به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، عليرضا تابش در جمع خبرنگاران ، بازسازي مناطق حادثه ديده ناشي از سوانح طبيعي را يكي از عمده ترين وظايف بنياد مسكن انقلاب اسلامي در طول سال هاي گذشته دانست و افزود: هم اكنون عمده فعاليت بنياد مسكن در راستاي بازسازي مناطق (زلزله زده بم ، استان لرستان ، شهرستان هاي زرند و راور، قشم و سيل استان گلستان است .
به گفته وي، دراثر زلزله فروردين ماه استان لرستان ، حدود 30 هزار واحد روستايي و 10 هزار واحد شهري آسيب ديدند كه در اين راستا پيشنهادي مبني بر تامين اعتباردر دو بخش ( 260 ميليارد تومان تسهيلات بانكي و60 ميليارد تومان كمك بلاعوض ) به دولت ارائه شد كه در مرحله نخست مبلغ 60 ميليارد تومان كمك بلاعوض تصويب شد و سپس پرداخت تسهيلات نيز درخرداد ماه تصويب و به بانك هاي استان ابلاغ شد .
تابش تصريح كرد: براين اساس براي بهسازي و نوسازي هرخانه روستايي دراين استان مبلغ شش ميليون تومان با 5/1 ميليون تومان وام بلاعوض با بهره چهار درصد و براي هرمسكن شهري مبلغ هشت ميليون تومان با 5/1 ميليون تومان وام بلاعوض با بهره پنج درصد پرداخت مي شود .
وي با اشاره به اينكه مثبت بودن روند بازسازي درمناطق روستايي استان لرستان، افزود: تا كنون در مناطق روستايي استان لرستان 28 هزار و 302 پرونده تشكيل شده كه 14 هزار و 672 واحد شروع و اسكلت سه هزار و 287 واحد مسكوني نصب شده است . همچنين پيش بيني مي شود ادامه فعاليت بازسازي مناطق روستايي اين استان با مشكل مواجه نشود .
تابش ميزان واحدهاي آسيب ديده مناطق شهري در استان لرستان را ده هزار واحد اعلام و تاكيد كرد: از اين ميزان احداث يك هزار و 637 واحد آغاز شده و فعاليت چهارهزار و 360 واحد تعميري آغاز شده است .
وي عمده ترين مشكل در روند بازسازي مناطق زلزله زده استان لرستان را كمبود آهن آلات دانست و گفت: ميزان نياز استان لرستان به آهن آلات براي ساخت و سازها ، 90 هزار تن اعلام شده كه تا كنون 15 هزار از طريق خريد بنياد مسكن تامين و 20 هزار تن ديگر نيز بنياد از كارخانه ها خريداري كرده است .
رئيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي ميزان نياز پروژه هاي بازسازي استان لرستان را به آهن آلات ، 50 هزار تن عنوان كرد و گفت: از وزراي بازرگاني و صنايع خواستاريم كه براساس گفته هاي رئيس جمهوري به مديران كارخانه ها ابلاغ كنند كه ابتدا نياز زلزله زدگان استان لرستان به آهن آلات تامين و سپس ساير پروژه هاي عمراني پيگيري شود .
تابش با اشاره به نياز به واردات سيمان و فولاد ، با توجه به حجم بالاي پروژه هاي عمراني در كشور ، تصريح كرد: با توجه به نياز استان لرستان به تامين آهن آلات طي يكي دو ماه آينده لذا به نظر مي رسد بهترين شكل ممكن تامين نياز آهن از داخل است .
به گفته وي، در صورت تامين آهن آلات مورد نياز براي بازسازي واحدهاي مسكوني استان لرستان كار بازسازي حدود 12 تا 15 هزار واحد صدر صد تخريب شده تا اول فصل سرما پايان مي يابد .
تابش در مورد روند بازسازي واحدهاي ساخته شده در بم ، گفت: تا كنون از آغاز ساخت 23 هزار و 331 واحد در شهر بم كه شامل تمامي واحدهاي خسارت ديده بوده ، احداث 10 هزار واحد به پايان رسيده و براي 18 هزار واحد اسكلت نصب شده ،و 15 هزار و 238 واحد نيز پوشش سقف گذاشته شده است .
وي كل واحدهاي خسارت ديده ناشي از زلزله را در شهرهاي زرند و راور، 27 هزار واحد اعلام كرد و گفت: براي ساخت اين ميزان واحد خسارت ديده در دو مرحله تامين اعتبار شده به طوريكه در مرحله نخست قرار است بازسازي 14 هزار واحد مسكوني با اعتبار 50 درصد آغاز و در مرحله بعد كه اعتبار آن اوايل سال جاري تامين شده (9 ميليارد تومان كمك بلاعوض و 4 ميليارد تومان تسهيلات ) ،13 هزار واحد باقي مانده بازسازي مي شود .
به گفته رئيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي ، تا كنون فعاليت بازسازي 10 هزار واحد (شهري و روستايي ) در شهرستان هاي زرند و راور آغاز شده و براساس برنامه ريزي قرار است تا پايان سال جاري يا اوائل سال آينده تمام 100 درصد واحدهاي تخريب شده بازسازي مي شوند .
تابش با اشاره به ساخت سالانه 200 هزار واحد مسكوني روستايي براساس برنامه چهارم توسعه ، گفت: در پايان سال گذشته فاز نخست اين طرح (ساخت 200 هزار واحد) عملياتي شده و از ابتداي سال جاري كار ثبت نام از متقاضيان آغاز شده كه هم اكنون اسامي 200 هزار متقاضي واحد شرايط براي دريافت تسهيلات به بانك ها معرفي شده اند .
وي با تاكيد بر اينكه هم اكنون كار ساخت 84 هزار و 551 واحد روستايي آغاز شده است ، تصريح كرد: فعاليت ساخت مابقي خانه هاي روستايي نيز به تدريج شروع مي شود و اميد است در طول يك تا دو ماه آينده ، روند ساخت وساز 200هزار واحد دوم آغاز شود و اين در حالي است كه هم اكنون براي 85 هزار واحد جديد در قالب 200 هزار واحد دوم تشكيل پرونده شده است .
تابش سقف پرداخت تسهيلات براي ساخت واحدهاي مسكوني را در سال جاري پنج ميليون و 700 هزار تومان اعلام كرد و افزود:اين ميزان در سال گذشته پنج ميليون تومان بوده كه 11 درصد آن به صورت يارانه و پنتج درصد نيز توسط خود مردم پرداخت مي شود .
رئيس بنياد مسكن انقلاب اسلامي ، تهيه دو هزار و 464 طرح هادي روستايي در سراسر كشور در سال جاري را از برنامه هاي ديگر اين سازمان دانست و گفت: از ابتداي اجراي طرح تا پايان سال 84 ، تهيه بيش از پنج هزار طرح هادي در روستاها آغاز شده است .
وي درمورد فعاليت هاي بنياد مسكن در مورد ساخت مسكن محرومين شهري گفت: هم اكنون ساخت 12 هزار و 261 واحد براي محرومين شهري آغاز شده كه درراستاي سفرهاي استاني رئيس جمهور نيز ساخت چهار هزار و 250 واحد ديگر نيز اضافه شده به طوريكه در مجموع كار ساخت حدود 16 هزار واحد مسكوني براي محرومين شهري برنامه ريزي شده كه اميد است اين ميزان در سالجاري به 25 هزار واحد برسد .
تابش ، تاكيد كرد: در سال جاري ساخت حدود چهار هزار و 663 واحد مسكوني براي محرومين شهري با 30 درصد پيشرفت و 810 ميليارد ريال اعتبار آغاز شده است .