به گزارش خبرنگار مهر، سومين نشست مطبوعاتي وزير ارشاد به مناسبت آغاز هفته دولت صبح امروز شنبه 28 مرداد با حضور اهالي مطبوعات و رسانه ها در سالن اجتماعات شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.
محمدحسين صفارهرندي در ابتداي اين نشست گفت: "دليل اينكه ما در ارائه گزارش دولت نهم شتابزدگي به خرج داديم اين بود كه خواستيم بار ترافيك سنگيني كه در ايام هفته دولت با آن رو به رو هستيم را سبك كنيم. دولت به عنوان يك مجموعه هماهنگ، شعارهاي بسياري مطرح كرده كه عصاره آن در مهرورزي، خدمت و عدالت است. شعار ديگر پيشرفت و تعالي جامعه است. برآورد شخصي من اين است كه در ارتباط با شعارهاي مطرح شده قدم هاي جدي برداشته شده است. حال ممكن است با آرمان هايي كه ترسيم كرده فاصله داشته باشد، اما مهم اين است كه معبرها گذاشته شده و دولت متناسب با هدف گيري خود ناكام نبوده است."
وي در ادامه افزود: "در واقع مجموعه دولت با حفظ اولويت استان هاي محروم در سطح كشور با هم حركت و سركشي كرده است. سرزدن به استان هاي محروم فقط براي شنيدن درد دل ها نبوده و اين حركت همراه با مقدمات بوده و گروههاي كارشناس مشكلات مناطق محروم را بررسي كردند و پروژه هايي كه سابقه رها شدن آنها به 17 سال پيش برمي گردد، بررسي شدند. من نيز در سفري كه داشتم سعي كردم علاوه بر ديدن مشكلات مناطق محروم در عرصه فرهنگ و هنر به مشكلاتي كه شايد مورد غفلت وزارتخانه هاي ديگر قرار گرفته، توجه كنم و به نظر وزارتخانه هاي مربوط برسانم."
وزير ارشاد گفت: "در ارتباط با عدالت هم بايد اشاره كنم كه در نقاطي كه در حقوق و مزايا قصوري پيش آمده بود، بررسي شد. ما بايد زندگي خود را فداي سرويس دهي به اين مردم كنيم. ما در طول اين يك سال گذشته سعي كرديم مجتمع هاي فرهنگي ناتمام را به پايان برسانيم تا كمكي به فعاليت هاي فرهنگي شود. مبالغ قابل توجهي هم به اين پروژه ها اختصاص داديم و در خلال اين كمك ها مبالغي از 60 ميليون تا 300 ميليون تومان به مديران فرهنگي داده شد. علاوه بر آن به فعاليت هاي قرآني نيز توجه كرديم."
وزير ارشاد با اشاره به اينكه خودش را متعلق به جامعه خبري مي داند، گفت: "ما با دوستان خبرنگار نيز نشست هايي داشتيم و در اين نقدها به نقاط مشتركي رسيديم. علاوه بر آن تعداد كتاب هايي كه مجوز گرفتند نيز افزايش يافته و ما در اين زمينه ارتقا كمي داشتيم. اما تاكيد من بر كميت نيست، بلكه بر كيفيت است. در بخش نشريات هم بايد اشاره كنم كه دوستان حساب نشريات تخصصي را جدا كردند و اولويت را به آنها دادند. در كنار آن به نشريات محلي هم توجه زيادي شد."
صفار هرندي در ادامه به سينما اشاره كرد و افزود: "در سينما هم صدور پروانه ساخت و نمايش از نوبت هاي چند ماهه به نوبت هاي دو هفته اي رسيد. در ارتباط با معاونت هنري نيز از اقدامات خوب ما اهتمام به تئاتر بود و اين بودجه با اهتمام دولت افزايش پيدا كرد تا رضايت نسبي اهالي تئاتر را فراهم كند. گرچه اشتهاي اين هنر زياد است، اما به حق است. اميدوارم بودجه بيشتر شود تا سهم بيشتري پرداخت كنيم. علاوه بر آن به فرهنگ عمومي هم توجه كرديم و روابط اجتماعي بايد مورد اهتمام قرار بگيرد."
وزير ارشاد مهمترين دستاورد دولت را جايگاه رفيع آن در ميان مردم دانست و گفت: "ما در مسير بازسازي سرمايه اجتماعي هستيم كه البته برخي گمان مي كردند در حال فروپاشي است، اما ما حركت كرديم و اين ناشي از اعتماد مردم به دولت است، حتي برخي كه اين دولت را انتخاب نكرده بودند، وقتي عملكرد را ديدند با اين حركت همگام شدند."
صفار هرندي در پاسخ به ارائه آماري مبني بر افزايش تجديد چاپ كتاب و پروسه طولاني مجوز كتاب ها گفت: "آمار افزايش كمي را در حوزه كتاب نشان مي دهد و ما از 38 هزار و 546 چاپ مجدد و تجديد چاپ در سال 83، به 51 هزار و 916 در سال 84 رسيديم كه نشان مي دهد 13070 افزايش مجوز و چاپ داشتيم. تحليل اين رقم ها نشان مي دهد كه ما در نيمه دوم با افزايش رو به رو بوديم. از سوي ديگر درباره پروسه طولاني مجوزها بايد اشاره كنم كه معاونت فرهنگي بايد ملاحظاتي در ارتباط با كتاب ها در نظر بگيرد و بايد مطابق قانون عمل كنيم. البته من از كساني كه آثار شايسته اي دارند و مجبورند در اين پروسه قرار بگيرند، عذرخواهي كنم."
وي درباره اينكه چه تسهيلاتي براي استفاده ماهواره براي برخي افراد چون خبرنگاران كه همواره نياز دارند انديشيده شده، گفت: "قانون ممنوعيت از استفاده ماهواره وجود دارد و نيروي انتظامي بايد جلو اين جرم را بگيرد. مسلماً وقتي ماهواره بدون كنترل وارد جوامع شود، تبعات زيادي دارد. بنابراين نمي توان بدون كنترل از ماهواره بهره مند شد."
وزير ارشاد در پاسخ به اين سئوال كه چرا معاونت سينمايي نسبت به نقدهايي كه در روزنامه كار مي شود، مدير مسئول رسانه مربوط را تهديد مي كند تا خبرنگار را اخراج كند، چرا جلو اين قضيه گرفته نمي شود، گفت: "اين مساله به مدير مسئول ها برمي گردد كه اينگونه عمل كرده اند، اما در مجموع وظيفه هر نهادي است كه در مقابل قضاوت هاي نابجا و دروغ واكنش نشان دهد، اما تهديدي در كار نيست."
وي همچنين در ارتباط با اينكه مديريت واحد فرهنگي وجود ندارد، افزود: "ما مي توانيم پراكندگي را داشته باشيم، اما در يك واحد حركت كنيم. به عنوان مثال در صدا و سيما هم ممكن است در دو قسمت فعاليت ها گوناگون باشد يا فيلم سينمايي در يك شبكه مجوز پخش داشته باشد، اما در شبكه ديگر نه. در واقع مهم اين است كه فاصله اي بين اين حركت ها وجود نداشته باشد. از سوي ديگر مي توان تبليغ كتاب را در رسانه ملي داشته باشيم و اين همكاري قوت بيشتري بگيرد."
وزير ارشاد درباره روزنامه ايران خاطرنشان كرد: "روزنامه ايران بعد از آن اتفاق عذرخواهي كرد، اما قضايا به گونه اي ديگر پيش رفت و احساسات برخي مناطق جريحه دار شد. دستگاه قضايي پرونده روزنامه ايران را به جريان انداخته و به هر نتيجه اي كه برسند براي ما قابل قبول است."
وي درباره اينكه كتاب هاي ادبيات داستاني ما كم است، گفت: "ما در بخش ادبيات داستاني كودك برگزيده داشتيم، اما در بخش بزرگسال نداشتيم و بايد اهتمام ويژه اي شود كه شايد مبذول نشده است. ما سعي كرديم آثار فاخري در اين زمينه داشته باشيم تا جلو ابتذال اين بخش از ادبيات داستاني را بگيريم، چرا كه داد نويسندگان شاخص هم درآمده بود و ما از ادبيات داستاني حمايت مي كنيم و جايزه جلال آل احمد در كنار ارزش هاي معنوي، ارزش مادي زيادي هم دارد."
صفارهرندي در پاسخ به سوال خبرگزاري مهر درباره بودجه 7/6 ميليارد توماني تئاتر كه قرار است چگونه هزينه شود و چه نهادي اين كار را انجام مي دهد، گفت: "ما مشكلي در ارتباط با سازمان مديريت و برنامه ريزي داريم و بايد راه حل پيدا شود و اينكه چقدر مي توانيم هزينه كنيم. موافقت نامه ها در شرف امضاء هستند. بودجه تئاتر نسبت به سال گذشته بيشتر شده و مورد تاكيد اهالي تئاتر است و اين بودجه را در زمان خودش معاونت هنري و اداره كل هنرهاي نمايشي به گروهها مي دهند. البته من تاكيد زيادي براي بودجه تئاتر شهرستان ها دارم و اين نويد را دادم كه اين بودجه در سال جديد افزايش پيدا مي كند و اين وعده به زودي محقق مي شود."
وي درباره اينكه چرا آقاي پارسايي خبرنگاراني كه تيتر منفي درباره تئاتر مي زنند بايكوت مي كند، گفت: "نه، اين طور كه شما اشاره مي كنيد، نيست. هر كس كه در كارش تخطي كند از سوي مقام بالاتر توبيخ مي شود و اين طبيعي است. از سوي ديگر وقتي آقاي پارسايي انتخاب شد، همه گفتند الحمداله كه او انتخاب شده و از تئاتري هاست، ولي حالا به گونه اي ديگر مي گويند. علاوه بر آن عملكرد تمام دستگاههاي فرهنگي بررسي مي شود و ارزيابي مي كنيم."
وي درباره انتخاب سال آينده به عنوان سال مولانا كه كشور تركيه در اين زمينه تبليغات زيادي انجام داده كه خودش باني آن باشد، گفت: "با حضور نهادهاي مرتبط با شوراي گسترش زبان فارسي، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش اين موضوع بررسي مي شود كه اين بزرگداشت ها در ايران برگزار شود و كشور تركيه اغراق زيادي در اين باره داشته، چرا كه هر چه از مولانا باقي مانده به زبان فارسي است."
وزير ارشاد در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه چرا فيلم "چند كيلو خرما براي مراسم تدفين" پروانه نمايش گرفته در حالي كه اين فيلم به هويت ايراني ها توهين كرده، گفت: "اگر اين نكاتي كه شما به آن اشاره كرديد صحيح باشد، من حتماً بررسي مي كنم."