به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده ظهر سه شنبه در همایش توسعه و تجاریسازی فناوریهای نفت و گاز در استانداری با اشاره به نام گذاری سال جدید توسط رهبر انقلاب اسلامی گفت: اگر اقدام و عمل در عرصه اقتصاد مقاومتی را در بحث فناوری خلاصه کنیم، به بیراهه نرفتهایم.
وی با اشاره به این که روشها و تجارب سنتی در عرصه اقتصاد جوابگوی نیازهای امروز کشور نیست، افزود: اقتصاد دانشبنیان و فناوریمحور و تولید ثروت از علم یکی از ضرورتهای امروز است و ما به عنوان خدمتگزاران مردم مصمم هستیم که در بحث اقتصاد مقاومتی، نگاه وسیعی به مقوله فناوری و تولیدات دانشبنیان داشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: به تاریخ و تمدن خود و همه آنچه که در عرصه علم و ادب و فرهنگ میهنمان در گذشته اتفاق افتاده است، افتخار میکنیم اما تنها بخشی که نمیتوانیم با افتخار از آن یاد کنیم و معتقدم که باید نسل حاضر کمکاریهای گذشته را در آن جبران کند، بخش نفت است.
وی با تاکید بر جبران کمکاریهای گذشته در بخش نفت و گاز و استفاده از علوم و فناوریهای جدید در این بخش گفت: امتیاز نفت و گاز متعلق به همه کشور است و همه باید برای این بخش کار کنند و امروز بخش خصوصی آذربایجان شرقی آماده است بخشی از نیازهای صنعت نفت و گاز کشور را تامین کند.
جبارزاده با اشاره به آنچه که در دوران تحریمها بر صنعت نفت گذشت، افزود: شاید برخی بگویند که تکنولوژی نفت را به ما نمیدهند، اما مگر تکنولوژیهای دیگر را به ما دادهاند و امروز اگر در بخشهایی مانند انرژی هستهای و صنایع نظامی و موشکی صاحب جایگاهی در دنیا هستیم و حرفی برای گفتن داریم، جز با همت و تلاش متخصصان و دانشمندان خودمان نبوده است و در بخش نفت هم باید همینگونه باشد.
وی با اشاره به این که از زمان اکتشاف نفت در کشور کار خاصی در این بخش انجام نشده و تنها خامفروشی کردهایم، تصریح کرد: چرا باید کشوری که از بزرگترین دارندگان منابع نفت و گاز در دنیاست، سادهترین تکنولوژیهای این بخش را از کسانی بگیرد که حتی یک بشکه نفت هم ندارند.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: امروز تکنولوژی کدام یک از شرکتهای ما در بخش نفت متعلق به خودمان است، در حالی که کشورهایی که مدیریت نفت را سالها قبل از ما یاد گرفته بودند، امروز صاحب آخرین تکنولوژیها در این بخش هستند.
وی با اشاره به تشکیل ستاد توسعه فناوری نفت و گاز در استان گفت: شش ماه نسبت به این که با وجود در اختیار نداشتن منابع نفت و گاز چرا روی این بخش متمرکز شدهایم، پاسخگو بودیم در حالی که معتقدیم نعمت نفت متعلق به کل کشور است و همه باید برای این بخش کار کنند و اگر تا به حال کار نشده، خطا بوده است.
جبارزاده افزود: یاد گرفتهایم که نفت را به وفور و با قیمت ارزان مصرف کنیم، در حالی که باید همه مردم حتی کودکان را نیز با بخش نفت و گاز آشنا کنیم تا بتوانیم از این امتیازی که در اختیار ماست به درستی استفاده و باید گذشته را جبران کنیم.
وی همچنین گفت: امروز در این زمینه متهم هستیم و هیچ بهانهای هم قابل قبول نیست، اما مهم این است که باور داشته باشیم و همه توان علمی این بخش را در جهت توانمندسازی و توسعه صنعت نفت و گاز متمرکز کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای علمی و پژوهشی استان از جمله سه هزار و ۴۰۰ عضو هیات علمی دانشگاهها و ۲۲ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی افزود: امروز اعلام میکنیم که با وجود این که از منابع نفت و گاز دور هستیم، اما متخصصان و اندیشمندان ما آمادهاند با تمرکز در بخش نفت و گاز بخشی از نیازهای کشور را در این زمینه تامین کنند.
وی با بیان این که بخش خصوصی آذربایجان شرقی توانمندی حضور در همه عرصههای صنعتی را دارد، افزود: اگر بخش خصوصی اطمینان یابد که نقشآفرین بوده و محصولاتش خریدار خواهد داشت قطعا در فاصله زمانی کوتاهی میتواند در بخش نفت و گاز متمرکز شده و بخشی از نیازمندیهای صنعت نفت و گاز کشور را تامین کند.
جبارزاده در پایان گفت: اطمینان دارم که با ایجاد خوشه صنعتی نفت و گاز در استان، اساتید و پژوهشگران ما با همکاری بخش خصوصی میتوانند کشورمان را از خرید محصولات خارجی بینیاز کنند.