اصفهان - معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: فعالیت کوره‌های آجر در شرق اصفهان روزانه ۷۰ تن گوگرد و گرد و غبار را وارد هوای شهر اصفهان می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا مهاجری پیش از ظهر پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت مبارزه با بیابانزایی با اشاره به اینکه در منطقه شرق اصفهان فعالیت پنج معدن گچ موجب تخریب هشت هزار از اراضی بیابانی این منطقه شده است، اظهار داشت: این در حالی است که این معادن به روش سنتی فعالیت داشته و آسیب‌های زیست محیطی را نیز به شهر اصفهان تحمیل می‌کنند.

وی در ادامه به اشتغال تنها ۲۴۰ نفر در معادن گچ شرق اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: ۸۰ نفر از این افراد افاغنه، ۸۰ نفر بالای ۵۰ سال سن دارند و تنها اشتغال ۸۰ نفر از این افراد به خطر می‌افتد که آسیب‌هایی که فعالیت این معادن برای شهروندان اصفهانی به بار می‌آورد چندین هزار برابر بیشتر از میزان حقوق این افراد است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه فعالیت کوره‌های آجر در شرق اصفهان روزانه ۷۰ تن گوگرد و گرد و غبار را وارد هوای شهر اصفهان می‌کند، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که گردهای ناشی از این کوره‌ها لبه‌های تیزی دارد که موجب بیماری‌های قلبی عروقی شده دو دلیل صف‌های طولانی بیماران ریه و قلبی عروقی شهر اصفهان نیز همین امر است.

در ۷۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی ورزنه ترسیب کربن اجرایی شده است

وی در ادامه به اجرای طرح‌های ترسیب کربن در استان اصفهان و در منطقه ورزنه اشاره کرد و گفت: این طرح در ۷۰ هزار هکتار از اراضی که شامل شش روستا می‌شوند اجرایی شده است و این امر با توجه به کمبود آب و تخریب عرصه‌های منابع طبیعی تاثیر بسزایی در میزان ماندگاری اهالی روستا در منطقه داشته است.

مهاجر با بیان اینکه حفظ امنیت کویر و جلوگیری از مهاجرت از وظایف منابع طبیعی است، بیان داشت: در این راستا باید توجه داشته باشیم که خیلی از روستاهای ما در حال خالی از سکنه شدن هستند و باید برای این امر اعتبار و نیروی ویژه‌ای تخصیص یابد.

وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود که در آینده با توجه به مهاجرت‌های زیست محیطی از مرکز و جنوب استان مهاجرت‌های را به غرب و شمال استان اصفهان داشته باشیم.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان همچنین به تولید سالانه ۳۰۰ هزار نهال در استان اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: این نهال‌ها برای توسعه فضای سبز در اختیار ارگان‌ها، مدارس و پادگان‌ها قرار می‌گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه ترسیب کربن در ستان اصفهان توسعه می‌یاید، اضافه کرد: تجارت کربن در آینده‌ای نزدیک به یکی از منابع درآمدی کشور تبدیل خواهد شد و از این رو در کشور ظرفیت‌های خوبی در این زمینه وجود دارد.

مهاجری در ادامه با بیان اینکه در سال‌های گذشته با ایجاد بیش از ۳۰۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان اصفهان نتایج خوبی به همراه داشته ایم، گفت: از این رو باید توجه داشته باشیم که این فضای ایجاد شده به صورت سالانه ۲۰ میلیون تن ریزگرد را کنترل کرده، ۷۵۰ هزار تن اکسیژن تولید می‌کند و ۹۰۰ هزار تن نیز کربن را ترسیب می‌کند که در آینده برای اصفهان صرفه‌های اقتصادی خوبی را خواهد داشت.