به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار فومن در جلسه کمیته برنامه ریزی این شهرستان که صبح سه شنبه برگزار شد، اظهار کرد: براساس دستورالعمل سازمان مدیریت و برنامه ریزی، برنامه های دستگاه ها در سال ۹۵ باید مبتنی بر اقتصاد مقاومتی ارائه شود.
میرشمس مومن زاده با تأکید برهماهنگی دستگاه های اجرایی شهرستان با ادارات کل خود، افزود: دستگاه ها باید برنامه ای جامع تدوین و به فرمانداری ارائه دهند.
وی با اشاره به برخی پروژه های ناتمام و مطالبات پیمانکاران در شهرستان فومن، گفت: این دو جزء اولویت های اصلی کمیته برنامه ریزی شهرستان برای توزیع اعتبارات در سال جاری خواهد بود.
فرماندار فومن با بیان اینکه در صورت وجود اعتبارات مازاد در سال ۹۵ از آن برای اجرای پروژه های ضروری استفاده خواهد شد، خاطرنشان کرد: مسئولان شهرستان در قبال برخی از پروژه ها پاسخ دهند.
وی پروژه مسکن مهر شهرستان فومن را از جمله این پروژه ها عنوان و تصریح کرد: به رغم بهره نگرفتن این پروژه از اعتبارات دولتی ولی به دلیل طولانی شدن، تکمیل و تحویل به متقاضیان باید توسط مسئولان مربوطه پیگیری شود.
مومن زاده به نارضایتی خود از اجرای این پروژه و مسئولان امر اشاره و یاد آورشد: متاسفانه با توجه به پیگیری ها فراوان در یک سال گذشته به اندازه وقتی که صرف شده نتیجه حاصل نشده است.
تداوم روند اجرای پروژه ها به رغم کمبود اعتبارات
دبیرکمیته برنامه ریزی فومن در ادامه جلسه با بیان اینکه تاکنون هیچ ضابطه و دستورالعملی برای اعتبارات سال جاری ابلاغ نشده است، اظهار کرد: میزان آخرین تخصیص اعتبارات به استان در بخش تملک دارایی ۵۰ درصد بوده که ۴۰ درصد آن سهم دستگاه های اجرایی است.
کیوان نظری میزان تخصیص اعتبارات از دو درصد نفت و گاز به استان را ۹۹ درصد اعلام کرد و گفت: از ماده ۱۸۰ نیز ۵۰ درصد اختصاص یافته ولی متاسفانه از جزء ۵۴ این ماده که بیشترین پروژه های شهرستان ها از این بخش تعریف شده هیچ اعتباری به استان ها اختصاص نیافته است.
وی با بیان اینکه از اعتبارات ماده ۱۲ و تحرک بخشی منطقه ای به ترتیب ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخصیص یافته است، افزود: شهرستان ها با این دو حوزه کمتر درگیر بوده و از آن اعتبار دریافت می کنند.
دبیرکمیته برنامه ریزی فومن با اشاره به پایان سال کاری در تیرماه، تصریح کرد: پیش بینی می شود با توجه به زمان باقی مانده میزان تخصیص اعتبارات افزایش یابد.
وی با بیان اینکه دستگاه ها باید روند اجرای پروژه ها خود را به رغم کمبود و تخصیص نیافتن اعتبارات ادامه دهند، اظهار کرد: اعتبارات به صورت تکمیلی در سال ۹۵ اختصاص خواهد یافت و دستگاه ها می توانند کمبود اعتبارات خود را جبران کنند.
نبود نقدینگی، مشکل اصلی برسر راه تکمیل پروژه مسکن مهر فومن
سرپرست مدیریت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی گیلان نیز در ادامه این جلسه در خصوص طولانی شدن تکمیل پروژه مسکن مهر شهرستان فومن گفت: این پروژه از اعتبارات تملک دارایی و شهرستانی استفاده نکرده و اعتبارات آن از محل تسهیلات بانک مسکن، آورده متقاضی و یارانه های دولتی تأمین می شود.
رضا علی نیا با بیان اینکه پروژه مسکن مهر فومن در قالب ۵۸۰ واحد مسکونی آغاز به کار کرده است، افزود: بیش از ۱۸۰ واحد از این پروژه بدون متقاضی است.
وی با اشاره به اینکه ۳۱۰ واحد از پروژه مسکن مهر توسط سه تعاونی در حال حاضر در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: نزدیک به ۵۰ واحد از شرایط تحویل برخوردار بوده و تا دوماه آینده به متقاضیان تحویل داده می شود.
سرپرست مدیریت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی گیلان به آسیب شناسی مشکلات موجود در اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه ۳۷ میلیارد تومان بوده که تاکنون از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی و ریالی برخوردار بوده است.
وی در ادامه به بدهکاری یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی تعاونی مسکن مهر شهرستان فومن به پیمانکار اشاره و تصریح کرد: باید با همکاری مسئولان این بدهکاری تصویه شود.
این مسئول نبود نقدینگی و آورده مناسب متقاضیان را از مشکلات اصلی در تحویل داده نشدن به موقع این پروژه دانست و افزود: باید با همکاری مسئولان و رایزنی با متقاضیان این مشکل برطرف شود.