عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با تاكيد بر اينكه مردم ايران در دورافتاده ترين نقاط هم نبايد طعم محروميت را بچشند افزود: در زمينه خدمات درماني ساكنان نقاط دور افتاده نيز بايد مد نظر قرار گرفته و محروم نمانند.

به گزارش خبرگزاري مهر حسين حسني با بيان اين مطلب افزود: رضايتمندي مردم از بيمارستانهاي دولتي نه تنها نقاط دورافتاده و محروم بلكه در شهرهاي بزرگ هم به كمتر از 20 درصد مي رسد.

وي با بيان اينكه وزارت بهداشت با شش هزار و 600 ميليارد تومان كسري بودجه در سال جاري مواجه است افزود: بايد اعتبارات وزارت بهداشت براي رسيدگي بيشتر به بيمارستانهاي دولتي و خدمات رساني به مناطق محروم افزايش يابد.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، سرانه درمان روستاييان را 13 هزار و 66 ريال و سرانه درمان مردم در شهر را 35 تا 38 هزار ريال اعلام و تصريح كرد: عمده ترين اقداماتي كه بايد براي رفع مشكلات بهداشتي و درماني انجام داد افزايش سرانه بهداشت و درمان، به خصوص در مناطق محروم و روستايي است.

وي با اشاره به تشكيل يك هيات اجرايي پنج نفره متشكل از نمايندگان وزارت بهداشت و كميسيون بهداشت و درمان مجلس و سازمان نظام پزشكي براي تعيين سرانه بهداشت و درمان خاطرنشان كرد: اين هيات اجرايي سرانه بهداشت را هفت هزار تومان تعيين كردند، اما متاسفانه با نگاهي كه سازمان مديريت و برنامه ريزي به موضوع كشور دارد، سرانه بهداشت ايران در حدود 3800 تومان است.

وي با بيان اينكه نبايد از تخصيص اعتبارات به بخش بهداشت و درمان انتظار نتيجه اقتصادي خاصي را داشته باشيم، تصريح كرد: مهمترين خروجي بهداشت و درمان انسان هاي سالم و تندرستي هستند كه در جامعه زندگي مي كنند.

وي با ذكر موضوع بهداشت و درمان به عنوان يكي از شاخص هاي مهم توسعه، اظهار داشت: وزارت بهداشت و درمان هم براي بهبود وضعيت درماني در كشور و به خصوص در مناطق محروم نظرت ويژه اي براي سازمان هاي تابعه و بخش هاي خصوصي آغاز كرده است، اما براي بهبود بيشتر وضعيت، اين وزارتخانه تمام توجهات خود را بايد به سازمان مديريت و برنامه ريزي معطوف كند تا بتواند اعتبارات بهداشتي و درماني مردم را افزايش دهد.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به ارائه خدمات درماني توسط جهاد پزشكي و بسيج سازندگي در مناطق محروم اشاره و تصريح كرد: در اين مناطق متخصصين و پزشكان بسيجي به همراه نيروهاي اجرايي حضور پيدا مي كنند و خدمات درماني رايگان را به ساكنان اين مناطق ارائه مي دهند.

وي در ادامه خواستار اعزام بيشتر پزشكان بسيجي به مناطق محروم شد و گفت: مردم مناطق محروم و روستايي براي دريافت خدمات درماني بايد به شهرها سفر كنند و در بهترين حالت متحمل بسياري از هزينه هاي اياب و ذهاب شوند.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اين مطلب اظهار داشت: با اعزام پزشكان و متخصصان به مناطق محروم، مردم هم به پرداخت بخشي از هزينه هاي درماني خود رضايت دارند، به دليل اينكه حداقل هزينه هاي اياب و ذهاب آنان كاهش يافته و هزينه بسيار ناچيزي را براي دريافت خدمات درماني مي پردازند.

حسني خاطرنشان كرد: دولت نيز از اعزام پزشكان و دانشجويان و دانش آموزان بسيجي به مناطق محروم بايد حمايت كند و در اين بخش بايد اطلاع رساني كامل به مردم مناطق محروم قبل از اعزام تيم هاي پزشكي انجام شود.

نماينده مردم نائين در مجلس شوراي اسلامي اقدامات دولت براي برقراري عدالت بين تمامي مناطق كشور و تمامي كاركنان را بسيار مثبت ارزيابي كرد و گفت: بنا بر تازه ترين تصميمات دولت هيچ يك از سازمان ها و وزارتخانه ها حق ندارند از سرمايه دولت بيمه هاي تكميلي و اختصاصي را براي كارمندان خود در نظر بگيرند. در حالي كه بسياري از كارمندان ديگر از كمترين مزاياي بيمه برخوردار هستند.

حسني در اين باره توضيح داد: بنابراين ديگر هيچ ارگاني نمي تواند بهترين خدمات بهداشتي و بيمه ها و برخورداري از بهترين بيمارستانها را به كارمندان خود اختصاص دهد.

وي با تاكيد بر كسري بودجه وزارت بهداشت اظهار داشت: سال گذشته 12 هزار نفر در عرصه بهداشت و درمان مشغول به كار شدند كه متاسفانه به دليل كمبود اعتبارات اين افراد تامين نيستند.

حسني افزود: امسال نيز شش هزار متقاضي استخدام در اين بخش هستند كه با توجه به وضعيت موجود بهداشت قادر به پاسخگويي اين تعداد از متقاضيان نيست.