اهواز - رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام وایران شورای عالی انقلاب فرهنگی طی پیامی خطاب به نخستین کنگره حکمت و خردجندی شاپور دراهواز عنوان کرد: موقعیت علمی جندی شاپور نیازمند توجه وکوشش جدی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام دکتر علی اکبر ولایتی، رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی، خطاب به نخستین کنگره حکمت و خرد جندی شاپور با موضوع شکوفایی پزشکی ایرانی - اسلامی و بزرگداشت حکیم علی بن عباس اهوازی امروز سه شنبه در این کنگره قرائت شد.

در این پیام که توسط محمدرضا شمس اردکانی، دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی قرائت شد آمده است: مایلم نهایت خوشحالی خود را بابت برپایی همایشی در جهت پاسداشت مقام جندی شاپور بیان کنم. نزدیک به یک دهه است که پرداختن به جندی شاپور و کوشش برای برپا کردن گردهمایی برای بزرگداشت آن، دغدغه گروه حکمت - طب اسلامی و طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی بوده و اکنون یکی از آرزوهای این گروه جامه عمل پوشیده است.

ولایتی همچنین آورده است: منشا همه نوشته های ما مجموعه داده هایی است که سال های پیش تولید شده لذا باید غنیمت شمرد که در پی برپایی این همایش فرصتی دست دهد تا بتوانیم در پرتو آن ضمن شناخت کاستی ها، نقشه راه مناسبی برای پرداختن به جندی شاپور و درک مناسبات علمی حاکم بر آن ترسیم کرده و در پرتو این نقشه راه بتوانیم درخواست ها، آرزوها و چشم اندازهای مطالعاتی خود را برای مثلا یک دهه آینده درباره جندی شاپور ترسیم کنیم.

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این پیام افزوده است: به عنوان ره یافت اصلی بحث، مواردی از جمله ضرورت راه اندازی بحث های نظری درباره دانش دوران ساسانی ایران و چگونگی انتقال آن به دوران اسلامی ایران، سرمایه گذاری بر روی زبان سریانی و اقدام برای تهیه فهرستی از متون سریانی درباره دانش پزشکی، و حمایت دانشگاه ها به خصوص کرسی های زبان باستانی از پایان نامه هایی درباره جندی شاپور به عنوان گزاره هایی پیرامون جندی شاپور و اولویت های احتمالی پژوهش درباره جندی شاپور مورد توجه است.

ولایتی افزوده است: از موارد مورد توجه می توان به راه اندازی پایگاه ملی جندی شاپور توسط سازمان میراث فرهنگی در مقایسه با چند پایگاه ملی دیگری که وجود دارد با هدف نگهداری از دستاوردهای موجود در جندی شاپور، راه اندازی موزه ای در منطقه با هدف حفظ و حراست از آنچه در منطقه جندی شاپور تاکنون بدست آمده و یا حتی بر روی زمین به وفور وجود دارد، اقدام به تهیه انواع نقشه های توپوگرافی و عوارض زمین با استفاده از تجهیزات ماهواره ای با هدف تعیین حدود اصلی و فرعی منطقه جندی شاپور، و تهیه گزارش های فنی متعدد از وضع جغرافیای منطقه با هدف مستندسازی شرایط موجود و اقدام عاجل برای عقد قراداد برای کاوش های جدید در منطقه اشاره کرد.

در پایان این پیام آورده شده است: به راستی محصول فراوان است دریغا که دروگران اندک هستند. آرزو می کنم این نشست بتواند کمک هایی در جهت بسط مطالعات جندی شاپور شناسانه در کشور کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره حکمت و خرد جندی شاپور با موضوع شکوفایی پزشکی ایرانی - اسلامی و بزرگداشت حکیم علی بن عباس اهوازی از ۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت ماه جاری در تالار شهدا دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال برگزاری است.

این کنگره صبح سه شنبه در اهواز گشایش یافت.