفعل كشور 10 ميليارد دلار و تعهدات بلقوه 18 ميليارد و 200 ميليون دلار است كه به منظور رشد اقتصادي، درآمد سرانه بيشتر، توليد و اشتغال بالاتر به صورت وام و فاينانس ايجاد شده و تعهدات ناشي از آن به عهده دولت و نظام است.

دريبه گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: رويكرد استفاده از منابع خارجي به صورت  بيع متقابل 43 ميليارد و 100 ميليون دلار است كه مجوز استفاده از 20 ميليارد دلار تا كنون صادر شده است.
 محمد ستاري فر افزود: از ابتداي تاسيس حساب ذخيره ارزي تا پايان اسفند ماه سال 1381 حدود 14 ميليارد و 24 ميليون دلار موجودي در اين حساب ذخيره شده كه معادل ذخيره يك سال درآمد نفتي كشور است.
به گفته وي ، از اين ميزان هفت ميليارد و 800 ميليون دلار از  حساب ذخيره ارزي برداشت و به حساب سپرده ارزي بانك مركزي واريز و بقيه صرف اجراي طرح هاي عمراني شد.
ستاري فر اظهار داشت: اميد است با اطلاع رساني از مصارف و ميزان برداشت ها از حساب ذخيره ارزي بحث استفاده از منابع حساب ذخيره ارزي براي مصارف بودجه اي خاتمه يابد.
وي مانده موجودي در آغاز سال 1382 را  هشت ميليارد و 82 ميليون دلار ذكر كرد و گفت: اين مانده با افزوده شدن مازاد درآمد صادرات نفت خام واريز شده به حساب در هفت ماه 1382 كه يك ميليارد و 697 ميليون و 400 هزار دلار بود و تخصيص حدود چهار ميليارد و 298 ميليون دلار براي تكاليف بودجه اي و اعطاي تسهيلات به پنج ميليارد و 551 ميليون دلار در پايان مهر ماه امسال رسيد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي افزود:موجودي بلفعل حساب پس از كسر سهم دولت كه حدود چهار ميليارد و 551 ميليون  دلار براي بخش خصوصي با پيش بيني مازاد درآمد نفت تا پايان سال حدود هشت ميليارد دلار خواهد رسيد.
وي تفكيك حساب بخش خصوصي از دولتي در حساب ذخيره ارزي از آبان ماه و مكلف شدن بانك مركزي براي ايجاد خط اعتباري جديد در موسسه هاي بين المللي براي هشت ميليارد دلاري موجودي جساب ذخيره ارزي مربوط به بخش خصوصي را از جمله افق هاي پيش روي اين حساب برشمرد.
وي با اشاره به 355 طرح در دست بررسي براي استفاده از تسهيلات حساب ذخيره ارزي در بانك ها گفت: با ارايه اين ميزان طرح  چهار ميليارد و 712 ميليون دلار تسهيلات درخواست شده كه تا كنون نيز 861 طرح به ارزش شش ميليارد و 190 ميليون دلار به تصويب رسيده و نيز حدود دو ميليارد و 563 ميليون دلار اعتبار اسنادي گشايش شده است.
وي ميزان استفاده از تسهيلات اعطايي شبكه بانكي از محل حساب ذخيره ارزي تا پايان شهريور ماه امسال را يك ميليارد و 106 ميليون دلار برشمرد.
وي با اشاره به سهم بخش هي مختلف از مجموع قرار دادهاي منعقده از محل حساب ذخيره ارزي تا پايان شهريور ماه امسال گفت: در اين دوره بخش صنعت با تعداد 543 طرح حدود دو ميليارد و 827 ميليون دلار بيشترين سهم را در استفاده از حساب ذخيره ارزي داشت در اين ميان بخش معدن پنج ميليون دلار، كشاورزي سه ميليون و 100 هزار دلار، حمل و نقل 100 ميليون دلار و خدمات فني و مهندسي 68 ميليون و 900 هزار ريال سهم از اين حساب را به خود اختصاص دادند.
وي افزود: سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور از سوي دولت مكلف شد تا در كنار حساب ذخيره ارزي با ساماندهي وجوه اداره شده صندوق توسعه كشور را تاسيس كند كه داراي منابع ارزي و ريالي است.
ستاري فر با اشاره به ميزان عرضه و تقاضاي نيروي كار و اشتغال كشور گفت: متوسط سالانه عرضه نيروي كار سه سال نخست برنامه سوم توسعه 600 هزار نفر و در اين دوره به طور متوسط سالانه حدود 538 هزار فرصت شغلي در سه سال نخست ايجاد شد.
وي افزود: فرصت هاي شغلي ايجاد شده  در سال 1381 به 690 هزار فرصت رسيد كه بيشترين عملكرد را در سالهاي اخير به خود اختصاص داد.
وي نزخ بيكاري بر اساس مدل عملي و نظري كلان اقتصادي 8/15 درصد ذكر كرد و افزود: اين نرخ بر اساس آمارهاي مركز آمار كشور كه به صورت نمونه گيري فصلي انجام مي شود 6/12 درصد است.
به گفته ستاري فر امسال بايد 904 هزار فرصت شغلي در كشور براي دستيابي به اهداف اقتصادي ايجاد شود.