به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، علی مراد اکبری ظهر چهاشنبه در نشست با استاندار گیلان اظهار کرد: خوشبختانه اجرای این طرح در گیلان نسبت به مازندران از وضعیت بهتری برخوردار است.
وی افزود: در سفر رئیس جمهور به استانهای مازندران و گیلان، اجرای طرح تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها در ۱۰۰ هزار هکتار در مدت پنج سال به تصویب رسید.
اکبری با بیان اینکه ۳۵ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی گیلان قابلیت اجرای طرح آبیاری تحت فشار را دارند تصریح کرد: در ۱۱ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی گیلان، این طرح انجام شده است و برای اجرای آن در ۲۴ هزار هکتار باقیمانده آمادگی لازم وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی اعتبار اجرای طرح آبیاری تحت فشار به وسعت سالانه هشت هزار هکتار از باغات گیلان را اختصاص می دهد.
وی افزود: امسال یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل بودجه عمومی کشور و ۵۰۰ میلیون دلار نیز از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرح آبیاری تحت فشار اختصاص پیدا کرده است.
پیشرفت در اجرای طرح تسطیح اراضی در ۱۰ هزار هکتار از زمین های گیلان
استاندار گیلان نیز در این دیدار به مصوبه سفر سال گذشته دولت به گیلان اشاره کرد و گفت: در همین راستا تسطیح ۵۰ هزار هکتار در مدت پنج سال در گیلان در برنامه قرار گرفت که اجرای ۱۰ هزار هکتار آن با پیشرفت مناسب در حال انجام است.
محمدعلی نجفی با بیان اینکه براساس این مصوبه برای فصل زراعی سال آینده نیز اجرای ۱۰ هزار هکتار تسطیح شالیزارها سهیمه گیلان است گفت : باتوجه به شرایط مطلوبی که برای اجرای این طرح وجود داردآمادگی تجهیز و یکپارچه سازی بیش از دوبرابر این ظرفیت را داریم.
استاندار گیلان افزود: امسال مطالعات اجرای این طرح در ۲۵ هزار هکتار انجام می شود تا در صورت جذب سرمایه گذاری خارجی از طریق فاینانس در این وسعت اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه انجام تجهیز و یکپارچه سازی علاوه بر کاهش ۴۰ درصدی هزینه کشاورزان، در مصرف آب نیز حداقل ۱۵ درصد صرفه جویی را به ارمغان می آورد تصریح کرد: اقتصادی کردن فعالیت کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان از طریق کاهش هزینه های کاشت، داشت و برداشت به رونق اقتصاد برنجکاری کمک می کند.
نجفی با بیان اینکه از سال ۷۱ تاکنون حدود ۶۸ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان، تجهیز و یکپارچه سازی شده است که آهنگ اجرای این طرح به دلیل کمبود اعتبار کند بوده است گفت: با سفر دکتر روحانی این روند از شتاب مناسبی برخوردار شده است.
استاندار گیلان با اشاره به اهمیت آبیاری تحت فشار و تسهیلات مناسبی که دولت در این بخش در نظر گرفته است تایکد کرد: انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی به اجرای این طرح در گیلان که دارای عقب ماندگی است کمک کند.